Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

«Ψέματα κι αλήθεια, έτσι είν’ τα παραμύθια»


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 
βουλευτών και βουλευτριών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
«Ψέματα κι αλήθεια, έτσι είν’ τα παραμύθια»
Δεν προκαλεί έκπληξη το ότι η δημοσιογραφία για τον αρθρογράφο της έγκριτης «Καθημερινής» πόρρω απέχει από την παράθεση γεγονότων ή δεδομένων, ταυτιζόμενη σχεδόν αποκλειστικά με την αυθαίρετη «ερμηνεία», ή ορθότερα διαστρέβλωση και παραποίηση των στοιχείων. Πόρρω απέχει επίσης από την αλήθεια και την τήρηση των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας η αβίαστη καταφυγή στην «λασπολογία» και η συκοφάντηση συγκεκριμένων βουλευτών και βουλευτριών του
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ούτε αυτό όμως, προκαλεί έκπληξη, διότι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας έχει το διάστημα της διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναχθεί σε υψηλή δεξιότητα για συγκεκριμένη μερίδα δημοσιογράφων και δημοσιογραφικών οργανισμών.
Για μια ακόμα φορά, ο συγκεκριμένος αρθρογράφος, σε ένα άρθρο με τον γλαφυρά υπαινικτικό και αισχρό τίτλο «πάρτι με ρουσφέτια», καταφεύγει σε λασπολογίες, μη διστάζοντας να σπιλώσει την αξιοπρέπεια και ηθική ακεραιότητα τριών εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου, τους οποίους παρουσιάζει «ως φαινόμενα διαφθοράς», υπηρετώντας πιστά την εντεταλμένη δημοσιογραφία, στόχος της οποίας είναι η παντί τρόπω διασύνδεση της αριστερής διακυβέρνησης με τη διαφθορά και η αφαίρεση του ηθικού πλεονεκτήματος  της αριστεράς.
Τι ήταν λοιπόν αυτό που προτάθηκε από τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α;
Αφορμή για το εν λόγω άρθρο ήταν η τροπολογία που υπέβαλαν τρεις βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανταποκρινόμενοι στο επιτακτικό και επί πολλές φορές διατυπωμένο αίτημα της αυτοδιοίκησης και των αυτοδιοικητικών παρατάξεων που υποστηρίζονται από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, περί της διαγραφής από τους χρηματικούς καταλόγους των βεβαιώσεων που αφορούν συγκεκριμένα πρόστιμα, τα οποία συνδέονται με την δημοσιοποίηση στοιχείων στη Κεντρική Βάση Δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών. Και για ποιον λόγο έγινε αυτό; Διότι την παραμονή των τελευταίων Δημοτικών Εκλογών (Μάιος 2014)  δεν λειτουργούσε η Κεντρική Βάση Δεδομένων του ΥΠΕΣ, λόγω του φόρτου της εισροής των δεδομένων, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των στοιχείων να μην έχει δημοσιευτεί, όχι με υπαιτιότητα των αιρετών, αλλά του ΥΠΕΣ – όταν κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ!
Επειδή μάλιστα το πρόβλημα αυτό δεν είναι ούτε νέο, ούτε πρωτόγνωρο, στο παρελθόν για την επίλυση του ίδιου προβλήματος, είχαν ψηφιστεί 2 τροπολογίες από το κοινοβούλιο και μάλιστα ομόφωνα!
Με εξαίρεση την Αττική, οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας προχώρησαν στην διαγραφή των προστίμων, αναγνωρίζοντας πως η μη δημοσιοποίηση των στοιχείων δεν προέκυψε με υπαιτιότητα των αιρετών. Γι’ αυτό άλλωστε και στην εν λόγω τροπολογία αναφέρεται αφενός η τήρηση των νόμιμων προϋποθέσεων και αφετέρου η εξάλειψη αδικιών που προέκυψαν από περιπτώσεις ακραίας εφαρμογής του νόμου (άρθρο 10 του Ν. 870/2010 &  άρθρο 12 του Ν. 3870/2010).
Επίσης ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και σε ένα γεγονός που διαφεύγει της προσοχής του αρθρογράφου: η προτεινόμενη τροπολογία αφορά υποψηφίους δημοτικών παρατάξεων από όλα τα κόμματα. Μια πρόχειρη αναζήτηση εκ μέρους του αρθρογράφου, ο οποίος κινείται συστηματικά ως προπέτης, θα αρκούσε προκειμένου να διαπιστώσει ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές και τις βουλεύτριες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και από το ΚΚΕ. Επομένως, οι ισχυρισμοί περί εξυπηρετήσεων, πολιτικών φίλων των βουλευτών και τα άλλα τινά, είναι απολύτως αναληθείς.
Όσο για το «όργιο» που έζησε η βουλή, πώς θα μπορούσε αλήθεια  να χαρακτηριστεί η μονομερής αναφορά του αριθμού των Υπουργικών τροπολογιών και όχι το σύνολο των  102 τροπολογιών του 2014; 
Τέλος θα πρέπει να γίνει σαφές πως για την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. οι παρατάσεις των συμβάσεων των εργαζομένων, οι οποίοι και οι οποίες επί χρόνια βρίσκονταν σε ομηρία προκειμένου να εξυπηρετηθεί το πελατειακό σύστημα και οι ποικίλες συνιστώσες του, όπως και η διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας κοινωνικών δομών και των δομών στήριξης παιδιών, ευπαθών ομάδων ή ηλικιωμένων, όχι απλώς δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των ρουσφετιών, αλλά αντιθέτως συνιστούν πολιτική για την άρση των κοινωνικών αδικιών και προσπάθεια για την στοιχειώδη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους που οδηγήθηκε σε κατάρρευση λόγω των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που με τόση σπουδή υπερασπίζεται η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και βέβαια η «Καθημερινή».
Αν όλα τα παραπάνω θεωρούνται «αμαρτίες» από το δημοσιογράφο της «Καθημερινής», ας μας συγχωρέσει, αλλά οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τασσόμενοι και τασσόμενες υπέρ των λαϊκών τάξεων, ούτε αμαρτίες θεωρούν την υπεράσπιση των εργαζόμενων, ούτε έχουν άγχος για το αν και πότε θα «ξεπλυθούν» τα λαϊκά συμφέροντα, που τόσον αποτροπιασμό του προκαλούν. Σταθερά και αμετακίνητα, εν μέσω σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης,  υποστηρίζουμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους και παλεύουμε για την άρση των κοινωνικών αδικιών.

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε,
ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ