Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σχολιάζει τις δηλώσεις του Δημάρχου Κορινθίων

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δημάρχου Κορινθίων ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αδιαφορεί για τις Κοινωνικές δομές οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Φάνης Στεφανόπουλος προέβησαν στην εξής δήλωση:

«Ο Δήμαρχος Κορινθίων επανειλημμένα με δημόσιες τοποθετήσεις του στρέφεται εναντίον της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του σχεδίου της για τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και ειδικότερα για τα Κέντρα Κοινότητας.

Το σχέδιο της Περιφέρειας, το οποίο έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελεί απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφορά τη Συγκρότηση και
Λειτουργία πέντε Κέντρων Κοινότητας στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, με βασική μας αρχή, όχι την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, αλλά τη δημιουργία των βάσεων για ένα μοντέλο κοινωνικής πολιτικής. Στόχος μας είναι η σταδιακή αντικατάσταση των υφισταμένων κατακερματισμένων και ασύνδετων προνοιακών πολιτικών από έναν ολοκληρωμένο και ενιαίο στρατηγικό κοινωνικό σχεδιασμό που θα μεγιστοποιήσει το όφελος στους δικαιούχους πολίτες.   


Το σχέδιο της Περιφέρειας είναι πράγματι διαφορετικό από αυτό των άλλων Περιφερειών, γιατί βασίζεται στη βασική πολιτική μας αντίληψη ότι τα χρήματα του ΕΚΤ πρέπει να πάνε στους ωφελούμενους και σε κανέναν άλλο. Το σχέδιο μας είναι το μόνο ρεαλιστικό, βιώσιμο πρόγραμμα που μπορεί να υλοποιηθεί, γνωρίζοντας τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ενώ με τη δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων και τη σύσταση των Κινητών Μονάδων, δεν καλύπτονται μόνο τα αστικά κέντρα, αλλά το σύνολο της επικράτειας της Πελοποννήσου. 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου