Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Πρόκριση-θρίλερ ο Παναθηναϊκός στη Ριζούπολη

Πρόκριση με ανατροπή και ΟΦΗ ο ΠΑΟ, στους «16» ΟΣΦΠ, ΠΑΣΗ ντροπιαστική εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο 45λεπτο, που είχε ως συνέπεια την αποχώρηση της πλειοψηφίας των οπαδών του από τη Ριζούπολη, διορθώθηκε στο ημίχρονο και με... οδηγό τον Μάρκους Μπεργκ οι «πράσινοι» μεταμορφώθηκαν στην επανάληψη και πέτυχαν την επική ανατροπή. Από 0-2 στο 44΄ μέσα σε 20 λεπτά πέτυχαν 4 γκολ και με 4-3 πήραν πανηγυρική πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.
Για να γίνει αυτό το «τριφύλλι» ευνοήθηκε και από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του 3ου ομίλου, όπου ο ΟΦΗ νίκησε με 2-1 τον Ηρακλή κι έτσι οι δύο ομάδες (Παναθηναϊκός, ΟΦΗ) θα συνεχίσουν στη διοργάνωση.


Σαφώς και η πρόκριση, με τον τρόπο που επιτεύχθηκε, αποτελεί επιτυχία για το αθηναϊκό συγκρότημα, αλλά από την άλλη δεν είναι δυνατό να κρύψει τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στο πράσινο ρόστερ. Χωρίς να έχει καμία απολύτως ευθύνη ο 48χρονος τεχνικός γι΄ αυτό, οι «πράσινοι» χρειάζονται σημαντικές αλλαγές σε όλες τις γραμμές τους και χρόνο.
Με παίκτες που κάνουν... τσαφ και δε μπορούν να διώξουν ενώ δεν πιέζονται, με μεσαία γραμμή που εάν δεν υπάρχει ο Ζέκα να τρέξει και να μαρκάρει μετατρέπεται σε... χάος και με επίθεση που εάν λείπει ο Μπεργκ είναι απειλητική με το... σταγονόμετρο, αυτός ο Παναθηναϊκός είναι «καταδικασμένος».



 Οι «πράσινοι» μπήκαν με διάθεση να πιέσουν τους γηπεδούχους, αλλά τα δύο... τσαφ των Ιβανόφ και Χουχούμη, χωρίς να πιέζονται από αντίπαλό τους, στο 11΄ και 44΄, τιμώρησε με παραδειγματικό τρόπο ο Σάββας Σιατραβάνης με ισάριθμα σουτ. Ο επιθετικός του Απόλλωνα είχε άλλη μία ευκαιρία για χατ τρικ (20΄), ενώ στο πρώτο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός απείλησε δύο φορές με τον Λέτο. Ο Αργεντινός, όμως, έκανε λάθος κοντρόλ την πρώτη φορά και καθυστέρησε αδικαιολόγητα να πλασάρει τη δεύτερη, με αποτέλεσμα να χάσει δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. 

Οι περίπου 300 οπαδοί του που πήγαν στη Ριζούπολη για να στηρίξουν την ομάδα τους βλέποντας το πρόσωπο που παρουσίασε στα πρώτα 45 λεπτά επιδόθηκαν σε έντονες αποδικιμασίες προς τους παίκτες με το σφύριγμα της λήξης και αποχώρησαν αγανακτισμένοι από την εξέδρα και κατευθύνθηκαν προς το Κορωπί (για τρίτη φορά φέτος!!!), «βράζοντας» με το… ανέκδοτο που πλασάρει για ομάδα ο Γιαννάκης! Τους πήραν χαμπάρι με λίγα λόγια!

«Εεε, οοο, πετάξτε τις φανέλες και φύγετε από ‘δω» και «εσείς δεν είστε Παναθηναϊκοί, είστε μισθοφόροι και π…ας γιοι», ήταν τα συνθήματα που φώναζαν εν χορώ προς τους ίδιους τους παίκτες τους. Προφανώς κατάλαβαν ότι το πρόβλημα σε αυτή την ομάδα δεν είναι ο προπονητής που άλλαξε, αλλά η… μικρή τσέπη του αφεντικού, ο οποίος αδυνατεί να φτιάξει σοβαρή ομάδα!
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε ότι το σχήμα που παρέταξε στο πρώτο 45λεπτο δεν... περπατούσε, έκανε δύο γρήγορες αλλαγές και έριξε στο ματς με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους τους Μπεργκ και Λουντ αντί των Λεντέσμα (άφαντος στο διάστημα που έπαιξε) και Βιγιαφάνιες.  Η είσοδος του Μάρκους Μπεργκ στο δεύτερο μέρος άλλαξε τα πάντα. Ο Σουηδός με ένα γκολ και συμμετοχή σε δύο ακόμη αναδείχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του ματς κι αν δεν ήταν αυτός ο Παναθηναϊκός θα είχε γράψει άλλη μία «μαύρη σελίδα» στη σύγχρονη ιστορία του. Ο Σουηδός στράικερ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (54΄) που έφυγε από θέση οφσάιντ πλάσαρε τον Χιώτη και μείωσε σε 1-2 δίνοντας ελπίδες στους «πράσινους», ενώ επτά λεπτά αργότερα από το γύρισμα του Μέστο ο Εμποκού με σουτ στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσια. 
Με τη ψυχολογία στα ύψη και τον Μπεργκ να κάνει «όργια», ο Παναθηναϊκός πέτυχε την ολική ανατροπή στο 65΄ με το πλασέ του Λέτο μετά την ασίστ του Σουηδού (3-2). Στο 74΄ πάλι από ενέργεια του Μπεργκ, που πέρασε και τον Χιώτη και γύρισε προς τον Λέτο ο Ντάσιος στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και με τον τρόπο αυτό έγινε το 4-2. Δεν παράτησαν το ματς οι γηπεδούχοι, που είχαν δοκάρι στο 2-3 με τον Κονέ και στο 76΄ με το πέναλτι του Σιατραβάνη (στην φάση της ανατροπής αποβλήθηκε ο Ρέις) έδωσαν ξανά χαρακτήρα θρίλερ στο ματς, που τελικά βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 4-3.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δ.Σπανός): Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος, Ντάσιος (85΄ Ρομάνο), Δεληζήσης, Κονέ, Κάσσος (85΄ Διαμαντόπουλος), Τζάνης (70΄ Τσιάρας), Πετρόπουλος, Αλμπάνης, Σιατραβάνης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Στιλ, Mέστο, Xουχούμης, Iβανόφ, Tελάντερ, Λεντέσμα (46΄ Μπεργκ), Pέις, Εμποκού, Mπουμάλ, Bιγιαφάνιες (46΄ Λουντ), Λέτο.