Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία-Τελετή Βράβευσης στην Τρίπολη - 14 χρόνια η Eurobank στηρίζει τους αριστούχους όλης της χώρας

Εμφάνιση photo 2.jpg
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Τρίπολη η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Εμφάνιση photo 3.jpg
Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 18 Νοεμβρίου 2016, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για 14η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση 16.000 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. 

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μεσσηνίας Πατέρας Τιμόθεος Μπινίσκος, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας Πατέρας Ιωάννης Σουρλίγκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για θέματα Κοινωνικής Συνοχής, Αλληλεγγύης, Απασχόλησης και Παιδείας Θεοφάνης Στεφανόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ηλίας Στρατηγάκος, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Σπύρος Βρέντας, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλειος Δημητρέλος, ο εκπρόσωπος της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου Υπαστυνόμος Κωνσταντίνος Βραγκάλας, καθώς πολλοί ακόμα παράγοντες της εκπαίδευσης και της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας ο οποίος συνεχάρη τους αριστούχους και τους παρότρυνε να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, παρακινώντας και άλλους, και σημείωσε ότι η γενιά αυτή ξεκινά με αβεβαιότητα και προβληματισμό για το μέλλον. Ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους νέους, αλλά και άλλοι οργανισμοί να ακολουθήσουν το φωτεινό παράδειγμα της Eurobank.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Πατέρας Τιμόθεος Μπινίσκος συνεχάρη τα παιδιά που αρίστευσαν και βραβεύονται για την επιμονή και τον αγώνα τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, και τους προέτρεψε να συνεχίσουν σε ένα δρόμο με αξίες, καθώς και την Τράπεζα που με αυτή την πρωτοβουλία επενδύει στην Παιδεία.

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Πατέρας Ιωάννης Σουρλίγκας σημείωσε ότι η βράβευση από τη Eurobank δίνει ώθηση στους νέους να προχωρήσουν παραπέρα και ευχήθηκε αυτή η πρωτοβουλία να βρει και άλλους μιμητές.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Σπύρος Βρέντας ανέφερε ότι η βράβευση αυτή είναι τιμή για την πόλη της Τρίπολης, τόσο λόγω της Eurobank που στέκεται σταθερά στο πλευρό των νέων, αλλά και λόγω των αριστούχων που διακρίνονται για τους αγώνες τους και αποτελούν παράδειγμα για όλους.

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για θέματα Κοινωνικής Συνοχής, Αλληλεγγύης, Απασχόλησης και Παιδείας Θεοφάνης Στεφανόπουλος τόνισε ότι η Τράπεζα, με αυτή την πρωτοβουλία προσφέρει ηθική και οικονομική στήριξη στους μαθητές και επενδύει στην αριστεία, στους ικανούς και άξιους νέους που είναι το καλύτερο δυναμικό της χώρας. Συνεχάρη επίσης τους εκπαιδευτικούς για το άριστο αποτέλεσμα και τους γονείς για τη στήριξή τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ηλίας Στρατηγάκος συνεχάρη τους μαθητές που με μεγάλο κόπο και συστηματική μελέτη κατάφεραν να κατακτήσουν τη γνώση και να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που τους στηρίζουν, καθώς και την Τράπεζα για τη σημαντική συμβολή της στην Παιδεία.

Τέλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Βασίλειος Δημητρέλος τόνισε ότι η διάκριση των αριστούχων μαθητών είναι ένα καλό νέο για την κοινωνία μας, καθώς επιβραβεύονται οι προσπάθειες των μαθητών. Είναι ένα πρόγραμμα που συγκεντρώνει την εκτίμηση και την αναγνώριση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Συνεχάρη την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της αυτή καθώς και τους αριστούχους μαθητές.

Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου Παναγιώτης Πετρόπουλος, συγχαίροντας τα παιδιά για τη σημαντική διάκρισή τους καθώς και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει τους άξιους μαθητές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 17.500 μόρια για τα Γενικά Λύκεια ή 1.750 για τα Επαγγελματικά. Συγκεκριμένα, στο Νομό Αρκαδίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης για τη Μαρία Μπουρνά, στο Νομό Αργολίδας στο 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου για τον Γεώργιο Κόντο, στο Νομό Ηλείας στο 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου για τη Βασιλική - Αναστασία Κατσίγιαννη, στο Νομό Κορινθίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου για την Ιωάννα Κωνσταντινίδη, στο Νομό Λακωνίας στο 1ο ΕΠΑΛ Βοϊών για τον Χαράλαμπο Μπιλίνη, καθώς και στο Νομό Μεσσηνίας, στο 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας για την Ελένη Μάλλιου.

Τέλος, στην ομιλία του, ο Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Ανατολικής Πελοποννήσου, κ. Νίκος Λαναράς τόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό μέσα από την μακρόχρονη πορεία του αλλά και την μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει έχει κατακτήσει κεντρική θέση στην κοινωνική δράση του Ομίλου μας. Κυρίως όμως έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών και όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε, μαθαίνουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι και παρακολουθώντας την πορεία τους διαπιστώνουμε πως η σημασία της προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης, η σημασία της επιβράβευσης, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή είναι αξίες που όχι μόνο παραμένουν διαχρονικές αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη για τη νέα γενιά. Αντίστοιχα, και για εμάς στην Eurobank αυτές οι ίδιες αξίες είναι η δική μας πηγή έμπνευσης, γνώμονας της δικής μας καθημερινής προσπάθειας και αποτελούν πρότυπο της συνολικής μας παρουσίας.
Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, εμείς στη Eurobank πιστεύουμε ότι η συνέχιση και η υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των δεσμεύσεών μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά που είναι το μέλλον και η προοπτική της».


Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, έλαβαν οι εξής:

1. Ιωάννης Αγαλιώτης από το 1o ΕΠΑΛ Αμαλιάδας
2. Μαρία Ελένη Αγγελοπούλου από το Γενικό Λύκειο Λάλα Ηλείας
3. Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος από το 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
4. Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος από το Γενικό Λύκειο Τροπαίων Αρκαδίας
5. Κωνσταντίνος Ανδριόπουλος από το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας
6. Ελένη Ανδρώνη από το 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
7. Διονύσιος Αργυρόπουλος από το 1ο Γενικό Λύκειο Πύργου
8. Αγγελική Βασιλοπούλου από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
9. Σπυριδούλα Βλάμη από το Γενικό Λύκειο Ζαχάρως
10. Χριστίνα Γαρδίκα από το Γενικό Λύκειο Δωρίου Μεσσηνίας
11. Χρυσούλα Γάτσιου από το 3ο Γενικό Λύκειο Άργους
12. Φωτία Γεωργοπούλου από το Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων Μεσσηνίας
13. Μαρία Δήμα από το Γενικό Λύκειο Βραχατίου
14. Δημήτριος Δημητρόπουλος από το 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
15. Ευγενία Διαμαντοπούλου από το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου
16. Άννα Δράκου από το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου
17. Γιαννούλα Δρούσια από το Γενικό Λύκειο Γερακίου Λακωνίας
18. Βασιλική Ζέρβα από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Καλαμάτας - Εκπαιδευτήρια Μπουγά
19. Μαρία Ηλιοπούλου από το 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
20. Γεωργία Θεοφιλοπούλου από το Γενικό Λύκειο Λεχαινών
21. Βασίλειος Ιωαννίδης από το Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού
22. Μαρία Καζάκου από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας
23. Αθανάσιος Καλαϊτζής από το Γενικό Λύκειο Μεγαλόπολης
24. Δήμητρα Καλαματιανού από το Γενικό Λύκειο Ασκληπιείου Αργολίδας
25. Γεωργία Καλύβα από το Γενικό Λύκειο Βάρδας Ηλείας
26. Οδυσσέας Καμζόλας από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Homo Educandus - Αγωγή
27. Ιωάννης Καμπεράκης από το 1o ΕΠΑΛ Κιάτου
28. Βασιλική Καμπόσου από το 2ο Γενικό Λύκειο Άργους
29. Βασιλική Καναβού από το Γενικό Λύκειο Χώρας Μεσσηνίας
30. Πέτρος Καραδήμας από το Γενικό Λύκειο Ανδρούσας Μεσσηνίας
31. Παναγιώτης Καραπιπέρης από το 1ο Γενικό Λύκειο Kιάτου
32. Γεώργιος – Νικόλαος Καρτάνος από το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
33. Βασιλική – Αναστασία Κατσίγιαννη από το 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου
34. Ευαγγελία Κεφάλα από το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου
35. Ελευθερία Κολαμπά από το Γενικό Λύκειο Κορώνης
36. Γεώργιος Κόντος από το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου
37. Γαρυφαλιά Κοντραφούρη από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης
38. Ανδρέας Κορολής από το 1o ΕΠΑΛ Ναυπλίου
39. Παναγιώτα Κουκούτση από το 5ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
40. Παντελής Κουλούρης από το Γενικό Λύκειο Μολάων "Θοδωρής Καλλιφατίδης"
41. Ιωάννα Κωνσταντινίδη από το 2ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
42. Μάριος Κωστάκης από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Αργολίδας "Νέο Σχολείο"
43. Γεώργιος Λάγιος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Λεχαίου Κορινθίας
44. Ελένη – Αναστασία Λίβα από το Γενικό Λύκειο Θουρίας Μεσσηνίας
45. Αναστασία Μαλλιαρού από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης
46. Ελένη Μάλλιου από το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
47. Σωτηρία Μαρκέλλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
48. Παναγιώτης Μάρκος από το 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης
49. Αργύριος Μέλλιος από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου
50. Ανθή Μένη από το Γενικό Λύκειο Λεωνιδίου
51. Μαρκέλλα – Αλίκη Μερμίγκη από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας
52. Μαρία – Ζωή Μουραντίδη από το Γενικό Λύκειο Γαστούνης
53. Ιωάννης Μπακλαγής από το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου
54. Ανδριανή Μπακόλια από το 2ο Γενικό Λύκειο Kιάτου
55. Νικόλαος Μπατής από το Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας
56. Μαρία – Ειρήνη Μπατσούλη από το Γενικό Λύκειο Αγίων Θεοδώρων
57. Ναυσικά Μπερούκα από το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας
58. Άννα Μπιλίδα από το Γενικό Λύκειο Τεγέας Αρκαδίας
59. Χαράλαμπος Μπιλλίνης από το 1ο ΕΠΑΛ Βοϊών Λακωνίας
60. Παναγιώτης Μπόμπολας από το Γενικό Λύκειο Βέλου Κορινθίας
61. Μαρία Μπουρνά από το 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
62. Πηγή – Γεωργία Νικολακοπούλου από το Γενικό Λύκειο Πύλου
63. Θωμάς Νικολάου από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Αριστοτέλειο Κορινθίας
64. Νικόλαος Ντοκόπουλος – Κουράκλης από το 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
65. Στέφανος Ξενιός από το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
66. Ειρήνη Ξηντάρη από το 2o ΕΠΑΛ Λουτρακίου
67. Κωνσταντίνος Οικονομάκης από το Γενικό Λύκειο Άστρους
68. Παναγιώτα Παπαδοπούλου από το Γενικό Λύκειο Σκάλας Λακωνίας
69. Χρίστος Παπαχριστόπουλος από το 1o ΕΠΑΛ Τρίπολης
70. Έλλη – Κλεοπάτρα Παρρά από το 4ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
71. Βασιλική Πίκου από το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους
72. Πέτρος Σκούφης από το Γενικό Λύκειο Κρεστένων Ηλείας
73. Ευσταθία Σταθά από το 3ο Γενικό Λύκειο Πύργου "Pierre De Coubertin"
74. Παναγιώτης – Νικόλαος Σταματόπουλος από το Γενικό Λύκειο Νεμέας
75. Άγγελος Σωρανίδης από το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
76. Παναγιώτης Τασιόπουλος από το 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου
77. Κωνσταντίνα Τζανή Τζανοπούλου από το 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
78. Κωνσταντίνος Τσέλλος από το Γενικό Λύκειο Ερμιόνης
79. Φατιόν Φέρα από το Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας Αργολίδας
80. Ιωάννα Φλώρου από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
81. Μαρία Φουντά από το Γενικό Λύκειο Φιλιατρών
82. Μιχαήλ Φραγκογιάννης από το 2o ΕΠΑΛ Καλαμάτας
83. Ελένη Φωτοπούλου από το Γενικό Λύκειο Ζευγολατιού Κορινθίας
84. Ευσταθία Χριστοπούλου – Χαντζάρα από το Γενικό Λύκειο Μελιγαλά
85. Μαρία Χρυσαφίδη από το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου