Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Προκριση στους "8" για Κόρινθο ΄06, ΠΑΣ Κόρινθο , Παννεμεατικό και Τενεάτη Αθικίων

Με την διεξαγωγή  και των υπολοίπων τεσσάρων αγώνων ολοκληρώθηκε, σήμερα Τετάρτη (21/12), η τρίτη φάση (φάση των "16"), του Κυπέλλου Κορινθίας και ποδοασφαιρικά το 2016. 
Στο ΔΑΚ η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Α΄Κορινθίας Κόρινθος ’06 προκρίθηκε στους ¨8¨ του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κορινθίας ,αφού επεβλήθηκε με 7 - 2   του Αίαντα Κορίνθου ομάδας της Γ΄ κατηγορίας. Ο Σταύρος Μπινιάρης προτίμησε να ξεκουράσει αρκετούς ποδοσφαιριστές από τον βασικό κορμό της 11άδας και χρησιμοποίησε παίκτες που είχαν πολύ λίγο χρόνο συμμετοχής στο Πρωτάθλημα σε ενα αγώνα που προσφερόταν για αλλαγές λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου. Τα τέρματα γιά την ΄06 σημείωσαν οι Λέκκας(6΄) , Τσουμάνης (17΄), Βρενόζι (20΄) , Αμπαδιωτάκης (28΄), Λελούδας 2(42΄ & 90΄) και Κόκκας( 69΄), ενώ στ ο 14 δοκάρι είχε ο Γκολέμης. 
Στους "8" πέρασε και ο ΠΑΣ Κόρινθος που επικράτησε με ανατροπή 2 - 1 , μέσα στο Βέλο της τοπικής Ελλάδας η οποία προηγήθηκε με γκολ του  Αράπι. Ο ΠΑΣ Κόρινθος  με ανατροπή πέρασε από μια δύσκολη έδρα και πήρε την πρόκριση με γκολ των Γεωργίου και Κούση . Ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι είχαν εξίσουν καλή εικόνα και δημιούργησαν με τη σειρά τους επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ ζήτησαν και πέναλτι για χέρι.
Στον Άσσο ο τοπικός Ολυμπιακός αποκλείσθηκε με 0 - 2 από  τον  Παννεμεατικό με σκόρερ τον Λίλιο , που πέρασε στους "8" του κυπέλλου. 
Στα Ίσθμια ο Ισθμιακός,αποκλήσθηκε  στο Κύπελλο στα πέναλτι 4 - 5 από τον Τενεάτη Αθικιών, καθώς ο κανονικός αγώνας και παράταση είχαν λήξει με το σκορ ισόπαλο 1 - 1. Με το ίδιο σκορ, ισόπαλος, είχε λήξει  πρίν 11 ημέρες και ο μεταξύ τους αγώνας  γιά το πρωτάλημα στο ίδιο γήπεδο.
 Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο α’ μέρος με τον Γλυκοφρύδη να πετυχαίνει ακόμη ένα γκολ στη σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δαμάλα στα μέσα της επανάληψης. Μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο Παντελής Κολλιάκος είδε δύο ποδοσφαιριστές του να αντικρίζουν κόκκινη κάρτα (Λέκκας, Κορδαλής). Παρά την αριθμητική του υπεροχή ο Τενεάτης δεν κατάφερε να σκοράρει στην παράταση, ενώ οι μπλε των Ισθμίων κράτησαν μέχρι και την διαδικασία των πέναλτι. Μια απόκρουση του Χισολάρι εκεί στάθηκε υπερ -αρκετή στον Τενεάτη για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση.
Στους "8" του Κορινθιακού Κυπέλλου έχουν προκριθεί, επίσης,  από την προηγούμενη Τετάρτη, ο Πανκαμαριακός (πέρασε νικηφόρα από το Δερβένι , με 2 - 1 στην παράταση επί του Αστέρα),  ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου (με το ευρύ 5 - 1 επί του τοπικού ΠΑΣ, στις Κλένιες , η Δαφνη Εξαμιλίων (με 2 - 1 επί του Αετού Κρυονερίου)και ο ΠΑΟ Κουταλά( με 2 - 0 επί του Αγίαννη). 
Οι αγώνες της Τετάρτης 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 0 - 2
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 7 - 2
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1 - 2
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ 1 - 1 (4 -5 πέναλτι)