Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Έλλειψη ύπνου: Πώς επηρεάζει την υγεία και την καθημερινότητα

stogiatro.gr


insomets.jpgΈλλειψη ύπνου: Πώς επηρεάζει την υγεία και την καθημερινότητα


Ο ύπνος καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο του συνολικού χρόνου ζωής μας, και αυτό συμβαίνει, διότι είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Η έλλειψή του δημιουργεί προβλήματα τόσο στην ψυχική και σωματική υγεία, όσο και στην καθημερινότητά μας.

Διαβάστε περισσότερα 

meaneating.jpgΜην τρώτε με φίλους- ειδικά αν είστε άνδρας


Το φαγητό με φίλους οδηγεί σε υπερβολές, ιδίως αν είστε άνδρας, υποστηρίζει πρόσφατη μελέτη του Εργαστηρίου Τροφίμων του Πανεπιστημίου του Cornell. Κι αυτό δεν
έχει να κάνει με το πόσο πεινάτε ή με το πόσο νόστιμο είναι το φαγητό, αλλά με μια προσπάθεια το άτομο να αποδείξει... τον ανδρισμό του!

Διαβάστε περισσότερα 

special-school-kid.jpgΑνθεί το bullying σε βάρος των παιδιών με αναπηρία


Περισσότερο από το 22% των παιδιών ηλικίας 12-18 έχουν υποστεί bullying στο σχολείο τους, τον τελευταίο έναν μήνα- και τα περισσότερα από αυτά είναι παιδιά με αναπηρίες, αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου του Μιζούρι.

Διαβάστε περισσότερα 

stdets.jpgΑύξηση των ΣΜΝ στην Ελλάδα – Στην 1η θέση τα κονδυλώματα


Τα τελευταία χρόνια το βάρος των δημόσιων πολιτικών υγείας έχει πέσει στο AIDS, με αποτέλεσμα να μην γίνεται αντιληπτό ότι τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) παρουσιάζουν αύξηση στην Ελλάδα, με τα κονδυλώματα να είναι η κυρίαρχη λοίμωξη.

Διαβάστε περισσότερα 

hepactionets1.jpgΕφικτή η εκρίζωση της ηπατίτιδας C – Έκληση των ασθενών για πρόσβαση στις θεραπείες



Στην άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με τις φαρμακοβιομηχανίες, με σκοπό τη μείωση των τιμών των φαρμάκων που μπορούν να εκριζώσουν τη νόσο και την πρόσβαση στη θεραπεία όσον το δυνατό περισσότερων πασχόντων ζητούν ασθενείς και γιατροί.

Διαβάστε περισσότερα 

spondets.jpgΣπονδυλική Στένωση: Οριστική λύση με διαδερμική αποσυμπίεση


Γράφει ο νευροχειρουργός Ιωάννης Πολυθοδωράκης
Σε όλες τις δυτικού τύπου χώρες παρατηρείται το φαινόμενο της δημογραφικής γήρανσης του πληθυσμού και οφείλεται αφενός μεν στην επιμήκυνση του μέσου όρου επιβίωσης, αφετέρου στην ολοένα και μεγαλύτερη υπογεννητικότητα.

Διαβάστε περισσότερα 

beautywoman.jpg12 καθημερινές συμβουλές ομορφιάς


Οι δερματολόγοι έχουν πολλούς άσους στο μανίκι τους για να καταπολεμήσουν την ακμή, να συσφίξουν τους πόρους, να απαλύνουν τις ρυτίδες, να εξαφανίσουν τους λεκέδες της ακμής και να χαρίσουν λάμψη. Παρακάτω αναφέρουμε μερικά χρήσιμα tips για λαμπερό πρόσωπο κάθε μέρα.

Διαβάστε περισσότερα 

nosdapets.jpgΕκτινάχθηκε η νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη το 2016


Υπέρβαση κατά 283 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα σημειωθεί συνολικά το 2016 στην πραγματική νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, δηλαδή 49,6%  υψηλότερα από το όριο του κλειστού προϋπολογισμού και 16,2% υψηλότερα από την δαπάνη του 2015.

Διαβάστε περισσότερα 

Όπλο κατά πολλών ασθενειών οι ξηροί καρποί

nuts.jpg
Μία χούφτα ξηροί καρποί καθημερινά σας προστατεύουν από μια σειρά από ασθένειες υποστηρίζει μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση BMC Medicine. Είκοσι γραμμάρια ξηρών καρπών καθημερινά, λειτουργούν σαν ασπίδα απέναντι στα καρδιαγγειακά νοσήματα, στον καρκίνο και σε άλλες ασθένειες- μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα κατά 30%, τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου κατά 15% και τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο κατά 22%. Επίσης, μειώνουν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο θανάτου από αναπνευστικό νόσημα και κατά 40% τον κίνδυνο θανάτου από διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα 

sweetcouple.jpg7 πράγματα που πρέπει να λέτε καθημερινά στον σύντροφό σας


Μια υγιής σχέση βασίζεται σε αμοιβαίο σεβασμό, εμπιστοσύνη, υποστήριξη και καλή επικοινωνία. Ωστόσο, δεν είναι “πέσε πίτα να σε φάω”. Μια καλή σχέση απαιτεί δουλειά και από τους δύο, προσπάθεια και αποτελεσματική επικοινωνία. Παρακάτω αναφέρουμε τα 7 πράγματα που τα ευτυχισμένα ζευγάρια λένε μεταξύ τους καθημερινά.

Διαβάστε περισσότερα