Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Τα πόθεν έσχες των Κορινθίων: Τι δήλωσαν οι Υπουργοί και οι βουλευτές

Όλα τα πόθεν έσχες: Τι δήλωσαν οι αρχηγοί και οι βουλευτές Στην δημοσιότητα δόθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 28/12/2016, όλα τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών για το 2013 και το 2014 και το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στους πολιτικούς αρχηγούς. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρουσίασαν ιδιαίτερη μεταβολή στα περιουσιακά τους, ενώ και οι δυο δεν συμπεριέλαβαν στις δηλώσεις πόθεν έσχες τις συζύγους τους. Πλουσιότερος από τους πολιτικούς αρχηγούς είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ φτωχότερος ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η Βουλή κάνει πράξη την δέσμευσή της για περισσότερη διαφάνεια με την έγκαιρη δημοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης», ανέφεραν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, δίνοντας σήμερα στη δημοσιότητα τις δηλώσεις πόθεν έσχες των τελευταίων δύο ετών. Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει η χρονική στιγμή που επελέγη για να δημοσιοποιηθούν αλλά και ο τρόπος με τον οποίο έγινε ο οποίος ήταν αιφνιδιαστικός.
Οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης που δημοσιοποιούνται και αφορούν σε υπόχρεους των περ. α΄ έως ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3213/2003, ως ίσχυε, είναι για το έτος 2013 εξακόσιες τέσσερις (604) και για το έτος 2014 οκτακόσιες επτά (807).
Ο πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαδικασία και να δοθούν τα πόθεν έσχες στη δημοσιότητα πριν το 2017. «Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια και έτσι μέσα στο 2016 θα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες για το 2012 (σσ είχαν δοθεί τον περασμένο Μάιο), για το 2013 και το 2014», είπε ο Νίκος Βούτσης και επισήμανε ότι κλείνει πλέον ο κύκλος των γραπτών δηλώσεων, καθώς για το έτος 2015 οι δηλώσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά, γεγονός που κάνει ευχερέστερο τον έλεγχο και τη διασταύρωση με παλαιότερες δηλώσεις.
Ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε και την κριτική που διατυπώνεται ως προς τον χρόνο δημοσιοποίησης. «Αυτή η μεγάλη προσπάθεια, δεν έχει καμία σχέση με το έργο της κυβέρνησης, ούτε με στρατηγικής επικοινωνιακής επικάλυψης. Η Βουλή λειτουργεί, είναι εργάσιμες ημέρες. Ας μην κάνουμε ερμηνεία προθέσεων. Αυτή είναι μια διαδικασία απόλυτης διαφάνειας. Προσπαθήσαμε να είμαστε εντάξει. Πρέπει να επισημάνω ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε τόσο έγκαιρη δημοσιοποίηση των δηλώσεων», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

TO ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΩΝ - ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Βουλευτές - Υπουργοί - Ευρωβουλευτές
Επώνυμο
Όνομα
Δήλωση
Γεραρής
Χρήστος
Δήμας
Σταύρος
Δήμας
Χρίστος
Θελερίτη
Μαρία
Κόλλιας
Κωνσταντίνος
Κουρεμπές
Θεοφάνης (Φάνης)
Μανωλάκης
'Αγγελος
Μπεγλίτης
Παναγιώτης
Παπαχριστόπουλος
Αθανάσιος
Νικόλαος
Τσογκας
Γεώργιος
Φαρμάκη-Γκέκη
Αικατερίνη
Ψυχογιός
Γεώργιος