Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Συγκούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στα συλλαλητήρια κατά του Ομπάμα

sigorusis-athina2-1300Συγκρούσεις με οδοφράγματα, πολλές μολότoφ και χημικά σημειώθηκαν στις διαδηλώσεις που έγιναν κατά της επίσκεψης Ομπάμα στην Ελλάδα.
Η ένταση ξεκίνησε μεταξύ αριστεριστών- αντιεξουσιαστών και της Αστυνομίας, καθώς οι πρώτοι θέλουν να προσεγγίσουν τη Βουλή, με το δρόμο όμως να είναι κλειστός από κλούβες των ΜΑΤ.
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν πολλοί δρόμοι, με κάδους να έχουν πάρει φωτιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθησαν τρία άτομα

Νωρίτερα το ΠΑΜΕ είχε πραγματοποιήσει την πιο μεγάλη συγκέντρωση από αυτές που είχαν προγραμματιστεί για το βράδυ της Τρίτης.
Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν από την Ομόνοια στις 18:30, στην οποία και κατέληξαν προκειμένου να αποχωρήσουν.
Παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ πως ενόψει της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα, απαγορεύονται όλες οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις το ΠΑΜΕ δεν ακύρωσε το σημερινό του κάλεσμα τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση: η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου «μυρίζει αίμα».
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Το αίμα του Ελληνικού λαού, όπου οι ΗΠΑ απαιτούν και νέα αντεργατικά μέτρα, νέα επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις, για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών τους ομίλων. Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις ΔΝΤ-ΕΕ γίνονται στα πλαίσια της σύγκρουσης των επιχειρηματικών συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους και είχαν και έχουν ως θύμα τον Ελληνικό λαό».
Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συνολικά τέσσερις προσυγκεντρώσεις οι οποίες συνέκλιναν στην ομόνοια.
Σημειώνεται ότι πρόσκληση για συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κατά της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, απηύθυνε κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστερές με κοινή ανακοίνωσή τους.
Την ανακοίνωση υπογράφουν η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Ξεκίνημα, το ΕΕΚ, η ΑΡΚ και ο σύλλογος «Γιάννης Κορδάτος».