Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Τι ρόλο παίζει η υγιεινή στην εμφάνιση του Διαβήτη Τύπου

logo newsletter


diabkets.jpgΔιαβήτης Τύπου Ι: Η αύξηση της συχνότητας και ο ρόλος της υγιεινής


Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της συχνότητας και των δύο τύπων διαβήτη. Κι ενώ για τον Τύπου ΙΙ γνωρίζουμε ότι οφείλεται στον "δυτικού τύπου' τρόπο ζωής, δεν υπάρχει σαφής απάντηση στο ερώτημα "που

οφείλεται η αύξηση του διαβήτη τύπου Ι(νεανικός διαβήτης)".

Διαβάστε περισσότερα 

teabeauty.jpgΟι 4 δράσεις ομορφιάς του τσαγιού


Eίναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο (μετά το νερό) αλλά είναι και ελιξίριο ομορφιάς, καθώς έχει αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Χρησιμοποιήστε το για να αποκτήσετε λεία επιδερμίδα, αλλά και να πείτε “αντίο” στις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Διαβάστε περισσότερα 

csection.jpgΜεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν με καισαρική


Αυξημένο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα έχουν τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική τομή, σε σχέση με τα παιδιά που γεννιούνται με κολπικό τοκετό, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Διαβάστε περισσότερα 

xap1.ets.jpgΧΑΠ: Αδιάγνωστοι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς – Ποια είναι τα συμπτώματα


Η αύξηση των αναπνευστικών νοσημάτων όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (XAΠ) και το βρογχικό άσθμα, αποτελεί μια δυσάρεστη πραγματικότητα. Η πραγματικότητα αυτή "αποτυπώνεται" στους αριθμούς, με την ΧΑΠ να αποτελεί την 3η αιτία θανάτου παγκοσμίως, τη στιγμή που κάθε χρόνο πεθαίνουν 250.000 άτομα από άσθμα, σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα 

cod.o.jpgΜουρουνέλαιο: Τελικά, είχε δίκιο η μαμά σας…



Προφανώς έχετε... ρίξει τουλάχιστον έναν καβγά προκειμένου να το αποφύγετε. Όμως κάνατε λάθος. Γιατί εκτός  του ότι είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών, μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να έχει και ορισμένες πολύ σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Διαβάστε περισσότερα 

paxys.ets.jpgΑπώλεια βάρους: Διφορούμενα τα αποτελέσματα στην τρίτη ηλικία


 Πιο περίπλοκη είναι η παχυσαρκία στους ηλικιωμένους απ’ ότι στους νεαρούς ή μεσήλικες ανθρώπους, καθώς υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι σ’ αυτή την ηλικιακή ομάδα τα παραπάνω κιλά δεν εγκυμονούν κινδύνους στον ίδιο βαθμό όπως στους νεαρότερους.

Διαβάστε περισσότερα 

diab.foot.ets.jpg50.000 διαβητικοί στην Ελλάδα κινδυνεύουν να ακρωτηριαστούν


Τραγικό αποτέλεσμα μιας από τις συχνότερες επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη, του διαβητικού ποδιού, οι ακρωτηριασμοί σήμερα τείνουν να λάβουν «εφιαλτικές» διαστάσεις, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο πραγματοποιείται ένας ακρωτηριασμός κάτω άκρου κάθε 20 δευτερόλεπτα!

Διαβάστε περισσότερα