Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, Γ.ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΚΑΙ Μ.ΘΕΛΕΡΙΤΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟ 2017



Μετά απο σειρά Ερωτήσεων (υπ' αρίθμ. 552/27.10.2015 και 5739/30.05.2016) που κατέθεσαν το προηγούμενο διάστημα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός και Μ. Θελερίτη, αλλά και παρεμβάσεων προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η λειτουργία των υφιστάμενων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών(ΦΔΠΠ) με χρηματοδότηση από το
Πράσινο Ταμείο.
Συγκεκριμένα η παράταση προβλέπεται στο Άρθρο 16 του Νομοσχεδίου για το Χωρικό Σχεδιασμό που ψηφίστηκε χθες, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στη Βουλή. Παράλληλα, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ίδιου Άρθρου διασφαλίζονται και οι συμβάσεις των εργαζομένων στους ΦΔΠΠ για το επόμενο έτος.
Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που αφορά άμεσα και την Πελοπόννησο, καθώς στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου λειτουργεί ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού.
Η προστασία της φύσης αποτελεί πολιτική προτεραιότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.Γι’αυτό το λόγο το Υπουργείο εξήγγειλε για το επόμενο διάστηματην ολοκλήρωση ενός συνολικού, μόνιμου και δίκαιου πλαισίου λειτουργίας για τους Φορείς μετά από διαβούλευση με τους ίδιους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.Ειδικότερα θα διαμορφωθούν θεσμικά εργαλεία για τη χρηματοδότησή τους και τη στελέχωση με θέσεις αορίστου χρόνου και προκηρύξεις ΑΣΕΠ.
Τέλος όσον αφορά στην οικονομική βιωσιμότητα των Φορέων, οι άξονες χρηματοδότησης θα περιλαμβάνουνκρατικό προϋπολογισμό, ανταγωνιστικά προγράμματα (εθνικά και ευρωπαϊκά), υπηρεσίες και αναπτυξιακές δράσεις με ανταποδοτικό αντίτιμο και έσοδα από αξιοποίηση δημοσίων αγαθών και πόρων.

Κόρινθος, 22.12.2016
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας