Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Τεράστιος σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ο Εγκέλαδος ξαναχτύπησε με 7,3 βαθμούς στη Φουκουσίμα
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών χτύπησε τη βόρεια Ιαπωνία με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα ανοιχτά των ακτών της περιφέρειας της Φουκουσίμα σε εστιακό βάθος μόλις δέκα χιλιομέτρων. 11 λεπτά μετά τον ισχυρό σεισμό, άλλος ένας μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ έπληξε την περιοχή.


Προειδοποίηση για τον κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι ύψους έως και τριών μέτρων στις βόρειες ακτές της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό. Οι κάτοικοι της Φουκουσίμα κλήθηκαν να απομακρυνθούν άμεσα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποίηση για τον κίνδυνο σεισμικά κύματα ύψους τριών μέτρων κατά τόπους να πλήξουν τις βόρειες ακτές της χώρας εντός ωρών, όπως μετέδωσαν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Τόκιο.

Δεν έχουν παρατηρηθεί ανωμαλίες στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Φουκουσίμα και το Μιγιάγκι, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo.

Οι θαλάσσιες και οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στην ανατολική Ιαπωνία έχουν μερικώς ανασταλεί.

Η δόνηση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης τοπική ώρα (αργά το βράδυ της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας) και ήταν μεγέθους 7,3 βαθμών, σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS.


O χάρτης πρόγνωσης τσουνάμι της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Το κόκκινο σημαίνει κύματα ύψους 1-3 μέτρων. Το κίτρινο 0,2 -1 μέτρο.

Newsroom ΔΟΛ