Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Συνεβρό Αιγιαλείας: στην παραμυθοχώρα του Μαρτίκ Μανικιάν

 
Πολύχρωμα σκανδαλιάρικα καλικαντζαράκια σε καλωσορίζουν σε ένα μοναδικό τοπίο φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη για το περιβάλλον. Σου υπόσχονται μια ανεπανάληπτη απόδραση στη φύση, στο παρελθόν, σε όσα χάθηκαν, αλλά ζωντανεύουν και είναι εκεί με γούστο και ποιότητα σε ένα πρωτότυπο λαογραφικό μουσείο. Έτοιμη είσαι να καβαλήσεις μια από τις κολοκύθες και να μείνεις για πάντα στη φωλιά πάνω στο δέντρο, όπου ένα μυθικό πουλί θα κατέβει από το βουνό για να αφήσει ένα μαγικό αυγό με χιλιάδες μυστικά της ζωής κρυμμένα μέσα του.
Λιθόστρωτοι διάδρομοι, πεντακάθαρα μονοπάτια με ξύλινα σκαλοπάτια που οδηγούν σε μικρά χωριουδάκια ζώων, σε μια φάτνη που δεν υπολογίζεις τις διαστάσεις της και σε μια χιονισμένη πολιτεία με μουσικές και παιχνίδια. Μια εκκλησία, η Αρμένικη, ολόφωτη, στολισμένη διακριτικά, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες σου ζητά μονάχα να μείνεις για λίγο σιωπηλή.

Ένα καφενείο απ' τα παλιά, ένα μικρό κατάστημα καλοφωτισμένο και ζεστό που μπορείς να αγοράσεις όμορφα καλούδια. Κι ένα εστιατόριο-καφέ που μπορείς να ηρεμήσεις σαν να είσαι σπίτι σου απολαμβάνοντας ιδιαίτερες γεύσεις. Μόνο τα λόγια ενός παραμυθιού μπορούν να αποτυπώσουν τα συναισθήματα που σου γεννιούνται όταν πατήσεις στην παραμυθοχώρα που δημιούργησε ο ταλαντούχος Μαρτίκ Μανικιάν στο Συνεβρό Αιγιαλείας.
Μια ρεματιά που οι ελαφονεράιδες δεν είναι κομμάτια σκηνικού, αλλά γεννήματα της φαντασίας και της εξαιρετικής έμπνευσης του δημιουργού, πλήρως ενταγμένα στο φυσικό τοπίο. Ο Κριός να ρέει στην αγκαλιά του χειμώνα και μαζί η θετική ενέργεια να καταλαμβάνει σώμα και ψυχή.
Να λες στον εαυτό σου ότι πρέπει να ξαναπάς για να νιώσεις τη μαγεία της φύσης και της ευεργετικής τέχνης. Με τη φίλη Αθηνά και την αεικίνητη Άντα γίναμε παιδιά.
Μην το χάσετε. Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας. Πρόκειται για ένα παράδεισο τόσο κοντά μας...
*Κείμενο της συγγραφέως κας Αναστασίας Ευσταθίου
Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Σολδάτου στο τηλ.: 6937 097315
thebest.gr