Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν συμβιεί πια. Ναι στους ομοφυλόφιλους ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι οι ΑΝΕΛ. Όχι η Εκκλησία, Ναι το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων. 
Μέσα σε αυτό το κομφούζιο εξουσίας και κρεβατιού ήρθε και ο Τσέχος να μας πει τα νέα. Θυμώσαμε και εμείς και πήραμε τον πρέσβη να δείξουμε ότι είμαστε ανεξάρτητοι και αποφασίζουμε για τη ζωή μας.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου & ΚΔΑΠ ( Nέες φωτογραφίες)


Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν, οι ετήσιες χριστουγεννιάτικες γιορτές στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Ξυλοκάστρου και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και στις οποίες αναφερθήκαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας από σχετικό δελτίο που εξέδωκε το Γραφείο τύπου του Δημου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Τα μικρά παιδάκια επιστρατεύοντας τα πιο ζεστά τους χαμόγελα παρουσίασαν ένα εξαιρετικό παιδικό εορταστικό πρόγραμμα και συγκίνησαν τους γονείς και τους φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, θερμαίνοντας τις καρδιές όλων τις άγιες ετούτες ημέρες. 
Παρέστησαν ο  Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών κ. Αγγελική Κλειώση ενώ στην εορτή του ΚΔΑΠ παραβρέθηκε επίσης και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞΕ.  ιατρός  κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο οποίος μοίρσε δώρα  στους παιδικούς μας φίλους και ευχήθηκε Χρόνια Πολλά με Υγεία και Χαρά σε όλους..

 



Εκλογές ΝΔ: Ο κρυφός "πολεμος" Καραμανλή-Σαμαρά στο β γύρο

Εκλογές ΝΔ: Ο κρυφός `πολεμος` Καραμανλή-Σαμαρά στο β γύρο
 Μετωπική αναμένεται να είναι η σύγκρουση καραμανλικών-σαμαρικών στη Νέα Δημοκρατία στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη ήταν αναμενόμενη και καθόλου τυχαία, όπως και του Τάκη Μπαλτάκου ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε υπέρ του Κ. Μητσοτάκη λέγοντας με νόημα "Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος επειδή επιτέλους καταγράφηκε η δυναμική της Δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ σε ένα ποσοστό 30%, το οποίο αποτελεί δάπεδο και όχι οροφή. Ένα τέτοιο ποσοστό δεν μπορεί να αγνοηθεί... Εάν δε αγνοηθεί, ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός υγιούς και αμιγούς Δεξιού κόμματος, υπό την κατάλληλη ηγεσία".

Μία μέρα γεμάτη ένταση μέσα στη Βουλή και έξω... στους δρόμους - Ψηφίζεται σήμερα το Σύμφωνο Συμβίωσης

Σύμφωνο Συμβίωσης LIVE: `Πόλεμος` Αμυρά - Κατσίκη! Κτηνοβασία, `πολιτικοί αλήτες` και απειλές για μηνύσεις!Το αποψινό βράδυ θα περάσει στην ιστορία, αφού η ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης στη Βουλή κυριαρχεί. Η συζήτηση συνεχίζεται από το πρωί στο ελληνικό Κοινοβούλιο και όταν... ολοκληρωθεί, θα ακολουθήσει η ψηφοφορία.
Μία ψηφοφορία που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού οι πολιτικές ζυμώσεις... καλά κρατούν τις τελευταίες ημέρες. Αρχικά, η πρώτη σοβαρή κόντρα στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι γεγονός, αφού το κόμμα του Πάνου Καμμένου τάσσεται ξεκάθαρα εναντίον στο Σύμφωνο Συμβίωσης.
Στα όχι συγκαταλέγονται και η Χρυσή Αυγή, αλλά και το ΚΚΕ, ενώ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, εκτός αν αποσύρει ο ΣΥΡΙΖΑ τις διατάξεις που αναφέρονται στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. "Βγάλτε αυτές τις διατάξεις και ψηφίζουμε μαζί το Σύμφωνο Συμβίωσης" είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, από το βήμα της Βουλής.
Από εκεί και πέρα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έδωσαν ένα ακόμη... show με απίστευτους ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς, ενώ νωρίτερα έξω από τη μητρόπολη ομοφυλόφιλοι έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με... φιλιά και ένταση!
Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα και.... έξω από τη Βουλή από την συντακτική ομάδα του newsit.gr


Σύγκρουση δημάρχων – περιφερειαρχών για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ – Για «αισχρή» στάση της ΕΝΠΕ μιλά ο Γ. Πατούλης

Και δημόσια ξέσπασε σήμερα η κόντρα που υποβόσκει εδώ και καιρό μεταξύ δημάρχων και περιφερειάρχων με επίκεντρο τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατήγγειλε με σκληρή γλώσσα την ΕΝΠΕ τονίζοντας χαρακτηριστικά «μαθαίνουμε απ’ όλες τις πλευρές ότι πηγαίνουν οι περιφέρειες και στην Ευρώπη και στην κυβέρνηση και λένε δώστε τα όλα σε μας και μην δίνεται στους δήμους. Αυτό είναι αισχρό. Και το λέω δημόσια είναι αισχρό αν συμβαίνει. Αλλά επειδή τα μηνύματα έρχονται από παντού θα ζητήσω να σοβαρευτούμε όλοι!»

Απίστευτος ο Μητσοτάκης για Άδωνι, για συντάξεις και για ανικανότητα ΝΔ να κυβερνήσει - Βίντεο

mitsotakis-georgiadis-selfie
Απίστευτες δηλώσεις το πρωϊ στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" από τον Μητσοτάκη.
Δήλωσε πως η ΝΔ δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει, δεν φάνηκε ανήσυχος για το θέμα της μείωσης των συντάξεων, είπε πως είναι αυτόφωτος!! και ακόμη τόνισε πως με τον Γεωργιάδη τον συνδέουν πολλά!!
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για αυτή την υποψηφιότητα και όσα πρεσβεύει η περίπτωση του Κ. Μητσοτάκη τόσο για το μέλλον της ΝΔ αλλά και της χώρας.
Τα βίντεο αποκαλυπτικά!
διαβάστε τη συνέχεια...       

tokentro.com

3025 διορισμοί σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας

Θα συνεχιστούν και το νέο έτος οι προσλήψεις μονίμων και εποχικών στην Υγεία.
Για τις αρχές του έτους έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 3.025 νέοι διορισμοί   ... 

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο Νέο Έτος από την ΕΣΕ

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος σας εύχεται καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο νέο έτος!
Αλέξανδρος Κακαβάς, Πρόεδρος
Άννα Χατζησοφιά, Αντιπρόεδρος
Θάνος Τσάμπρας, Γενικός Γραμματέας
Κώστας Καπώνης, Ταμίας
Αλμπέρτα Τσοπανάκη, Μέλος

ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ίωνος Δραγούμη 14, Αθήνα 115 28
Τηλ. Έδρας: 693208981

Ο Μεϊμαράκης έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη του ήθους και της πολιτικής αξιοπρέπειας

meimarakis-mitsotakis
Όταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωνε πως «αν είναι δεύτερος στις εσωκομματικές εκλογές, θα παραιτηθεί και δεν θα διεκδικήσει την αρχηγία σε δεύτερο γύρο», ουσιαστικά οριοθετούσε την πολιτική στάση ενός ντόμπρου πολιτικού που άγεται και φέρεται σύμφωνα με τις αρχές και αξίες του Καραμανλισμού. Δηλαδή μία τέτοια στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σήμαινε πως ο δεύτερος αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των καιρών σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε κομματικό μετά την γνωστή ταλαιπωρία του Νεοδημοκρατικού εκλογικού σώματος και συμπεριφέρεται ως ένας πολιτικός ενωτικός.

Η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την επιμονή του να ζει το όνειρο της εξουσίας, τον κάνει ευάλωτο πολιτικά από τη στιγμή που το πάθος του για την καρέκλα κυριαρχεί και γίνεται το χαρακτηριστικό του γνώρισμα.

Αν τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύρει τους Νεοδημοκράτες πάλι στις κάλπες, πέρα του βάρους του ακραίου νεοφιλελεύθερου που τον συνοδεύει, θα έχει και τη στάμπα αυτού που έβαλε την προσωπική του φιλοδοξία πιο ψηλά από τη δημοκρατική βούληση των ψηφοφόρων της ΝΔ. Και αν δεν έλαβε το μήνυμα του πρώτου γύρου, θα τιμωρηθεί όπως τιμωρήθηκαν οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com

Στο Δ.Σ. του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεωδώρων o Xρίστος Δήμας για το ζήτημα του Αστυνομικού Τμήματος Αγ. Θεοδώρων

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, βρέθηκε ο Χρίστος Δήμας, αποδεχόμενος από την πλευρά του, την πρόσκληση που απηύθυνε στους βουλευτές Κορινθίας το Δ.Σ. προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων.

Ο Χρίστος Δήμας παρουσίασε και εξήγησε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις ενέργειες που ήδη έχει αναλάβει προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο του Α.Τ. των Αγίων Θεοδώρων, δηλαδή την πρόσφατη ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό καθώς και την αναφορά που στο παρελθόν είχε καταθέσει στη Βουλή. Παράλληλα, τόνισε πως θα επιδιώξει να συνομιλήσει και με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ώστε από κοινού να αντιμετωπιστεί το θέμα το οποίο εξάλλου είναι πέρα και πάνω από κόμματα και σκοπιμότητες.

Επιπρόσθετα, ως επιπλέον άμεση ενέργεια ο κ. Δήμας υπογράμμισε πως συνυπογράφει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την διατήρηση του Α.Τ. Αγίων Θεοδώρων το οποίο και άμεσα θα καταθέσει στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που ασκεί. Σημειώνεται πως ο αρμόδιος υπουργός σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής οφείλει να απαντήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Χριστουγεννιάτικος… μποναμάς: 78 εκατ. ευρώ στους δήμους της χώρας – Δείτε πως κατανέμονται (αποφάσεις – λίστες)

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να κατανείμει μια σειρά από πόρους στους δήμους, που συνολικά αγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ!
Συγκεκριμένα πρόκειται για:

EYXEΣ ΑΠΟ ΤΟ diastixo.gr

diastixo.gr

Ο Μεϊμαράκης χτυπάει τη 40άρα

vaggelis-meimarakis-V


Η τελευταία ενσωμάτωση αποτελεσμάτων φέρνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ξεπερνάει το 40% και συγκεκριμένα δίνει ποσοστά πάνω από 41%.

Το «ψυχολογικό όριο» του «40» έχει επιτευχθεί και φέρνει αμηχανία στο επιτελείο του Μητσοτάκη που βλέπει να μένει πίσω στο 28%.

Θα είναι δύσκολο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξηγήσει στους Νεοδημοκράτες γιατί πρέπει να τους οδηγήσει στο 2ο γύρο από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών έχει αποφασίσει το κόμμα να μείνει στις αρχές και αξίες του Καραμανλισμού.

www.tokento.com

Παρουσιάστηκε ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

 
Στην πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία συστοιχίζονται οι Κοινωνικοί Εταίροι και το σύνολο των Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων και του Νομικού κόσμου της χώρας.
Ένα σημαντικό βήμα μπροστά στη συλλογική απαίτηση για μια γενναία και αναγκαία αλλαγή νοοτροπίας στην επίλυση των διαφορών στην Ελλάδα και την αποφασιστική διάδοση και εμπέδωση της Διαμεσολάβησης, αποτελεί η δημιουργία του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.) που παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα, (Τρίτη, 22.12.2015) σε κεντρική εκδήλωση, στην Αθήνα. Όπως τονίστηκε βασικό χαρακτηριστικό και στρατηγικό πλεονέκτημα του νέου Οργανισμού είναι η συμμετοχή όλων των Κοινωνικών Εταίρων και των σημαντικότερων Θεσμικών Εκπροσώπων της οικονομικής ζωής, και της Επιστημονικής Κοινότητας.

Η Απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
ΑΠΟΦΑΣΗ
 
Η Βουλή των Ελλήνων
 
Επικαλούμενη τη σταθερή προσήλωση του Ελληνικού Λαού στην ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
 
Επικαλούμενη το ψήφισμα της 29ης  Νοεμβρίου 2012 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το οποίο αναγνώρισε  στην Παλαιστίνη καθεστώς μη μέλους κράτους-παρατηρητή.
 
Επικαλούμενη ψηφίσματα, σχετικά με την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους, που ενέκριναν εθνικά κοινοβούλια κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2014.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ FINANSBANK ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ



http://www.thetoc.gr/images/eng/articles/0/article_8928/nbg-postpones-finansbank-share-offering.w_hr.jpgΑπό το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την πώληση της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Οι εγκληματικοί χειρισμοί της συγκυβέρνησης που οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών και στην ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησής τους, επέβαλαν και την εκπόνηση νέων σχεδίων αναδιάρθρωσης των τραπεζών με εκποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων.
Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας υποχρεώθηκε να πουλήσει τη θυγατρική της Finansbank στην Τουρκία. Η πώληση αυτή, με πολύ χαμηλό τίμημα, μιας θυγατρικής που απέφερε περίπου το 40% των κερδών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, συρρικνώνει την παρουσία της Ελλάδας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και συνιστά πλήγμα στην εξωστρέφεια της χώρας. Υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες για το σημερινό αποτέλεσμα. Και έχουν ονοματεπώνυμο».

40 εκ. ευρώ στις Περιφέρειες από το ΥΠΕΣ για τη μεταφορά των μαθητών

Κατανομή , από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών & Δ/κής Ανασυγκρότησης που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με  ... 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου & ΚΔΑΠ



Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν, οι ετήσιες χριστουγεννιάτικες γιορτές στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Ξυλοκάστρου και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.). 
Τα μικρά παιδάκια επιστρατεύοντας τα πιο ζεστά τους χαμόγελα παρουσίασαν ένα εξαιρετικό παιδικό εορταστικό πρόγραμμα και συγκίνησαν τους γονείς και τους φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, θερμαίνοντας τις καρδιές όλων τις άγιες ετούτες ημέρες.

Ο κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  με την κ. Αγγελική Κλειώση Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών παρακολούθησαν με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση  τη χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Ξυλοκάστρου και στο Κ.Δ.Α.Π. Στην εορτή του ΚΔΑΠ παραβρέθηκε ο κ. Αναστάσιος Γκιολής Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞΕ.
Ο Δήμαρχος έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους βρεφονηπιαγωγούς  και στο προσωπικό για την άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων και ευχήθηκε Χρόνια Πολλά με Υγεία και Χαρά σε όλους.


Γραφείο Τύπου
Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ


Μετάδοση τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού μηνύματος

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αξιότιμοι, 
 
Σας διαβιβάζουμε τα συνημμένα έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε ηλεκτρονική μορφή,  που αφορούν τη μετάδοση τηλεοπτικού μηνύματος για προστασία από το χειμώνα και ραδιοφωνικού μηνύματος για προστασία από πλημμύρες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου - 2713601180.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου