Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ολυμπιακός με χαλαρή τεσσάρα τσάκισε στο δεύτερο ημίχρονο τον Λεβαδειακό !

Στο δεύτερο ημίχρονο τους τσάκισε!
Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στο Β' μέρος, ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Λεβαδειακό, τον οποίο και συνέτριψε με 4-0, με τα τέρματα των Ιντέγε (48', 75'), Μιλιβόγεβιτς (70') και Φορτούνη (71') και παραμένει επικεφαλής της βαθμολογίας της Super League με μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο (69΄-74΄) οι πρωταθλητές πέτυχαν τρία γκολ και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Βοιωτούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Ολυμπιακού να πιέζει την αντίπαλη εστία, προκειμένου να φτάσει στην επίτευξη ενός γρήγορου γκολ, προκειμένου να μην γίνουν τα ίδια με την Κέρκυρα. Οι Πειραιώτες έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Φορτούνη στο 5', αλλά όσο περνούσε η ώρα του αγώνα, ο ρυθμός έπεφτε, καθώς οι παίκτες του Λεβαδειακού είχαν παρατάξει το... πούλμαν μπροστά από την εστία τους.
Στο 22' χάθηκε ακόμα μια καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, όταν ο Ιντέγε πέρασε τον Ναμάσκο, αλλά ο Μουλόπουλος απομάκρυνε μπροστά από το τέρμα, ενώ στο 30' χάθηκε ακόμα μια καλή στιγμή για τον Θρύλο με τον Μποτία. Κάπως έτσι κύλησε το πρώτο μέρος στον Ναό, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή.
Είχε και τις ευκαιρίες και γενικότερα τα είχε όλα, αλλά με τον Λεβαδειακό να έχει κλειστεί στην περιοχή του, φαινόταν δύσκολο για την ομάδα να βάλει τα τέσσερα γκολ που διαμόρφωσαν στο δεύτερο μέρος το τελικό σκορ.
Στο δεύτερο μέρος, όλα κύλησαν πολύ πιο απλά για τον Ολυμπιακό, με τον Ιντέγε να σημειώνει το πρώτο γκολ στο 48' με ανάποδο ψαλίδι. Έτσι έφτασε εκείνη τη στιγμή τα οκτώ γκολ ο Νιγηριανός, ο οποίος μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και παρέσυρε στο διάβα του τους Βοιωτούς.
Το καλύτερο μέρος του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, πάντως, ήρθε αργότερα, όταν πέρασε η κακή στιγμή του Γιακουμάκη. Κακή για τον τρόπο που αντέδρασε η άμυνα του Ολυμπιακού, με τον παίκτη του Λεβαδειακού να στέλνει την μπάλα άουτ στο 61'. Εκεί λοιπόν δεν έγινε το 1-1 και ακολούθησε το 2-0 στο 70' με υπέροχο σουτ του Μιλιβόγεβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Και πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το δεύτερο γκολ, ήρθε και το τρίτο στο 71' με τον Φορτούνη. Ο Έλληνας άσος συνεργάστηκε άψογα με τον Σεμπά, και ο πρώτος τελείωσε άψογα τη φάση με ωραίο πλασέ. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε από τον Ιντέγε μετά από σέντρα του Ντε λα Μπέγια και κεφαλιά του Νιγηριανού.
Έπαθε κι έμαθε λοιπόν από τα λάθη του ο Ολυμπιακός στον αγώνα με την Κέρκυρα, πήρε τη νίκη με 4-0 επί του Λεβαδειακού και θα πάει πλέον στη Λευκωσία για τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, έχοντας την ψυχολογία στα ύψη.
Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (74' Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (72' Πάρντο), Φορτούνης. Σεμπά, Ιντέγε (76' Καρντόσο)

Λεβαδειακός: Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί (60' Βασιλείου), Μαχαίρας (73' Καλτσάς), Μέντες, Τόνι, Ουόν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος, Λοσεμί (46' Γιακουμάκης), Μάντζιος