Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Με επιτυχία η εκδήλωση για το Ελληνικό Πρωινό Κορινθίας, που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας


Το Σάββατο, 12/11/2016 στο Ξενοδοχείο ALKYON RESORT HOTEL AND SPA στο Βραχάτι Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για το Ελληνικό Πρωινό Κορινθίας, που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας. Παραγωγοί, Ξενοδόχοι και Σεφ συνεργάστηκαν προκειμένου να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα και τις τοπικές συνταγές της περιοχής , αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τον γαστρονομικό πολιτισμό της Κορινθίας και εντάσσοντας τον ως ιδιαίτερη διατροφική συνέπεια στις διακοπές των τουριστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με το «Κορινθιακό» πρωινό, το Ξ.Ε.Ε. έφτασε αισίως στο 33ο Ελληνικό Πρωινό και ως η δεύτερη γεωγραφική περιοχή της Πελοποννήσου.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Κορινθίας κ. Δημήτρης Παππάς, ο οποίος χαιρέτισε τη διοργάνωση και την συμμετοχή των παρευρισκόμενων, επισημαίνοντας την μεγάλη σημασία της γαστρονομίας στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού της περιοχής.
Στην συνέχεια, το λόγο έλαβε ο επικεφαλής του Ελληνικού Πρωινού και μέλος του Δ.Σ .του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Πίττας, ο οποίος περιέγραψε τις διαδικασίες ένταξης των ξενοδοχείων στο πρόγραμμα και έκανε ένα μικρό απολογισμό της δράσης του Ελληνικού Πρωινού.  Ανάπτυξε τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλει κάθε τόπος για να αναπτυχτεί γαστρονομική και περιέγραψε τις τεράστιες δυνατότητες  που έχει η Κορινθία να εξελίχθη  σ΄ έναν σπουδαίο γαστρονομικό προορισμό
Τα εδέσματα που παρουσιάστηκαν στο Ελληνικό Πρωινό Κορινθίας ήταν:
Ροφήματα
· τσάι του βουνού
· πορτοκαλάδες
 · λεμονάδες
· λικέρ περγαμόντου
 Αρτοσκευάσματα
· σταφιδόψωμο με Κορινθιακή σταφίδα
· κουλουράκια πορτοκαλιού
· μουστοκούλουρα
· Ψωμί με Κορινθιακή μπύρα Canal Dive και πάστα ελιάς.


Γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες
Τυριά
 Γραβιέρα Λιμνών Κορινθίας και Φέτα
 σούπες
με ξινό και γλυκό τραχανά.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τα γλυκά και οι πίτες που παρουσίασαν οι σεφ του ξενοδοχείου Αλκυών κ. Σαμουόλ Κατσίνης, κ. Δημήτρης Αλεξίου, κ. Βασίλης Κανατάς τους οποίους και θερμά ευχαριστούμε για την συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους. Από τις πίτες ιδιαίτερης σημασίας έτυχαν:
· η ριζόπιτα,
· η μανιταρόπιτα,
· η σπανακόπιτα
· η κολοκυθόπιτα με σταφίδες,
· η γαλατόπιτα και
· η πορτοκαλόπιτα.

Ενώ ξεχώρισαν ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με Κορινθιακή Σταφίδα, η ντρέδουρα, τοπικό γλυκό Αγίων Θεοδώρων και η τραχανόπιτα με χωριάτικο φύλλο και τραχανά «ΒΛΑΧΑ».



Σίγουρα όταν ένα «γευστικό» Σαββατιάτικο πρωινό για όσους παρευρέθηκαν στο πρώτο Ελληνικό Κορινθιακό Πρωινό ενώ ευχή μας είναι να αγκαλιαστεί από τους ξενοδόχους της Κορινθίας ώστε σταδιακά να αποτελέσει ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την οικογένεια του κ. Γιώργου Πολίτη καθώς και το προσωπικό του ξενοδοχείου ALKYON RESORT HOTEL AND SPA για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και γενικότερα για την υποστήριξη που απλόχερα και γενναιόδωρα προσφέρουν σε κάθε προσπάθεια της Ένωσης μας.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια και παρουσία τους από τον ΠΡΟΟΔΕΥΤΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΚΙΑΣ «ΑΓΓΕΛΟΣ Σικελιανός» την κ. Ελένη Μαυρογένη, από το Experience Corinthia τον κ. Σταύρο Κεφάλα, τον κ. Δημητρόπουλο Χρήστο, Πρώην Γραμματέα της Κ.Ε. της Ν.Δ. Κορινθίας ,από το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου την Διευθύντρια κ. Μέξια Μαρία και από το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας την Τοπική Διαχειρίστρια κ. Λάια Κιουρκτσόγλου.
Τους προμηθευτές εμπόρους και παραγωγούς:
κ. Ρίζο Ευάγγελο, (Τσάι βουνού & ρίγανη) κ. Μπουζινέλο Νικόλαο, (Βιολογικϊ προϊόντα από σταφύλι), κ. Ντιγκιρλάκη Χαράλαμπο (Κορινθιακή Μπύρα CANAL DIVE), κ. Θεοδώρου Ιωάννη (Πάστα Ελιάς «VERANIKI») για την παρουσία τους στην εκδήλωση.
 Επίσης τους: κ. Παληό Απόστολο (Κορινθιακό Σταφύδα), Μύλοι Μάρρα (Αλεύρι), κ. Γκίνη Γεώργιο-Ανδρέα (Αυγά), ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ  Α.Ε.Β.Ε. (Φέτα Γραβιέρα, Γιαούρτι), ΠΙΠΙΛΟΣΑΕΒΕ (Λαχανικά και Φρούτα), κ. Παναγιώτη Μπεκιάρη «τραχανάς ΒΛΑΧΑ» , καθώς και τον κ. Μέξια Αργύρη (Λουκούμια Γεράνεια) για την συνεισφορά των προϊόντων τους προκειμένου να ετοιμαστούν τα εδέσματα που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση.

Θέλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους ξενοδόχους που παρευρέθησαν στην ανωτέρω εκδήλωση για το Ελληνικό Πρωινό Κορινθίας που διοργάνωσε η Ένωση μας σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. .

Με εκτίμηση,

  ΜΑΡΙΝΑ ΦΕΡΕΤΖΑΝΗ
          ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΠΑΤΡΩΝ 52
ΚΟΡΙΝΘΟΣ  20100
Τηλ: +30 27413 04782


Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: hotel cop_ SMALL 
Secretariat - Corinthia Hotels