Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Πέθανε σε ηλικία 54 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός Ρίκι Χάρις


Δεν έχουν τελειωμό οι ηθοποιοί που έφυγαν από τη ζωή το 2016. Λίγες μόνο ημέρες πριν μας αποχαιρετήσει ο χρόνος έγινε γνωστό ότι τη Δευτέρα πέθανε ο Ρίκι Χάρις, όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης του.

Η αιτία θανάτου του δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, ωστόσο το γεγονός ότι είχε
υποστεί καρδιακή προσβολή από δύο χρόνια, υποδεικνύει ότι μπορεί τελικά να τον πρόδωσε η καρδιά του. Ο Χάρις είχε κάνει μια αρκετά σημαντική καριέρα τη δεκαετία του ’90 ως stand-up.
Είχε γεννηθεί στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια και ήταν στενός φίλος του Snoop Dogg, με τον οποίο μάλιστα είχε συνεργαστεί σε ορισμένα άλμπουμ, ηχογραφώντας και εντάσσοντας σε αυτά κωμικούς μονολόγους. «’Εχασα ένας από τους πιο αγαπητούς μου φίλους σήμερα. Ήταν ο πρώτος κωμικός από το Λονγκ Μπιτς που γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία και τον ένιωθα σαν μεγάλο αδερφό μου», έγραψε ο διάσημος ράπερ και ηθοποιός σε ανάρτησή του.
Ο Harris, ένας από τους πιο γνωστούς Αφροαμερικανούς κωμικούς της γενιάς του, εμφανιζόταν συχνά στην εκπομπή Def Comedy Jam, ενώ είχε παίξει και σε γνωστές ταινίες του Χόλιγουντ, όπως το Poetic Justice το 1993, στο οποίο πρωταγωνιστούσαν ο Tupac Shakur και η Janet Jackson αλλά και το «Ένταση» δύο χρόνια αργότερα, με πρωταγωνιστές τον Al Pacino και τον Robert De Niro.