Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ο Πλατανιάς 2 - 1 τα Χανιά και περιμένει το ματς της Σπάρτης με τον Ολυμπιακό

Κύπελλο Ελλάδος: ΑΟ Χανιά - Πλατανιάς 1-2
Ο Πλατανιάς, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τοπικό ντέρμπι με τα Χανιά, επικράτησε με 2-1 και έκανε ουσιαστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση στο Κύπελλο Ελλάδας.
Η κρητική ομάδα έφθασε στους 6β. και θα πρέπει να περιμένει τον αγώνα Σπάρτη-Ολυμπιακός την Πέμπτη (15/12, 15:00), με τον οποίο ολοκληρώνεται ο 2ος όμιλος και να δει την τελική της θέση.

Στην περίπτωση νίκης της Σπάρτης επί του Ολυμπιακού, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμίας των δύο ομάδων με τον Πλατανιά. Κι επειδή η κάθε ομάδα θα έχει από μία νίκη και μία ήττα στα μεταξύ τους παιχνίδια, το 2ο κριτήριο που θα κρίνει και τις θέσεις πρόκρισης είναι η διαφορά γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Ο Πλατανιάς με τη νίκη του 2-1 επί των Χανίων και την ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-0 είναι στο -2. Ο Ολυμπιακός είναι στο +3 και η Σπάρτη, με την ήττα από τον Πλατανιά με 1-0, βρίσκεται στο -1.
Η Σπάρτη νικώντας με οποιοδήποτε σκορ περνά 2η , αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Πλατανιά, ενώ για να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό πρέπει να τον νικήσει με διαφορά άνω των τριών γκολ.
Υπάρχει και το σενάριο, επιστημονικής φαντασίας, αποκλεισμού για τον Ολυμπιακό, αν ηττηθεί στην Λακωνία με διαφορά έξι γκολ!
Στο αγωνιστικό μέρος του αγώνα της Κρήτης, τα Χανιά άνοιξαν το σκορ, με αυτογκόλ από τον Ντιλαβέρ, αλλά πριν από το ημίχρονο, ο Πλατανιάς είχε πετύχει την ανατροπή με πλασέ από τον Γιακουμάκη στο 24' και κεφαλιά από τον Ντίνα στο 27'.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Θ. Γκάτζιος): Αθανασίου, Ζέρης, Τσουκάνης, Δαμιανάκης, Θεολόγου, Νικολόπουλος, Φουρλάνος, Ηρακλής, Μάνιας, Σταματής, Αποστολόπουλος
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος): Κοκκαλάς, Αποστολόπουλος, Γιορέντε, Καρυπίδης, Πριτέντα, Ηλιάδης (71' Τσουράκης), Ντίνας (81' Βάντερσον), Ντιντάκ, Μενδρινός, Γιακουμάκης, Ντιλαβέρ (68' Γκνιάτιτς)
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
ΑΟ Χανιά-Πλατανιάς 1-2 (4' αυτ. Ντιλαβέρ / 24' Γιακουμάκης, 27' Ντίνας)
Σπάρτη-Ολυμπιακός 15/12 (15:00)
Η βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 6 (7-0)
2. Πλατανιάς 6 (3-4)
-------------------------------
3. Σπάρτη 3 (4-1)
4. ΑΟ Χανιά 0 (1-10)