Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Κρυολόγημα: φωτίζοντας τις άγνωστες πλευρές του

stogiatro.gr 

kryologhmaΚρυολόγημα: φωτίζοντας τις άγνωστες πλευρές του


Γράφει ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ-ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ ΑΒΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Το κοινό κρυολόγημα, γνωστό και ως οξεία ρινοφαρυγγίτιδα, κόρυζα ή απλώς κρυολόγημα, είναι ο τυπικός όρος περιγραφής, μιας εξαιρετικά μεταδοτικής ασθένειας , της ιογενούς λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, η οποία προσβάλλει κυρίως τη μύτη.

Διαβάστε περισσότερα 

petschristmas.jpgKρατήστε τα ζωάκια σας ασφαλή τις γιορτές!


Με τις γιορτές προ των πυλών, είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε και να φροντίσουμε τις γιορτινές μέρες, όχι μόνο το σπίτι, τα τραπέζια και τους φίλους, αλλά και
την υγεία και την ασφάλεια των μικρών τετράποδων φίλων μας. Το να δίνετε ένα «μεζεδάκι» κάτω από το τραπέζι στο τετράποδό σας δεν είναι πάντα καλή επιλογή.

Διαβάστε περισσότερα 

laptopinclass.jpgΊντερνετ στην τάξη; Χαμηλότερες επιδόσεις στα τεστ


Ακόμη και πιο επιμελείς και οι πιο έξυπνοι φοιτητές, έχουν χαμηλότερες επιδόσεις στα τεστ, όταν σερφάρουν στο Ίντερνετ στη διάρκεια του μαθήματος.

Διαβάστε περισσότερα 

kaisariki_tomi.jpgΚαισαρική τομή: Υψηλά τα ποσοστά στη χώρα μας -Να επανεξεταστεί η μέθοδος ζητάει ο πρόεδρος του ΙΣΑ


Την ανάγκη  επανεξέτασης   της μεθόδου τη καισαρικής τομής, στην οποία η χώρα μας κατέχει υψηλά ποσοστά, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης  στο χαιρετισμό του σε επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΙΑΣΩ ,στο πλαίσιο της οποίας  παρουσιάστηκε σχετική μελέτη από τον κο Άρη Αντσακλή, καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών προέδρου της Ελληνικής Μαιευτικής Εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα 

saunabath.jpgH σάουνα προστατεύει τους άνδρες από την άνοια


Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, η σάουνα δεν είναι κάτι συνηθισμένο, όσο είναι στις βόρειες χώρες, πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας ωστόσο, έδειξε ότι όσοι επισκέπτονταν 4-7 φορές την εβδομάδα τη σάουνα, είχαν 66% μικρότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με άνοια, από εκείνους που έκαναν σάουνα μία φορά την εβδομάδα. Η σχέση της σάουνας με την άνοια, δεν έχει ερευνηθεί κατά το παρελθόν.

Διαβάστε περισσότερα 

lonelysenior.jpgΤις γιορτές μην ξεχνάτε τους ηλικιωμένους


H κατάσταση την περίοδο των γιορτών είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, καθώς η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα κάνει πιο δυσβάσταχτη τη μοναξιά. Oι ηλικιωμένοι είναι η πιο ευαίσθητη και ευάλωτη στην κατάθλιψη μερίδα του πληθυσμού, ειδικά κατά τις γιορτινές ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα