Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Σε άλλο επίπεδο οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού - Τα νούμερα αποκαλύπτουν γιατί οι Πειραιώτες κάνουν… πλάκα με τις άλλες ομάδες

Σε άλλο επίπεδο οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού
Πολλή κουβέντα γίνεται το τελευταίο διάστημα για τα νέα αστέρια του Ολυμπιακού και για το ενδιαφέρον που ήδη έχει εκδηλωθεί από το εξωτερικό για κάποια από αυτά.
Καθόλου άδικα οι Παναγιώτης Ρέτσος, Γιώργος Μανθάτης, Θανάσης Ανδρούτσος και πολλά ακόμα παιδιά από τις ερυθρόλευκες ακαδημίες, όπως ο Βούρος, ο Τσιμίκας, ο Νικολάου, ο Σάλιακας και ο Λάτσι, έφτασαν μέχρι την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, κάποιοι παίρνουν διαρκώς όλο και περισσότερες
ευκαιρίες, ενώ άλλοι δόθηκαν δανεικοί σε ομάδες του εξωτερικού για να προοδεύσουν και τώρα γίνεται πολλή συζήτηση σχετικά με το μέλλον τους και το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει ξένοι σύλλογοι για να τους αποκτήσουν.
Ειδικά για τον Ρέτσο, τα δημοσιεύματα είναι πλέον, σχεδόν καθημερινά και φαίνεται πως τον παρακολουθούν στενά ομάδες όπως η Φιορεντίνα, η Αρσεναλ και η Μπάγερν!
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένος πηγές, ο Ολυμπιακός δεν ανακάλυψε ξαφνικά κάποια μυστική συνταγή για να βγάζει σπουδαία ταλέντα από τα σπλάχνα του, απλά επένδυσε σε αυτά. Επί θητείας Βαγγέλη Μαρινάκη στον ερυθρόλευκο προεδρικό θώκο έχει επενδυθεί ένα τεράστιο ποσό για τη συγκέντρωση στις ερυθρόλευκες ακαδημίες της αφρόκρεμας των ταλέντων από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας.
Υπολογίζεται πως ο Ολυμπιακός έχει δαπανήσει περισσότερο από ένα εκατ. ευρώ(!!!) τα τελευταία χρόνια για να πάρει στην ομάδα ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στις μικρές ηλικίες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό το ανεπανάληπτο «παιδομάζωμα», που αποφέρει τώρα καρπούς (εκτός από θαυμασμό) στην ομάδα του Πειραιά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ερυθρόλευκοι κάνουν... πλάκα στους αντιπάλους τους στο πρωτάθλημα Νέων (Κ20) και τα αποτελέσματα μόνο τυχαία δεν είναι. Μόνο φέτος, ο Ολυμπιακός ταπείνωσε με 5-0 τον Παναθηναϊκό και με 7-0 την ΑΕΚ, καθάρισε άνετα 2-0 τον ΠΑΟΚ και μέσα σε μια εβδομάδα φιλοδώρησε με 6 γκολ (4-0 και 2-0) την ομάδα Νέων του Ηρακλή, εντός κι εκτός έδρας.
Αλλά και πέρυσι, οι νεαροί Ερυθρόλευκοι του Βασίλη Βούζα είχαν συντρίψει κατά σειρά τον Λεβαδειακό (4-0 εκτός και 7-0 εντός), τον Πλατανιά (7-0 εντός), τον ΠΑΣ Γιάννινα (5-0 εντός), τον ΠΑΟΚ (4-0 εκτός και 4-1 εντός), την ΑΕΚ (4-1 εντός), τον Παναθηναϊκό (4-0 εκτός) και την Ξάνθη (3-0 εκτός και 4-1 εντός)!
Είναι σαφές ότι η διαφορά ποιότητας και δυναμικής των ακαδημιών του Ολυμπιακού έναντι των αντιπάλων του είναι χαώδης και γιγαντώνεται ακόμα περισσότερο από την όλο και πιο σταθερή παρουσία νεαρών παικτών στην ανδρική ομάδα των Πειραιωτών.
Επίσης, δεν μπορεί να λησμονήσει κανείς ότι ένας ακόμα παίκτης που «βγάζει μάτια» την περίοδο αυτή στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο Μανώλης Σιώπης, επίσης «προϊόν» των ακαδημιών του Ολυμπιακού.
Τίποτα συνεπώς δεν γίνεται τυχαία, καθώς η επένδυση του Ολυμπιακού στα νεαρά ταλέντα από όλη την Ελλάδα είναι κολοσσιαία και με έναν όγκο χρημάτων, που οι ανταγωνιστές του δυσκολεύονται να το επενδύσουν ακόμα και στην πρώτη τους ομάδα!
Και κάτι ακόμα σχετικά με τον Ρέτσο. Στον Ολυμπιακό υπάρχει τεράστια βεβαιότητα ότι αυτό το παιδί θα κάνει τεράστια καριέρα και ότι κάποια στιγμή θα παίξει σε πολύ μεγάλη ομάδα του εξωτερικού. Δεν είναι μυθεύματα τα ονόματα που ακούγονται ότι τον παρακολουθούν μια και όποιος έχει μάτια βλέπει για τι «πάστα» παίκτη πρόκειται.
Στο Λιμάνι δεν διατάζουν να πουν ότι σε αυτή την ηλικία κανείς άλλος Ελληνας αμυντικός δεν είχε τα προσόντα και τις προοπτικές εξέλιξης του Ρέτσου. Ούτε ο Κώστας Μανωλάς, ούτε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ούτε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Παπασταθόπουλος, ούτε οποιοσδήποτε άλλος.
Και αν τώρα ο Μανωλάς, στα 25 του, αγωνίζεται στη Ρόμα και κοστολογείται με περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ, τότε όπως λένε στον Ολυμπιακό, δεν μπορούν καν να φανταστούν ποια θα είναι η αξία του Ρέτσου σε 5-6 χρόνια…
sportdog.gr