Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Κόντρα Λοβέρδου - Καμμένου για τα εθνικά θέματα με φόντο το Καστελλόριζο

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Φωτιές άναψε η διοργάνωση εκδήλωσης στο Καστελλόριζο από το υπουργείο Εθνικής άμυνας με τη συμμετοχή βουλευτών από την Επιτροπή Εξωτερικών και άμυνας της Βουλής.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την πρωτοβουλία να καλέσει τους βουλευτές να συνεδριάσουν στο Καστελλόριζο σε μια συμβολική κίνηση-απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα. Η πρόταση αυτή ωστόσο συνάντησε επιφυλάξεις από βουλευτές όλων των κομμάτων κι έτσι από την Βουλή στάλθηκαν την περασμένη εβδομάδα προσκλήσεις που έκαναν λόγο για ενημερωτική επίσκεψη των βουλευτών.



Ωστόσο από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η πρόθεση να γίνει συνεδρίαση της επιτροπής στην περιοχή ήταν εμφανής.

Το ΠΑΣΟΚ διατύπωσε έντονες αντιρρήσεις με ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

"Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της Ελλάδας απαιτούν σοβαρότητα στους χειρισμούς, αποφασιστικότητα, αλλά και σύνεση. Στις επικίνδυνες επικοινωνιακές «αρλούμπες» εμείς δεν συμμετέχουμε και το δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή", αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Αντιδρώντας το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε:

«Το ΠΑΣΟΚ έχει συνδέσει το Καστελόριζο με την καταστροφική δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για την είσοδο της χώρας μας στα μνημόνια. Αντιλαμβανόμαστε τις ενοχές τους, λυπούμαστε, αλλά όλοι οι υπόλοιποι θα είμαστε δίπλα στο Καστελόριζο».

Πάντως σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, θα παρευρεθούν στο Καστελλόριζο βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ καθώς και ένας από την πλευρά της ΝΔ.

Η Δημοκρατική συμπαράταξη, το ΠΟΤΑΜΙ και η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να παρευρεθούν.

Onalert.gr