Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Βασίλης Νανόπουλος : Με ύβρεις και τραμπουκισμούς δεν λύνονται προβλήματα

Η παρούσα δημοτική αρχή, έχοντας τα 10 τελευταία χρόνια τη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, δεν ασχολήθηκε - ως όφειλε -  με την επίλυση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Αν και όλο αυτό το χρονικό διάστημα της 10ετίας υπήρξαν πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα που βοηθούσαν προς αυτό το σκοπό, δυστυχώς η παρούσα δημοτική αρχή δεν άδραξε τις δοθείσες ευκαιρίες.
Τώρα, οι χουλιγκανισμοί και οι απρεπείς συμπεριφορές όχι μόνο δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά αν γίνονται για να συγκαλύψουν ευθύνες 10 ετών ή
και για να αποπροσανατολίσουν τους δημότες, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να εκθέτουν το ίδιο το κο Πνευματικό αλλά και το ίδιο τον θεσμό που ο ίδιος εκπροσωπεί.
Άλλωστε, αυτήν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά που καταγγέλλει ο κος Πνευματικός, την έχουμε βιώσει μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων πολλές φορές και ο συνδυασμός της "Συμμαχίας Πολιτών", φορείς δημοτών, πρόεδροι κοινοτήτων, τα ΑΜΕΑ κλπ. Τι να πρωτοθυμηθούμε.!!!
Η "Συμμαχία Πολιτών", έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης της έναντι των δημοτών του Δήμου Κορινθίων, έχει καταθέσει εδώ και πολύ καιρό τις προτάσεις της, και έχει συνδράμει τον Δήμο Κορινθίων σε ομόφωνες αποφάσεις για την υλοποίηση ενός συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με το μέγιστο δυνατό περιβαλλοντικό όφελος και την μικρότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση για τον δημότη.
Αυτό που περιμένουμε, όπως και όλοι οι δημότες, από την δημοτική αρχή είναι – έστω και τώρα – να ασχοληθεί ουσιαστικά με τη λύση του προβλήματος, συνεργαζόμενη με όλους τους υπεύθυνους φορείς Κυβέρνηση και  Περιφέρεια (αντί να τους υβρίζει) και να καταθέσει προς συζήτηση και ψήφιση στο Δ.Σ μια ρεαλιστική και υλοποιήσιμη πρόταση.
Όλα τα άλλα καμώματα της, είναι περιττά και ανούσια.

Βασίλης Νανόπουλος
επικεφαλής του συνδυασμού "Συμμαχία Πολιτών"
και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κορινθίων
 
SimmaxiaPoliton