Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Τα "όπλα" της βιομηχανίας αδυνατίσματος - Πόσο αποτελεσματικά είναι;

logo newsletter

Τα "όπλα" της βιομηχανίας αδυνατίσματος

slimmingindustry.jpg
Στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων καλλυντικών βρίσκει κανείς πλειάδα προϊόντων που υπόσχονται απώλεια βάρους και βελτίωση της εμφάνισης στις "προβληματικές περιοχές". Πόσο αποτελεσματικά είναι; 

Διαβάστε περισσότερα 

Γιατί πρέπει να ...εγκαταλείψετε τις πλαστικές σακούλες;

plasticbags.jpg
Οι επιπτώσεις που επιφέρουν στο οικοσύστημα οι διαφόρου τύπου πλαστικές σακούλες είναι πολλαπλές και πολυσύνθετες. Όχι μόνο μολύνουν τη χλωρίδα και την πανίδα απελευθερώνοντας τοξικές ουσίες και αέρια που επιδεινώνουν το ήδη σοβαρό φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά και δυσκολεύουν την αποσύνθεση των απορριμμάτων οργανικής προέλευσης, που μπορεί να περιέχουν. Η πλαστική σακούλα είναι πολύ ελαφρύ σαν σκουπίδι παρασύρεται από τον άνεμο. Προκαλεί αισθητική υποβάθμιση όπου πέσει και δημιουργεί μακροχρόνια προβλήματα στα ζώα.

Διαβάστε περισσότερα 

hpvtestets.jpgΕξελιγμένο τεστ για την προστασία των γυναικών από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας


Την πλέον σύγχρονη εξέλιξη που συνδυάζει την κυτταρολογία υγρής φάσης με τη χρήση μοριακών βιοδεικτών, συμβάλλοντας έτσι σε ποσοστό που αγγίζει
το 100% στην προστασία των γυναικών από τον καρκίνο τραχήλου μήτρας, αποτελεί το Aptima mRNA HPV Test.

Διαβάστε περισσότερα 

foodlabel.jpgΤι πρέπει να αναγράφουν οι συσκευασίες τροφίμων;


Μια συσκευασία τροφίμων μπορεί να αναγράφει συνολικά ως και 30 διαφορετικά στοιχεία, με εξαίρεση κάποια ειδικά προϊόντα όπως το κρασί και το λάδι όπου τα αναγραφόμενα στοιχεία είναι ακόμη περισσότερα. Αυτά που υποχρεωτικά πρέπει να αναγράφονται στα συσκευασμένα τρόφιμα είναι τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα 

Στολίστε με ασφάλεια

FGDFGSTOLISMA.jpg
Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, το τζάκι και τα κεριά αποτελούν τα κύρια «συστατικά» των γιορτινών ημερών, επειδή όμως μια στιγμή αμέλειας αρκεί για να μετατρέψει τη γιορτή σε περιπέτεια, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τον παράγοντα ασφάλεια. Πολύ περισσότερο αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά, ακόμη και οι πλέον «ακίνδυνες» ενδο-οικιακές δραστηριότητες, όπως π.χ. ο στολισμός του δέντρου, μπορούν να προκαλέσουν από ζημιές έως τραυματισμούς.

Διαβάστε περισσότερα 

kanets.jpgΒράβευση Ελλήνων επιστημόνων στο Αμερικανικό Οφθαλμολογικό Συνέδριο


Το πρώτο βραβείο για ανακοίνωση  στην διαθλαστική χειρουργική απονεμήθηκε στην επιστημονική ομάδα του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου LaserVision στη διάρκεια του πρόσφατου, ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (AAO 2016) το οποίο είχε ως κεντρικό θέμα την καινοτομία.

Διαβάστε περισσότερα 

prosfets.jpgΣτη Φλώρινα η κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfEEρουμε»


Στο δεύτερο σταθμό του, τη Φλώρινα έφτασε, το Σάββατο,  το ταξίδι προσφοράς της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε»,  που στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες της πατρίδας μας.

Διαβάστε περισσότερα 

syn.asth.ets.jpgΑ. Ξανθός: Στην τελική ευθεία τα Γραφεία για τα δικαιώματα των ασθενών στα νοσοκομεία


Για μια δύσκολη εξίσωση που καλείται να επιλύσει το υπουργείο Υγείας, έκανε λόγο ο  υπουργός κ. Ανδρέας Ξανθός, κατά την παρέμβασή του στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών. Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι δεν προτίθεται να απαγορεύσει ή να παρεμποδίσει την είσοδο καινοτόμων θεραπειών, ενώ αναφέρθηκε και στα Γραφεία για την προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών που έρχονται στα νοσοκομεία.

Διαβάστε περισσότερα 

mpaskopzoth.jpgΙ. Μπασκόζος: Παντελής η έλλειψη διαχείρισης της νόσου-Εξαιρετικά πολύτιμος ο χρόνος για τους ασθενείς


Στα προβλήματα και τα δικαιώματα των ασθενών αλλά και στις προτεραιότητες του Συστήματος Υγείας, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Ι. Μπασκόζος, στο πλαίσιο των εργασιών του  5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών, τονίζοντας την  πιο σημαντική παράμετρο για την πορεία της υγείας τους,  το χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα