Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Επιστροφή στις νίκες ο Αστέρας Δερβενίου 2 - 0 την Θύελλα Πετρίου

4iaapmvi 
Ο Αστέρας Δερβενίου, μετά από τρεις αγωνιστικές, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α΄ Κορινθίας, επανήλθε στις νίκες αφού στο ‘Κώστας Βυζάς΄ νίκησε τη Θύελλα Πετρίου με σκορ 2 – 0.

Μια νίκη που τη χρειαζόταν πάρα πολύ, λόγω του ότι αντιμετώπιζε, τις τελευταίες αγωνιστικές, προβλήματα σύνθεσης ενδεκάδας που έφεραν και τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Όμως στον αγώνα με τη Θύελλα ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και το αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο, δεδομένου ότι η Θύελλα μόνο στο τελευταίο 20λεπτο έδειξε ότι ήθελε κάτι περισσότερο από τον αγώνα, αν και είχε ένα δοκάρι στο 1 – 0 και ζήτησε και πέναλτι στο 2 – 0. Αλλά αυτά είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι.
2q2z9lemΤο α΄ μέρος κύλισε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, δεδομένου ότι δεν δημιουργήθηκαν φάσεις στις δύο εστίες. Ο Αστέρας διατήρησε την κατοχή της  μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος, αλλά δημιούργησε μόνο δύο σημαντικές φάσεις, από τις επελάσεις του Βυζά από τα δεξιά, τις οποίες όμως δεν ολοκλήρωσαν οι συμπαίκτες του. Η Θύελλα αμύνονταν οργανωμένα, χωρίς επιθετικές βλέψεις, εκτός από ένα καλό σουτ του Π. Σαϊσανά στο 39’ που έδιωξε σε κόρνερ εντυπωσιακά μεν,  αλλά μάλλον εύκολα ο τερματοφύλακας Παναγιωτόπουλος του Αστέρα. 
Oznrabn5Στο β’ μέρος ο Αστέρας ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, στο 53’, όταν ο Μετεβελής σέντραρε από τ’ αριστερά και ο Πρίφτης πήδησε για κεφαλιά μαζί με τον τερματοφύλακα Κασκαντάμη, ο οποίος απομάκρυνε τη μπάλα και ο ερχόμενος από πίσω Αντωνόπουλος την βρήκε στον βηματισμό του και με ψύχραιμο σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Ο Αστέρας απελευθερώθηκε περισσότερο με το υπέρ του αποτέλεσμα και για ένα 10λπετο πίεσε και για δεύτερο τέρμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Θύελλα ακολούθως έπαιξε πιο ανοικτά και στο 66’ ο Ν. Σαϊσανάς είχε σουτ στη συμβολή των δοκαριών σε μια επέλασή του από τ’ αριστερά. 
Iihufcoc
Η φάση αυτή θορύβησε τον Αστέρα που «μαζεύτηκε» περισσότερο, για να διατηρήσει τα κεκτημένα. Η Θύελλα δεν μπορούσε να διασπάσει την καλή αμυντική διάταξη του Αστέρα, αν και κέρδισε αρκετές στημένες μπάλες. Ο Αστέρας έπαιζε οργανωμένα πίσω και με τους γρήγορους επιθετικούς του Βυζά και Πρίφτη έβγαινε συχνά σε αντεπιθέσεις, αναστατώνοντας την άμυνα της Θύελλας, αλλά όμως δεν είχε ουσία. Σε μια από τις αντεπιθέσεις αυτές, στο 84’, ο Βυζάς σέντραρε από τ’ αριστερά και ο Πρίφτης έπιασε δυνατό σουτ στην κίνηση, με τον Κασκαντάμη να αποκρούει εντυπωσιακά μεν, αλλά ασταθώς και τη μπάλα να κτυπά στο έδαφος, να παίρνει ανάποδα φάλτσα και να περνά τη γραμμή του τέρματος για το 2 – 0. Στο 87’ ο Μπασιώτης ανατρέπεται εντός της μεγάλης περιοχής, αφού όμως έχει δώσει πάσα στον Φιλόπουλο που αιφνιδιασμένος χάνει τον έλεγχο της μπάλας. Είναι η φάση που οι της Θύελλας ζήτησαν επίμονα πέναλτι.Lzqaxm23
Συμπερασματικά ο Αστέρας, χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, πέτυχε μια σημαντική νίκη από πλευράς ψυχολογίας και έδειξε να συνέρχεται από ένα σερί προβληματικών εμφανίσεων. Έπαιξε με τη στόφα της ανώτερης ομάδας και έφυγε από το γήπεδο περιχαρής και ήρεμος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ο διαιτητής κ. Τσιγάρας με τις αποφάσεις του εκνεύρισε πάρα πολύ όλους τους παρευρισκόμενους στο γήπεδο. Είχε μια πολύ κακή διαιτησία, αλλά δεν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Ο βοηθός του κ. Ξενόπουλος ήταν αλάνθαστος, ενώ ο έτερος κ. Θεοδωρόπουλος υπέπεσε σε λάθη.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Παναγιωτόπουλος, Ψαρρός (78’ Παππάς), Μετεβελής, Μαγγίνας, Βασιλάρης, Κουτρούλης, Φωλιάς, Αντωνόπουλος, Πρίφτης, Χάντης (46’ Τάφα), Βυζάς.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ : Κασκαντάμης Γ., Πέζος (58’ Κονιδάρης, 74’ λ.τρ. Φιλόπουλος), Α. Χουσελάς, Τσιάκος, Φρούσιος, Μητράκος, Π. Σαϊσανάς Μπακασέτας, Λεκουσιώτης, Μπασιώτης, Ν. Σαϊσανάς

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr