Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Η Λάρισα, αν και με 10 παίκτες, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τον Αστέρα στην Τρίπολη

Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πολλά παράπονα για τη διαιτησία του Κύζα και να εκδίδουν και ανακοίνωση εν μέσω της αναμέτρησης.
Ο Αστέρας μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και έχασε αρκετές ευκαιρίες με τον Δημούτσο και τον Τσουκαλά, ο οποίος ήταν σε τρομερή φόρμα. Οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ
με τον Ιωαννίδη στο 18', ο οποίος ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 16΄ στο αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Μονιάκη, Στη φάση αυτή αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Γιοβάνοβιτς της ΑΕΛ.  Ωστόσο τόσο το πέναλτι όσο και η κόκκινη κάρτα κρίνονται υπερβολικές αποφάσεις από τον «άρχοντα» του αγώνα. 
Στο 21` ο Ναζλίδης με σουτ υποχρέωσε τον Ντοναρούμα να πραγματοποιήσει δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 38`, ο Αστέρας είχε δοκάρι, όταν η μπάλα από το ψιλοκρεμαστό πλασέ του Δημούτσου σε ανυπεράσπιστη εστία βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Οι «βυσσινί» έφθασαν στην ισοφάριση επίσης με «τραβηγμένο» πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ναζλίδης,   διαμορφώνοντας το 1-1. Στο 86΄, ο Στανισάβλιεβιτς που είχε μπει ως αλλαγή πέντε λεπτά νωρίτερα, σημάδεψε εκ νέου του δοκάρι του Ξενοδόχοφ και κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε προς τη λήξη του χαρίζοντας στις δύο ομάδες από έναν βαθμό. 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντοναρούμα, Τσιλιανίδης (62` Μάσα), Ιγκόρ, Χαμντανί, Μπέρτος, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς (81` Στανισάβλιεβιτς), Καλτσάς, Φερνάντες (69` Ιγκλέσιας), Ιωαννίδης.                                                                      ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας (65` Κάπος), Μαρουκάκης (46` Ντοντό), Αβραάμ (31` Ντέλετιτς), Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Ναζλίδης, Ναβάρο.