Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Τι δεν πρέπει να πείτε σε κάποιον που πάσχει από καρκίνο

stogiatro.gr

womancancer.jpgΤι δεν πρέπει να πείτε σε κάποιον που πάσχει από καρκίνο


Έως το 2020, σχεδόν ένας στους δύο ανθρώπους θα έχει πάθει καρκίνο κάποια στιγμή της ζωής του, πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα κάποια στιγμή, ένας άνθρωπος του περιβάλλοντός μας θα νοσήσει. Η διάγνωση του καρκίνου είναι δυνατόν να σας προκαλέσει μια σειρά από έντονα συναισθήματα όπως φόβο για πιθανό θάνατο, οργή, ελπίδα, ενοχή, άρνηση, θλίψη, μοναξιά ή προσμονή. Αυτά όλα είναι φυσιολογικές αντιδράσεις σε μια τόσο σημαντική αλλαγή.

Διαβάστε περισσότερα 

stressed-woman.jpgΜήπως είστε εθισμένος/η στο στρες;


Οι ειδικοί συμφωνούν ότι μια μικρή ποσότητα στρες τονώνει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα και διεγείρει τον «δραστήριο» εαυτό σας. Όταν όμως η καθημερινή πίεση, σας ακολουθεί σαν σκιά παντού, τότε δεν αποκλείεται να είστε θύμα εξάρτησης. Ο «εθισμός στο στρες» αποτελεί μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο λεξιλόγιο της Κλινικής
Ψυχολογίας, οι αρνητικές επιδράσεις του οποίου έχουν όμως ήδη αποδειχθεί.

Διαβάστε περισσότερα 

sl.mov.ets.jpgΑργές κινήσεις: Δείτε τι μπορεί να υποδηλώνουν


Η επιβράδυνση των εκούσιων κινήσεων ενός ατόμου, με το πέρασμα του χρόνου, δεν είναι πάντα φυσιολογική απόρροια της ηλικίας. Μερικές φορές υποκρύπτει σοβαρές ασθένειες, ή μπορεί να οφείλεται στη λήψη ορισμένων φαρμάκων.

Διαβάστε περισσότερα 

elproets.jpgΕντοπίστηκαν νοθευμένα ελαιόλαδα από τον ΕΦΕΤ


Διάφορα δίκτυα µη σύννομης διακίνησης νοθευμένων ή μη ασφαλών ελαιολάδων εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του ελληνικού ελαιολάδου.

Διαβάστε περισσότερα 

womanlaughter.jpgΟι αστείες διαφημίσεις δεν είναι πάντα πετυχημένες


Υπάρχουν πολλές διαφημίσεις που μας κάνουν να γελάμε, μας κάνουν όμως και να αγοράσουμε το προϊόν; Η απάντηση που έδωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα είναι αρνητική. “Να φύγετε να πάτε αλλού”, “Αγαπούλα... πούλα” είναι διαφημίσεις που μας έχουν κάνει να γελάσουμε πολύ, αλλά κατά πόσο θυμόμαστε τι διαφήμιζαν; Οι διαφημιστές χρησιμοποιούν πολύ συχνά το χιούμορ για να κερδίσουν την προσοχή του κοινού, ωστόσο αυτό σεν συνοδεύεται πάντα από την αγορά του προϊόντος ή της υπηρεσίας.

Διαβάστε περισσότερα 

createts.jpgΗ δημιουργικότητα νικά τον θάνατο


Η δημιουργικότητα μπορεί να μειώσει το άγχος του θανάτου, υποστηρίζουν ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Κεντ. Οι δημιουργικοί άνθρωποι φαίνεται να αντλούν δύναμη και κίνητρο από την επιθυμία τους να αφήσουν πίσω μία πολιτιστική κληρονομιά.

Διαβάστε περισσότερα 

kya.jpgΔημοσιεύτηκε η ΚΥΑ (ΦΕΚ) για τις 4000 προσλήψεις


Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β3888-2/12/2016), με την οποία θα γίνει η προκήρυξη για 4000 προσλήψεις με δωδεκάμηνη σύμβαση, πλήρεις αμοιβές, κυκλικό ωράριο αμειβόμενο και εργασιακά δικαιώματα για τα νοσοκομεία και ΚΥ-ΠΕΔΥ της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα 

"Αθώα" τα κορεσμένα λίπη;

FattyFood.jpg
Να καταρρίψει τα ερευνητικά δεδομένα και τις διατροφικές οδηγίες των τελευταίων 50 ετών ήλθε νέα νορβηγική μελέτη, η οποία υποστηρίζει ότι το διατροφικό λίπος, και πιο συγκεκριμένα τα κορεσμένα λίπη δεν βλάπτουν την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα