Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ο Πανκαμαριακός με Σιώζο και Ζήση πήραν, μεσω Δερβενίου, παράταση στους «8» του Κυπέλλου Κορινθίας

Tqlyrgbb
Στους «8» του Κυπέλλου Κορινθίας προκρίθηκε ο Πανκαμαριακός, παίρνοντας μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 1-2 στην παράταση επί του Αστέρα στο Δερβένι που εξακολουθεί να έχει τις γνωστές απουσίες του, λόγω των τραυματισμών που ταλανίζουν την ομάδα(ο κανονικός αγώνας έληξε 0 – 0 
Ο Αστέρας, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των παικτών του, υπέκυψε στον Πανκαμαριακό που έπαιξε με ιδιαίτερο αγωνιστικό φανατισμό, λόγω και του χαρακτήρα του αγώνα (αγώνας νοκ-άουτ και συνάμα τοπικό ντέρμπι) και εμφανίστηκε πιο πλήρης από τον Αστέρα που εξακολουθεί να έχει τις γνωστές απουσίες του, λόγω των τραυματισμών που ταλανίζουν την ομάδα.

Vazsjzy2YlmjqmxpΣτο α’ μέρος του αγώνα, και ιδιαίτερα στο πρώτο 30λπετο, ο Πανκαμαριακός διατήρησε τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού του αγώνα και δημιούργησε πολλές και δύσκολες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Αστέρα. Στο 4’ ο Πανκαμαριακός είχε την πρώτη μεγάλη του ευκαιρία και μάλιστα διπλή, αφού ο Καραΐνδρος από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή της μπάλα ο ανενόχλητος Πεθαίνος (που έπαιξε για πρώτη φορά αντίπαλος του Αστέρα μετά τον δανεισμό του στον Πανκαμαριακό) έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Αστέρα Παναγιωτόπουλου. Στο 12’ ο Τακουμάκης μετά από κόρνερ πλάσαρε πάνω στον Παναγιωτόπουλο, ενώ στο 21’ ο Πεθαίνος μετά από δική του έξοχη ενέργεια έφτασε από τ’ αριστερά απέναντι στον Παναγιωτόπουλο, αλλά εκεί τα χάλασε, σουτάροντας πολύ άστοχα. Στο 36’ σε πλάγιο φάουλ, με “κολλημένη” την άμυνα του Αστέρα, οι Τακουμάκης και Σκούρας δεν πρόλαβαν στο δεύτερο δοκάρι τη μπάλα, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία.
J4nhv9vgΗ άμυνα του Αστέρα δεχόταν μεγάλη πίεση, αφού οι κεντρώοι και οι επιθετικοί συμπαίκτες τους έχαναν κατά κανόνα τις προσωπικές μονομαχίες τους, και οι γρήγοροι επιθετικοί του Πανκαμαριακού την ανάγκαζαν να αγωνίζεται με αυταπάρνηση για να κρατήσει το μηδέν. Ο Αστέρας είχε να επιδείξει ένα τέρμα που ακυρώθηκε σαν επιθετικό φάουλ, μάλλον αυστηρό, του Μαγγίνα στον τερματοφύλακα Πουλακίδα του Πανκαμαριακού, ο οποίος έχασε τη μπάλα σε διεκδίκηση στον αέρα και μια ανεκμετάλλευτη προσπάθεια του Βυζά στο 38’ που, μετά από έξοχη ενέργειά του, γύρισε τη μπάλα χωρίς να υπάρχει συμπαίκτης του στο ύψος του πέναλτι.
DdvwufgdΣτο β’ μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τις εσωτερικές αλλαγές που επεχείρησε ο προπονητής του Αστέρα κ. Καραούζος. Ο Αστέρας ανέκτησε τον έλεγχο του κέντρου και με τον Μεντή, που έπαιζε πλέον πιο κεντρικά, μετέφερε τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Πανκαμαριακού. Δύο φορές ο Βυζάς και μία ο Πρίφτης δεν μπόρεσαν από εξαιρετικές θέσεις να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους με τελικό σουτ και στο 73’ σε πλάγιο φάουλ του Μεντή, ο αμαρκάριστος Βασιλάρης και βρισκόμενος ένα μέτρο προ του τέρματος στο δεύτερο δοκάρι, για πολύ λίγο δεν βρήκε τη μπάλα. Στο 87’ ο Αντωνόπουλος βρέθηκε πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του στην απέναντι γωνία το έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Πουλακίδας που οριζοντιώθηκε. Ο Πανκαμαριακός δεν έχει να επιδείξει μια αξιόλογη φάση στο β’ μέρος.
Στην παράταση ο Πανκαμαριακός ευτύχησε να προηγηθεί με τον Σιώζο στο 96΄, που κινήθηκε δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή και κέρδισε, με υποψία φάουλ, τη μονομαχία του με τον Μαγγίνα και ακολούθως πλάσαρε στην απέναντι γωνία τον Παναγιωτόπουλο. Ο Αστέρας αντεπετέθη με σφοδρότητα και περιόρισε, ιδιαίτερα στο β’ μέρος της παράτασης, όταν πέρασε σεντερ-φορ ο Βασιλάρης, τον Πανκαμαριακό. Στο 113’ ο Βασιλάρης με συρτό μακρινό σουτ από 30 περίπου μέτρα ισοφάρισε σε 1 – 1 μέσα σε πολλούς πανηγυρισμούς, αλλά στο 117’ μετά από ανισορροπία της άμυνας του Αστέρα, ο Ντοντάη ξέφυγε από τα δεξιά και γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, απ’ όπου ο Ζήσης πέτυχε το τελικό 1 – 2, μέσα σε πανηγυρισμούς από την άλλη πλευρά τώρα. Ο αγώνας έληξε χωρίς κάτι άλλο αξιόλογο, με τον Πανκαμαριακό να πανηγυρίζει τη σπουδαία του νίκη-πρόκριση.  
Ο διαιτητής κ. Αστερής  ήταν πολύ καλός, καθότι σ’ έναν δύσκολο αγώνα, λόγω της σημασίας του και της εντοπιότητάς του, δεν έκανε, παρά ελάχιστα, λάθη. Το ίδιο πολύ καλοί ήταν και οι βοηθοί του κ.κ. Ευθυμίου και Δ. Μοντζέλης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Παναγιωτόπουλος, Κουτρούλης (106' Ψαρρός), Μετεβελής, Μαγγίνας, Βασιλάρης, Τάφα (71'Παππάς), Φωλιάς, Αντωνόπουλος, Μεντής, Πρίφτης, Βυζάς
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ: Πουλακίδας, Τουμπανάκης, Μπεκιάρης (80' Τσάκα), Σκούρας, Δεσποτέλης, Τακουμάκης (79’ Παϊπέτης), Καραγιάννης, Καραΐνδρος, Ντοντάη, Ζήσης, Πεθαίνος (69' Σιώζος)
photo:asterasderveniou.gr