Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Απαράδεκτη η ανοχή της κυβέρνησης στους μπαχαλάκηδες Η δημόσια ασφάλεια είναι βασική παράμετρος ευημερίας



18.11.2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για άλλη μία φορά παρακολουθήσαμε χθες τα καθιερωμένα, πλέον, επεισόδια στο Πολυτεχνείο, την καθιερωμένη κατάληψη και τις καθιερωμένες καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, υπό την επίσης καθιερωμένη ανοχή της κυβέρνησης.

Το Πολυτεχνείο, αλλά και περιοχές σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, έγιναν και φέτος πεδίο μάχης. Αυτό έρχεται σε συνέχεια όχι μόνο των παλαιοτέρων ετών ανοχής, αλλά και της πρόσφατης πολυήμερης κατάληψης του ΑΠΘ, που επίσης οδήγησε σε καταστροφές, της αδυναμίας (;) της αστυνομίας να ελέγξει την Πατησίων και άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα την αλλαγή δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών, των επιθέσεων σε σπίτια δικαστικών, διαιτητών και πολιτικών, και γενικότερα, μέσα σε ένα εντεινόμενο πλαίσιο καθημερινής παραβατικότητας που θεωρείται όλο και περισσότερο φυσιολογική.

Όμως, η κατάσταση αυτή, την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια, είναι απαράδεκτη και δεν συνάδει με ένα δημοκρατικό δυτικό κράτος. Η δημόσια ασφάλεια είναι βασική συνθήκη για την ευημερία. Φαίνεται όμως ότι για τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προέχει το χάιδεμα της ακροαριστερής πελατείας και το κομματικό συμφέρον, έναντι της σοβαρότητας που απαιτείται για τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Εκτός βεβαίως αν εξακολουθούν ακόμα τα ισχυρίζονται ότι τα επεισόδια γίνονται από τις ίδιες τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες σήμερα βρίσκονται υπό τις διαταγές αριστερής κυβέρνησης. 


Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ