Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΚΡΙΣΗ στους 32: Γλυκιά ισοπαλία ο Ολυμπιακός (1 - 1) με Γιουνγκ Μπόις

Ολυμπιακός - Γιουνγκ Μπόις 1-1
Ότι χρειαζόταν για να... προκριθεί στην επόμενη φάση, στους "32" .  έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έμεινε ισόπαλος 1 - 1 με τη Γιουνγκ Μπόις , για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Europa League, και πλέον αφού σφράγισε την πρόκριση, πάει στην Κύπρο την τελευταία αγωνιστική για να διεκδικήσει την πρωτιά απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.
Ο Φορτούνης με ωραία εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ στο 48' για τους γηπεδούχους και ο Οαρό έφερε το ματς στα ίσια στο 58'.

Οι παίκτες του Πάολο Μπέντο ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι με σκοπό να σκοράρουν νωρίς και επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Στο 6’ο Ελιουνούσι έκανε ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ του Νορβηγού πέρασε πολύ άουτ.
Οι Ελβετοί ισορρόπησαν μετά το τέταρτο και έχασαν καλή ευκαιρία στο 17’ με τον Λεάλι να λέει «όχι» σε τετ α τετ με τον Οαρό. Η φάση αυτή «ξύπνησε» τους φιλοξενούμενους, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα.  Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο, αλλά δεν απειλήθηκε ουσιαστικά.
Στο 45’ έγινε η πρώτη καλή ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους», αλλά ο Σεμπά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μβογκό.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε τελείως διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο, με το Ολυμπιακό να ξεκινάει δυνατά και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 46’, αλλά ο Σεμπά νικήθηκε ξανά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Η πίεση των γηπεδούχων ήταν αφόρητη και δικαιώθηκαν δύο λεπτά μετά, ο Φορτούνης με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έγραψε το 1-0.
Το γκολ έδωσε «φτερά» στους παίκτες του Πάολο Μπέντο και στο 51’, αλλά το πλασέ το Σεμπά πέρασε σύριζα άουτ.
Οι Ελβετοί έπρεπε να αντιδράσουν για να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω και το έκαναν στο 59’. Ο Οαρό βρεθηκε «φάτσα» με τον Λεάλι και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-1.
Μετά από κει, το παιχνίδι έγινε «ροντέο», καθώς και οι δύο ομάδες έψαχναν το δεύτερο γκολ για διαφορετικούς λόγους.
Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να περνάει στην επόμενη φάση και να πηγαίνει στην Κύπρο για την πρωτιά.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ( Μπέντο):  Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαρτίνς, Μιλιβόγεβιτς, Ελιουνούσι (83’ Μανθάτης), Σεμπά, Φορτούνης, Ιντέγε.
ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ (Χούτερ): Γιουνγκ Μπόις: Μβόγκο, Λέτσιακς, Μπενίτο, Φον Μπέργκεν, Σούτερ, Σικ( 89’ Φρέι), Ζακαρία, Σουλεϊμάνι (59’ Γκερντ), Σανόγκο (76’ Ντουά) , Μπερτόν, Οαρό

Τα αποτελέσματα του δεύτερου ομίλου
Ολυμπιακός - Γιουνγκ Μπόις
Αστάνα – ΑΠΟΕΛ 2-1 (59’ Άνισιτς, 84’ Ντεσπότοβιτς – 31’ Εφρέμ)

Η βαθμολογία
ΑΠΟΕΛ 9
Ολυμπιακός 8
Γιουνγκ Μπόις 5
Αστάνα 5

Η επόμενη αγωνιστική (8/12)
ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός

Γιουνγκ Μπόις - Αστάνα