Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί η γάτα μου γρατζουνάει τα πάντα;



stogiatro.gr 


Γιατί η γάτα μου γρατζουνάει τα πάντα;

catclaws.jpg


Τα νύχια είναι το όπλο που έδωσε η φύση στη γάτα σας για να μπορεί να κυνηγάει. Έτσι και το γεγονός ότι πού και πού θέλει να τα... ακονίζει έχει τη βάση του στα ένστικτά της. Οι γάτες γρατζουνάνε για διάφορους λόγους.

Διαβάστε περισσότερα 


handsfreedriving.jpgMε ή χωρίς hands-free, το κινητό στο αυτοκίνητο αποσπά την προσοχή


Η χρήση hands-free στην οδήγηση μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας όσο θα την αποσπούσε και το να μιλούσατε με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι, υποστηρίζει νέα μελέτη για την οδική ασφάλεια από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ.

Διαβάστε περισσότερα 

college-students-eat.jpgΟι σπουδές μας... παχαίνουν!


Η φοιτητική ζωή είναι αλήθεια ότι συχνά συνοδεύεται από διατροφικές ατασθαλίες, πολύ πρόχειρο φαγητό και άπειρους καφέδες. Για μια σειρά από λόγους, για τους περισσότερους φοιτητές, η τελετή ορκομωσίας
βρίσκει έναν φοιτητή περίπου πέντε κιλά βαρύτερο από τη στιγμή της εγγραφής του στο Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Nutrition Education and Behavior.

Διαβάστε περισσότερα 

patantxe.jpgΒιταμίνη D σε σπρέι για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου


Μια μοναδική πρωτοβουλία, ύστερα από το κάλεσμα του Πατέρα Αντώνιου, του ιερέα με το τεράστιο κοινωνικό έργο, πήρε το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ) για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα 

thili8_mastou.jpgΗ διατήρηση της θηλής του μαστού «ΟΠΛΟ» στην αισιοδοξία των γυναικών μετά από μαστεκτομή


Γράφει η Χειρουργός Μαστού Δρ Βάνια Σταφυλά

«Η διατήρηση της θηλής μετά από τη συντηρητική μαστεκτομή, εφόσον βέβαια είναι αυτό ογκολογικά ασφαλές,  αποτελεί μέριμνα και φροντίδα μας, δεδομένου ότι ο συνδυασμός του άριστου θεραπευτικού και αισθητικού αποτελέσματος θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος  της σύγχρονης χειρουργικής μαστού», τονίζει σε δηλώσεις της η Χειρουργός Μαστού Δρ Βάνια Σταφυλά, συνεργάτης του Ομίλου «Υγεία».  

Διαβάστε περισσότερα 

parkinets.jpgΠάρκινσον: Τα συμπτώματα που μπερδεύουν γιατρούς και ασθενείς


Υψηλά ποσοστά λάθος διαγνώσεων έχουν η νόσος του Πάρκινσον και οι παθήσεις που έχουν παρόμοια συμπτώματα με αυτήν, γιατί δεν υπάρχει κάποια εργαστηριακή ή απεικονιστική εξέταση που να επιβεβαιώνει την παρουσία ή την απουσία τους.

Διαβάστε περισσότερα 

reumatoets.jpg«Τροχοπέδη» για τους ρευματοπαθείς τα μέτρα για την αποζημίωση νέων φαρμάκων


Έντονη είναι η ανησυχία των ρευματοπαθών σχετικά με μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν αναφορικά με την αποζημίωση των νέων φαρμάκων στη χώρα μας. Τα μέτρα αυτά πλήττουν τους ασθενείς οι οποίοι χρειάζονται  νέες καινοτόμες θεραπείες αφού δεν ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες.

Διαβάστε περισσότερα 

nivets.jpgΣτην τελική ευθεία για την επικαιροποίηση του ΕΠΕ – Τι θα γίνει με το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β



Εν αναμονή των εξελίξεων σχετικά με την ένταξη του εμβολίου κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου της οροομάδας Β στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, έντονες είναι οι συζητήσεις τόσο για τη σχέση κόστους πρόληψης - θεραπείας της νόσου, όσο και για τις εναλλακτικές επιλογές αποζημίωσής του.

Διαβάστε περισσότερα 

sfeeet.jpgΣΦΕΕ: «Κόφτης» στην ελπίδα για τους ασθενείς τα νέα μέτρα του ΥΥΚΑ


Καταστροφικές συνέπειες για το δημόσιο σύστημα Υγείας και  για τη βιωσιμότητα του φαρμακευτικού κλάδου θα έχουν τα νέα μέτρα που προκρίνει το Υπουργείο Υγείας, όπως τονίστηκε σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Διαβάστε περισσότερα 

diabetbo.jpgBoehringer Ingelheim: Έγκριση θεραπείας του διαβήτη τύπου 2 για μείωση του καρδιαγγειακού θανάτου


Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε τη χρήση των δισκίων εμπαγλιφλοζίνης για τη μείωση του καρδιαγγειακού θανάτου σε ενήλικες ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 και εγκατεστημένη καρδιαγγειακή νόσο.   

Διαβάστε περισσότερα

womanbreastcancer.jpgΗ μοναξιά “σαμποτάρει” την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο


Οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν “γιατρικό” για τις γυναίκες που έχουν επιβιώσει από καρκίνο του μαστού. Οι μοναχικές γυναίκες, που πέρασαν τον "Γολγοθά" της νόσου, αλλά  δεν έχουν πολλές κοινωνικές σχέσεις τα χρόνια μετά τη θεραπεία, έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες, που φτάνουν το 40%, σε σχέση με τις κοινωνικές γυναίκες, να δουν τον καρκίνο να επιστρέφει, επισημαίνει πρόσφατη ανασκόπηση σε 10.000 ασθενείς. Οι λιγότερο κοινωνικές survivors έχουν επίσης 60% μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν τελικά από τη νόσο και 70% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία.

Διαβάστε περισσότερα