Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

16 Νοεμβρίου 2003. Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος στο Δερβένι όπου ο Δήμος Ευρωστίνης τον αναγόρευσε Επίτιμον Δημότη του.


Στο χώμα της γενέτειράς του αναπαύεται για πάντα πια ο Πατρινός πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Πριν από λίγη ώρα έγινε η ταφή του στο Α΄Νεκροταφείο Πατρών,  παρουσία της οικογένειάς του, συγγενών, εκπροσώπων αρχών και φορέων...

O εκλιπών πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος   έτυχε διαφόρων τιμητικών διακρίσεων , ενώ ήταν  Επίτιμος δημότης του Δήμου Ευρωστίνης.



Πριν 13 χρόνια, στις 16 Νοεμβρίου 2003 , ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, επισκέφθηκε το Δερβένι ( πρωτεύουσα του Δήμου Ευρωστίνης), όπου έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του εκ Δερβενίου  νομικού και πολιτικού και Υπουργού  Κωνσταντίνου Αδαμόπουλου,  που ως Υπουργός Γεωργίας στην Κυβέρνηση 

Κωνσταντίνου  Καραμανλή  πραγματοποίησε  σημαντικό έργο, καθώς επί των ημερών του με τους νόμους 3487/55 περί αγροτικής ασφάλισης και 4169/61, οργανώθηκε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και θεσμοθετήθηκαν οι αγροτικές συντάξεις και η περίθαλψη των αγροτών με την ίδρυση (με νόμο) και τη γενίκευση των αγροτικών ιατρείων. 

Μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Κωνσταντίνου Αδαμόπουλου επί της ομώνυμης πλατείας , όπου έγινε παρουσία και της τότε Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Άννας Ψαρούδα - Μπενάκη, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, και πλήθους κόσμου , ο Δήμος Ευρωστίνης , τίμησε με λαμπρή τελετή, στην κατάμεστη αίθουσα του Ενοριακού 
Πνευματικού κέντρου του Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Κωστή Στεφανόπουλο. 


Το τότε Δημοτικό Συμβούλιο Ευρωστίνης με Δήμαρχο τον κ. Δημήτριο Δούσκα και Πρόεδρο τον κ. Χρήστο Λύρα με την 261/ 20 - 10 -2003 απόφαση αναγόρευσε "...εις ένδειξιν  βαθυτάτου σεβασμού προς τον έξοχον πολιτικόν, τον εξοχότερον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, πρωτευόντως δε τον εξοχότατον πολίτην και Άνθρωπον Κύριον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΝ..." Επίτιμον Δημότη του ημέτερου Δήμου ενώ του απονεμηθεί    τιμητική πλακέτα "εις μνημόνιον αέναον."

Ακολούθως η Δημοτική Αρχή Ευρωστίνης παρέθεσε δεξίωση και γεύμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις λοιπές αρχές στο Δημοτικό Περίπτερο Δερβενίου .

Στην παραπάνω φωτογραφία  διακρίνονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος πλαισιούμενος από τον Δήμαρχο Ευρωστίνης Δημήτριο Δούσκα, την Αντιδήμαρχο Ηλιάνα  Λάλου - Αλιφέρη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Λύρα, τον Αρχιερατικό επίτροπο Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά, τους επικεφαλείς των συνδυασμών μειοψηφίας του Δήμου Παναγιώτη Γκέκη και Άγγελο Γαρούφο , τον τότε Δημοτικό σύμβουλο Ευρωστίνης και σημερινό Αντιδήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Δημήτριο Κάσσιο, κ,α,..