Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Πώς θα πετύχετε τους στόχους της νέας χρονιάς

STOXOI_NEW_YEAR.jpgΠώς θα πετύχετε τους στόχους της νέας χρονιάς


Οι περισσότεροι από εμάς, αυτές τις ημέρες βάζουμε τους στόχους της νέας χρονιάς: να τρώμε πιο υγιεινά, να κάνουμε γυμναστική, να πίνουμε και να καπνίζουμε λιγότερο... Πώς θα καταφέρουμε να τους κάνουμε πραγματικότητα, ώστε να μην μείνουν “κενό γράμμα” για μία ακόμη χρονιά;

Διαβάστε περισσότερα 

lonelychristmas.jpgMοναχικές γιορτές; Οδηγός επιβίωσης!


Για να μην μπορέσετε να συνειδητοποιήσετε ότι είστε μόνος τις φετινές γιορτές, φροντίστε να παραμείνετε απασχολημένος. Γεμίσετε το πρόγραμμά σας με δραστηριότητες. Σκεφθείτε πράγματα που σας αρέσει να κάνετε. Να διαβάζετε βιβλία; Να πηγαίνετε βόλτες; Σινεμά; Να παίζετε πιάνο; Ή μήπως ήλθε η
ώρα να δοκιμάσετε κάποια νέα δραστηριότητα;

Διαβάστε περισσότερα 

alc.driv.ets.jpgΈνα στα τρία θανατηφόρα τροχαία οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ


Περίπου ένα στα τρία θανατηφόρα τροχαία οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ, ενημερώνει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία (ΕΙΕ). Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για κάθε θάνατο από τροχαίο αντιστοιχούν, για τον ίδιο λόγο, 4 μόνιμες βαριές αναπηρίες, 8 σοβαροί τραυματισμοί και 50 ελαφρότεροι τραυματισμοί.

Διαβάστε περισσότερα 

thyroid.jpg7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη θυρεοειδίτιδα Hashimoto


Παρά το παράξενο όνομά της, δεν είναι ούτε εξωτική, ούτε επικίνδυνη. Η θυρεοειδίτιδα Hshimoto είναι μια αυτοάνοση διαταραχή, στην οποία το ανοσποιητικό σύστημα επιτίθεται στον θυρεοειδή, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να παράγει λιγότερες θυρεοειδικές ορμόνες. H θυρεοειδίτιδα Hashimoto είναι πολύ συχνή στις γυναίκες ηλικίας 30-50 ετών, τα συμπτώματά της μπορεί να μην είναι ιδιαιτέρως θορυβώδη και να παραμείνει αδιάγνωστη για καιρό. Παρακάτω σας παραθέτουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτή τη διαταραχή.

Διαβάστε περισσότερα 

nasalcongestion.jpg7 πιθανές θεραπείες για τη ρινική συμφόρηση


Πολύ κοινή τους χειμερινούς μήνες είναι η ρινική συμφόρηση. Αναπτύσσεται όταν οι φλέβες στο εσωτερικό της μύτης φλεγμαίνουν και οι ρινικοί ιστοί πρήζονται. Η αίσθηση που μας δίνει είναι απαίσια, καθώς δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε καλά. Τι μπορούμε να κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε;

Διαβάστε περισσότερα 

morningtype.jpgEίστε πρωινός τύπος; Μην δουλεύετε τη νύχτα!


Αν ανήκετε σε αυτούς που λέμε “πρωινούς τύπους” σίγουρα όταν δουλεύετε τη νύχτα δεν είστε τόσο αποδοτικός σε σχέση με εκείνους που ανήκουν στην κατηγορία “νυχτοπούλι”. Ερευνητές από την Ανώτατη Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης βρήκαν σημαντικές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο διαφορετικών τύπων ανθρώπων, όταν καλούνται να κάνουν νυχτερινές εργασίες.

Διαβάστε περισσότερα 

omega_lady.jpgΤα συμπληρώματα ωμέγα-3 προστατεύουν από το παιδικό άσθμα


Η λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων κατά τη διάρκεια της εγκκυμοσύνης μπορεί να μειώσει κατά 1/3 τις πιθανότητες το παιδί σας να εμφανίσει άσθμα, σημειώνει μελέτη που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Waterloo και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης.

Διαβάστε περισσότερα 

ΠΦΣ: Από την τσέπη τους θα πληρώνουν τα αναλώσιμα οι διαβητικοί -Ανεφάρμοστη η πιστοποίηση των φαρμακείων


Ορατός πλέον είναι ο κίνδυνος να πληρώνουν από την τσέπη τους από την 1η Ιανουάριου τα αναλώσιμα υλικά για τον σακχαρώδη διαβήτη, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, μπροστά στην αιφνιδιαστική και ανεφάρμοστη απαίτηση του Υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ για την πιστοποίηση των φαρμακείων, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ).

Διαβάστε περισσότερα 

thesmoi2ets.jpgΕΟΠΥΥ: Νέο μητρώο για την αποζημίωση των αναλώσιμων


Με αλλαγές στην αξιολόγηση και αποζημίωση των ιατροτεχνολογικών έρχεται το νέο έτος, όλοι οι πάροχοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό απαιτείται άμεσα να αιτηθούν την έγκριση των ειδών που διαθέτουν στο νέο Μητρώο ΕΚΑΠΤΥ-ΕΟΠΥΥ., διαφορετικά η αποζημίωσή τους θα είναι αδύνατη από 1/1/2017.

Διαβάστε περισσότερα 

ΙΣΑ: Ενημέρωση για την παράλληλη ασφάλιση ιατρών

parasf.jpg
Ιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί και στρατιωτικοί ιατροί (παλαιοί και νέοι ασφαλισμένοι) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4387/2016  από 1/1/2017 θα καταβάλλουν υποχρεωτικά, με την ιδιότητά τους του μισθωτού, μία ασφαλιστική εισφορά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 38 του ν.4387/2016 για τους εμμίσθους ασφαλισμένους, ενημερώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Διαβάστε περισσότερα 

ekas.ets.jpgΕΚΑΣ: Αντιδράσεις και από τον ΙΣΑ για τον έλεγχο των δικαιολογητικών


Σε λογιστές και παράλληλα ελεγκτές θα μετατραπούν οι ιατροί, για να ελέγχουν συνεχώς τα δικαιολογητικά του κάθε ασθενή, ανά ασφαλιστικό ταμείο, προκειμένου να διαπιστώσουν αν πρέπει να γράφουν 0% συμμετοχή στα φάρμακα, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr