Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ενεργοποιήθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα οι 86 νέες εξετάσεις

stogiatro.gr

nees_exetaseis_ets.jpgΕνεργοποιήθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα οι 86 νέες εξετάσεις


Με παραπάνω από ένα μήνα καθυστέρηση, σχετικά με τις αρχικές προβλέψεις, ενεργοποιήθηκαν στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ οι νέες εξετάσεις, που με υπουργική απόφαση (ΥΑ) εντάχθηκαν στη λίστα του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε περισσότερα 

zontanos_epidesmos.jpg«Ζωντανός επίδεσμος» για τραύματα στο γόνατο!


Επιστήμονες στη Βρετανία δοκίμασαν για πρώτη φορά σε ανθρώπους ένα «ζωντανό επίδεσμο» από βλαστικά κύτταρα, που τοποθετείται σε τραύματα στο γόνατο και μπορεί να φέρει μελλοντικά μια επανάσταση στη
θεραπεία αυτών των συχνών τραυματισμών στο ποδόσφαιρο και σε άλλα αθλήματα.

Διαβάστε περισσότερα 

colposcopisi.pngΤι είναι η κολποσκόπηση; απορίες που έχουν όλες οι γυναίκες


Γράφει ο γυναικολόγος - μαιευτήρας, Κοντοράβδης Κωνσταντίνος
Η κολποσκόπηση είναι ένας τρόπος εξέτασης του αιδοίου, του κόλπου ή του τραχήλου της μήτρας για τυχόν ανωμαλία της περιοχής. Στο Γυναικολογικό Ιατρείο ο ιατρός χρησιμοποιεί μηχάνημα κολποσκόπησης και σύστημα προβολής ώστε να μπορεί και η ασθενής να παρακολουθεί τη διαδικασία και να συμμετέχει σε περίπτωση που το επιθυμεί.

Διαβάστε περισσότερα 

epilepsyets.jpgΕπιληψία στα παιδιά: Aιτίες και αντιμετώπιση



Είναι μία διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος που προκαλεί «κρίσεις» με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Η επιληψία στα παιδιά διαφέρει από αυτήν στους ενήλικες και οι γονείς πρέπει να είναι ενημερωμένοι για να την αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα 

egkbardets.jpgΥποχρεωτική η εξέταση στο ΠΕΔΥ με ή χωρίς ραντεβού


Εγκύκλιο με την οποία ορίζεται ως υποχρεωτική η παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες που προσέρχονται στις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας, ανεξάρτητα αν η προσέλευση πραγματοποιείται μετά από προγραμματισμένο ραντεβού ή εκτάκτως, απέστειλε ο Αν. Γενικός Γραμματέας  για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), Σταμάτης Βαρδαρός.

Διαβάστε περισσότερα 

videogame.jpgAγοράστε το κατάλληλο ηλεκτρονικό παιχνίδι για τα παιδιά σας


Λίγες ημέρες απομένουν για τα φετινά Χριστούγεννα και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη ξεχυθεί στα μαγαζιά για να αγοράσουμε κάποιο δώρο για τα παιδιά μας. Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις το δώρο θα είναι ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Διαβάστε περισσότερα 

lourantets.jpgΕξώδικος δήλωση Λουράντου για τις ελλείψεις - Πού πηγαίνουν τα φάρμακα;


Εξώδικο δήλωση με βαριές καταγγελίες για τις ελλείψεις φαρμάκων και τον τρόπο με τον οποίο αυτές δημιουργούνται, εξέδωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, με αφορμή συγκεκριμένο περιστατικό, αιτούμενος την ομαλή λειτουργία του συστήματος διάθεσης φαρμάκων.

Διαβάστε περισσότερα 

ngg.jpgΝέος Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Υγείας


Ανέλαβε σήμερα (16/12) τα καθήκοντά του ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κ. Γιώργος Γιαννόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα 


thepill.jpgΤο αντισυλληπτικό δεν σκοτώνει τη σεξουαλική επιθυμία


Τέλος στον μύθο που θέλει τα αντισυλληπτικά να μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία, βάζει μελέτη των Πανεπιστημίου του Κεντάκι και της Ιντιάνα των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Journal of Sexual Medicine.

Διαβάστε περισσότερα 

esiets.jpgΔιαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να "αναπαλαιώσουν" το ΕΣΥ


Σε «καλό δρόμο» βρίσκεται μια συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με στόχο τη χρηματοδότηση ενός «πακέτου» άμεσων βελτιωτικών παρεμβάσεων στις υποδομές και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του ΕΣΥ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Διαβάστε περισσότερα