Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Προκήρυξη 4 θέσεων σε Μουσεία της Κορινθίας από το Υπ. Πολιτισμού και Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για μόνιμες προσλήψεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκαν μια σειρά προσλήψεις προσωπικού σε Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία της χώρας, ενώ σύμφωνα με Ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (υπ. Αριθμ. ΣΟΧ2/2016, ΑΔΑ7ΩΠ4653Π4-ΥΓΣ, 30/11/2016), στην Κορινθία θα προσληφθούν τέσσερα (4) άτομα με  σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν τρία (3) άτομα για τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Νεμέας και ένα (1) άτομο για τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, ως ημερήσιοι φύλακες αρχαιοτήτων (ΔΕ).  

Η εξέλιξη αυτή δίνει μια λύση στα άμεσα προβλήματα υποστελέχωσης των Αρχαιολογικών χώρων και των Μουσείων της χώρας. Για την καλύτερη και πληρέστερη επίλυση των προβλημάτων αυτών, πενήντα (50) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – μεταξύ των οποίων και οι Βουλευτές Κορινθίας – έχουν ήδη καταθέσει σχετική ΕΡΩΤΗΣΗ προς το αρμόδιο Υπουργείο, με την οποία ζητούν την ανάληψη πρωτοβουλιών για πρόσληψη και μόνιμου προσωπικού.

Κόρινθος, 08.12.2016

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας