Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Νίκη με ανατροπή ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναιτωλικό - Καρδιοκτύπησε αλλά "καθάρισε στο φινάλε

Σουπερλίγκ: Νίκη με ανατροπή ο Ολυμπιακός απέναντι στον μαχητικό Παναιτωλικό  Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-1 των Αγρινιωτών στο "Καραϊσκάκης"
Για ένα ακόμα φετινό του παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν ικανοποίησε. Για ένα ακόμα παιχνίδι όμως νίκησε στο φινάλε με τον Παναιτωλικό να μένει με την πίκρα ότι αν και προηγήθηκε μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης και κρατούσε την ισοπαλία μέχρι το 83' τελικά ηττήθηκε, από μια ομάδα που ακόμα και όταν δεν παίζει ξέρει να παίρνει αποτελέσματα

Οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες, αφού για διάφορους λόγους έμειναν εκτός αποστολής  οι Ιντέγε,  Ελαμπντελαουί,  Ελιουνούσι,  Ρομαό, Μάριν και Καπίνο. Με τους Φιγκέιρας και Σεμπά να αδυνατούν να δημιουργήσουν φάσεις από τα πλάγια και τον Φορτούνη σε κακή ημέρα δεν ήταν απειλητικοί στο πρώτο μέρος.
Αντίθετα αυτός που έκανε τις ευκαιρίες ήταν ο Παναιτωλικός (δύο τετ-α-τετ άουτ με τον Ρόσαστο 10' και τον Μάρκος Πάουλο στο 43'). Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στο 45' όταν ο Καρντόσο βρέθηκε μέσα στην περιοχή και το σκαστό σουτ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.
Ο Μπέντο ρίσκαρε βγάζοντας στο ημίχρονο τον Φορτούνη βάζοντας τον Ανδρούτσο στην θέση του.Η ομάδα του Αγρινίου πήρε τον έλεγχο του κέντρου πίεσε και στην πρώτη καλή στιγμή άνοιξε το σκορ, με προβολή του Κούσα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έβαλε και τον Μανθάτη μέσα ρισκάροντας ακόμα πιο πολύ
Στο 61' οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί, αφού στην πρώτη τους τελική στο δεύτερο μέρος βρήκαν δίχτυα. Ο Καρντόσο σε ρόλο δημιουργού βρήκε τον Σεμπά και αυτός απο κοντά δεν αστόχησε. Η είσοδος του Ντομίνγκεζ (τον ζήτησε το γήπεδο με σχετικό σύνθημα) έφερε έναν... ενθουσιασμό και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός πίεσε είχε δοκάρι στο 80' με τον Μανθάτη και κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή στο 83'.
Σε μια από τις λίγες φορές που η άμυνα του Παναιτωλικού «κοιμήθηκε» ο Φιγκέϊρας έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Καρντόσο από κοντά έστειλε με προβολή την μπάλα στο... πλεκτό. Δύο λεπτά αργότερα ο Φιγκέϊρας στάθηκε τυχερός όταν το πλασέ που επιχείρησε κόντραρε στον Τσοκάνη ξεγέλασε τον Κυριακίδη και έτσι σημειώθηκε το 3-1.
Ο Ολυμπιακός δεν έπεισε αλλά πήρε το αποτέλεσμα και θα κάνει χαρούμενες γιορτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 28 γκολ που έχει σημειώσει φέτος τα 19 είναι στο δεύτερο μέρος.... δείγμα του πόσο νωθρά μπαίνει σε όλα τα παιχνίδια
Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς (72' Ντομίνγκες), Φορτούνης (46' Ανδρούτσος), Πάρντο (57' Μανθάτης), Σεμπά, Καρντόσο.
Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο (89' Μουνιός), Βιέιρα (82' Κουτρομάνος), Ουάρντα (73' Ντα Ρότσα), Μαρκόβσκι.