Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Προσοχή! Ποια τρόφιμα αποσύρονται για επαπειλούμενη επιμόλυνση με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ

smets.jpgΠροσοχή! Ποια τρόφιμα αποσύρονται για επαπειλούμενη επιμόλυνση με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ


Μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ,  ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καλεί τους καταναλωτές στην Αττική να μην τα προμηθευτούν και να μην τα καταναλώσουν.

Διαβάστε περισσότερα 

Sunlight.jpgΤις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ήλιου ανακάλυψαν οι επιστήμονες


Ο ήλιος είναι πολύ σημαντικός όχι μόνο για τη σύνθεση της βιταμίνης D, που είναι πολύ σημαντικη για την υγεία μας, αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα έχει και ...αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μελέτη του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Georgetown βρήκε ότι ο ήλιος ενεργοποιεί τα Τ λεμφοκύτταρα, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανοσία.

Διαβάστε περισσότερα 

chrpainets.jpgΜύθοι και αλήθειες για το χρόνιο πόνο


Είναι ενοχλητικός, πολλές φορές και εξουθενωτικός. Ο χρόνιος πόνος, ωστόσο, μπορεί να ανακουφιστεί, αν όχι να αντιμετωπιστεί. Αρκεί να είστε σωστά ενημερωμένοι και να
ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του γιατρού σας.

Διαβάστε περισσότερα 

illchriets.jpgΤιπς για να μην περάσετε τις γιορτές στο… κρεβάτι


Οι γιορτές είναι «προ των πυλών» και κανείς δεν θέλει να τις περάσει με ενοχλητικά συμπτώματα. Ενημερωθείτε για τους κινδύνους και αποφύγετε τις «κακοτοπιές», εφαρμόζοντας απλά μέτρα προφύλαξης.

Διαβάστε περισσότερα 

FISIKI_DRASTIRIOTITA.jpgΦυσική δραστηριότητα: το καλύτερο ''φάρμακο''


Γράφει ο ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΟΣ
Ο αθλητισμός, όπως έχει αποδειχτεί σε πολλές κλινικές μελέτες, αποτελεί στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που προάγουν την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα 

Iperihografima_sta_neogmna.jpgΥπερηχογράφημα ισχίων στα νεογνά. Μια εξέταση με μεγάλη σημασία για το μωρό


Γράφει η ΑΤΣΑΛΗ-ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΟΥ ΒΙΚΥ, ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ
Στο παρελθόν η καθυστερημένη διάγνωση της αναπτυξιακής δυσπλασίας του ισχίου (παλαιότερα γνωστή ως συγγενές εξάρθρημα ισχίου) οδήγησε πολλά παιδιά στην αναπηρία.

Διαβάστε περισσότερα 

energeiako-isozygio-_XL.jpgΕνεργειακό Ισοζύγιο και Χοληστερόλη


Γράφει ο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Γεωργία, 45 ετών
H Γεωργία, μητέρα δύο παιδιών εργάζεται σε τράπεζα, η οποία είναι κοντά στο σπίτι της. Έχει αμελήσει τον εαυτό της και το βάρος της είναι πλέον 80 Kg (με ύψος 1.67 m), οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν κακό λιπιδαιμικό προφίλ, κυρίως υψηλά επίπεδα κακής χοληστερόλης 240 mg/dl και χαμηλά επίπεδα καλής χοληστερόλης 25 mg/dl.

Διαβάστε περισσότερα 

E-Cigarette.jpgΤο ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν οδηγεί σε αποδοχή του καπνίσματος


Πολλοί πολέμιοι του ηλεκτρονικού τσιγάρου ισχυρίζονται ότι το άτμισμα λειτουργεί ως “Δούρειος Ίππος” κάνοντας κοινωνικά αποδεκτό το κάπνισμα, νέα έρευνα ωστόσο, από το Κέντρο Έρευνας Χρήσης Ουσιών, που εδρεύει στη Γλασκώβη, αναιρεί αυτή τη συσχέτιση. Παίρνοντας συνεντεύξεις από 100 μη καπνιστές ηλικίας 16-29 ετών, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τον διαχωρισμό μεταξύ του κλασικού καπνίσματος και της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, με τους περισσότερους να μην δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για το άτμισμα και να θεωρούν ότι αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται μόνο στην προσπάθεια μείωσης ή διακοπής του καπνίσματος.

Διαβάστε περισσότερα 

carseat.jpgΠολλοί γονείς “ξεχνούν” τους κανόνες ασφαλείας όταν ταξιδεύουν


Στα ταξίδια με την οικογένεια, κάποιοι γονείς κάνουν “διακοπές” από το να βάζουν τα παιδιά στο ειδικό τους κάθισμα ή από τα μέτρα ασφαλείας που παίρνουν στο σπίτι, ώστε τα παιδιά να μην έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και σε άλλους πιθανούς κινδύνους. Nέα αναφορά από το Παιδιατρικό νοσοκομείο C.S. Mott του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν δείχνει ότι κάποιοι γονείς στη διάρκεια των διακοπών έχουν την τάση να παραβλέπουν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα 

abru.jpgAbbVie Running Team: Επιπλέον χιλιόμετρα στο «κοντέρ» της για καλό σκοπό


Η AbbVie Running Team για ακόμα μια χρονιά έδωσε δυναμικό «παρών» σε σημαντικά δρομικά γεγονότα με σκοπό να ενισχύσει Συλλόγους Ασθενών, ΜΚΟ και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Κάνοντας πράξη το σύνθημα “Let’s Run Together to Transform People’s Lives!”, οι δρομείς της ομάδας έτρεξαν μικρές και μεγάλες αποστάσεις, προσθέτοντας χιλιόμετρα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.

Διαβάστε περισσότερα 
SDFDSRFHJSRFT.jpg

EMA: Προς εξέταση η κυκλοφορία φαρμάκου της Sanofi για την ατοπική δερματίτιδα


Δεκτή προς εξέταση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων έγινε η Αίτηση Άδειας Κυκλοφορίας για το Dupilumab, για τη θεραπεία ενηλίκων με μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα.

Διαβάστε περισσότερα  

stogiatro.gr