Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΡΒΕΝΙ










"Έφυγε" ο Ντάνος Λυγίζος


Ο ηθοποιός παρουσιαστής Ντάνος Λυγίζος «έφυγε» από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων έπειτα από μάχη που  έδινε με ιδιαίτερα επιθετική ασθένεια. O 76χρονος  αγαπημένος οικοδεσπότης της εκπομπής που γέμιζε με γέλιο τους τηλεθεατές, εδώ και λίγες  είχε εγκαταλείψει τη Στέγη Ηλικιωμένων και εισήχθη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στα νότια προάστια με δύσπνοια και η επιβαρημένη του κατάσταση δεν επέτρεπε δραστική φαρμακευτική θεραπεία. Τελικά δεν κέρδισε κι έφυγε από τη ζωή πριν από τα Χριστούγεννα..
Ο ηθοποιός παντρεύτηκε δύο φορές στη ζωή του. Την πρώτη φορά με τη δημοσιογράφο Έλλη Ευαγγελίδου και τη δεύτερη με την Ντάντι Σαλιβέρου. Η κηδεία του θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
 Δυο λόγια για το χαμό του έγραψε ο παλιός του συνεργάτης, ο σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης, λέγοντας έτσι το δικό του αντίο στον παρουσιαστή.

«Ανήμερα Χριστούγεννα διάλεξε ο Ντάνος Λυγίζος για το τελευταίο του ταξίδι. Ήταν σαν να λέει "χα, κορόιδα, δεν έχετε χιούμορ, ακόμη και στις γιορτές πεθαίνουν οι άνθρωποι για να γλυτώσουν τις κρυοκ@λες ευχές." Η θα έλεγε "ρε σεις, είμαι τζαμπατζής, τόσα έλκηθρα περνάνε, ας πάρω ένα για τον άλλο κόσμο." Ήταν πολύ καιρό ανήμπορος σε γηροκομείο που το είχε ο ίδιος επιλέξει και τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο. με αναπνευστικό πρόβλημα. Μέχρι τα 77 του, έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μέσα στο χιούμορ, πλακατζής ο ίδιος, καλός χωρατατζής και πολύ πειστικός στον ρόλο του sidekick που του έδωσα από τις πρώτες τηλεοπτικές μέρες του στο Super Bingo, στην παρουσίαση του Candid Camera με τη Μπετυ, στο "Ένα Κουτί Γεμάτο Θαύματα," με τον Γιώργο Μούτσιο, σαν παρτνερ της Ελένης Ράντου στο "Όχι τα Νέα του ΑΝΤ1 ." Για να τον γνωρίσετε οι νεότεροι και να τον θυμηθείτε όσοι είχατε γελάσει μαζί του, να ένα link από το μουσικό σπέσιαλ "Να τα ξαναπούμε" που παρουσίασε μαζί με τη Μπετυ. Ευκαιρία να δείτε πώς κάναμε μουσικά σώους τον καιρό που δεν υπήρχε μια και τα σκηνικά γίνονταν με τα φτηνότερα υλικά.»

“Αγριεύει” ο καιρός, η... άνοιξη φεύγει, έρχονται τα χιόνια! – Πέφτει η θερμοκρασία μέχρι και 12 βαθμούς Κελσίου!

Η... άνοιξη φεύγει, έρχονται τα χιόνια! - Πότε θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς, καθώς τη νύχτα και νωρίς το πρωί παγετός θα κάνει την εμφάνισή του στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει από την Τετάρτη. Προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, όπου το θερμόμετρο θα πέσει μέχρι και 12 βαθμούς Κελσίου!
Αναμένονται χιόνια στα ορεινά, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε τις πρώτες νιφάδες και στην Αθήνα!
Τετάρτη και Πέμπτη αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού. Αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασία, νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά.
Από το απόγευμα της Τετάρτης αναμένονται χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
ΑΝΕΜΟΙ: Θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε πτώση στα κεντρικά και βόρεια και την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα.

newsit.gr

ΕΥΧΕΣ από τον ΑΙΡΕΤΟ

Χρόνια Πολλά από τον ΑΙΡΕΤΟ www.airetos.gr

Στους Αιρετούς, στους Αιρετικούς και σε όλους τους; αναγνώστες μας.

Υγεία, Αισιοδοξία και Δύναμη

Οι ημερομηνίες για τους πρώτους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ το 2016

Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, με δύο γραπτούς διαγωνισμούς πρόσληψης μόνιμου προσωπικού αμέσως μετά τις γιορτές και δύο προκηρύξεις μονίμων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ ξεκινά το 2016. Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 1Δ/2015, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 121 θέσεων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε δήμους της χώρας, καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο γραπτός διαγωνισμός του υπουργείου Εξωτερικών για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία 15 υποψήφιων Ακολούθων Πρεσβείας. Μέχρι το τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της γραπτής εξέτασης για τους 32 Ελεγκτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Στα τέλη του μήνα θα βγει και το ΦΕΚ για τους 151 μόνιμους επιστήμονες Πληροφορικής στα δικαστήρια και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Στην πρόσληψη 1.209 ημερήσιων φυλάκων και 134 νυχτοφυλάκων θα προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Παράλληλα, θα καταθέσει αίτημα προς το ΑΣΕΠ για τακτικό φυλακτικό προσωπικό, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του με επαγγελματίες φύλακες. Τέλος, θα επαναπροκηρυχθούν 728 θέσεις φύλαξης αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

aftodioikisi.gr

ΥΠΕΣΔΑ: 164 εκατ. ευρώ στους Δήμους για παρακρατηθέντα, μισθοδοσία, λειτουργικές δαπάνες και απορρίμματα

Τις υποχρεώσεις της προςτους δήμους για 2015 αποπληρώνει η πολιτεία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς με τέσσερις αποφάσεις δίνει σχεδόν 164 εκατ. ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα:
  • Πιστώθηκε ποσό ύψους 1.501.224,38 ευρώ για κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και κέντρων στήριξης Ρομά.
  •  Πιστώθηκε ποσό ύψους 500.000 ευρώ για αντισταθμιστικά οφέλη στους Δήμους που επιβαρύνονται από τη λειτουργία των γειτονικών χώρων διάθεσης απορριμμάτων.
Παράλληλα, όπως ενημερώνει το υπουργείο Εσωτερικών, διέθεσε συνολικά το έτος 2015 για Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) Δήμων το ποσό των 2,55 δις ευρώ και για Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) Περιφερειών  το ποσό των 312,7 εκατομμυρίων ευρώ.

aftodioikisi.gr

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ Δρ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΓΚΙΟΛΗ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..

Δρ. Αναστάσιος Γκιολής
Ιατρός Γενικού Νοσοκομείου Κορινθίας
Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Το μήνυμα του Χρήστου Δημητρόπουλου για τον επόμενο Πρόεδρο της ΝΔ

http://www.sfedona.gr/sites/default/files/field/slideshow/%CE%A7%CE%A1.%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%97%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3.pngΣε μήνυμα του ο πρόεδρος της Nομαρχιακής της ΝΔ στην Κορινθία Χ. Δημητρόπουλος αναφέρει: «Την Κυριακή οι Nεοδημοκράτες ψήφισαν μαζικά με γνώμονα ποιος μπορεί να κερδίσει στις Εθνικές εκλογές τον Τσίπρα, ποιος είναι ικανός να ενώσει την Παράταξη, να την εκσυγχρονίσει, να διορθώσει τις στρεβλώσεις των προηγούμενων ετών, να επενδύσει στους άριστους εντός και εκτός αυτής, να ξαναδώσει το λόγο στα μέλη και τους υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας για την αποτελεσματική συνδιαμόρφωση πολιτικών αποφάσεων και να σταθεί δίπλα με λύσεις και σχέδιο σε μια κοινωνία που περνά δύσκολα. 

ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ


Πλήθος κόσμου  τίμησε και φέτος την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του τμήματος στίβου του Α.Ο.  Ποσειδών Λουτρακίου  στο αμφιθέατρο Σχολής Μηχανικού.  Αθλητές, γονείς και φίλοι του τμήματος στίβου, έδωσαν το παρόν στη ζεστή γιορτή μας, με βραβεύσεις αθλητών και χορηγών, με Χριστουγεννιάτικο θεατρικό με τον Άγιο Βασίλη αλλά και ένα πλούσιο μπουφέ από τα χεράκια των μαμάδων των αθλητών μας.