Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟΝ «ΥΦΑΝΤΗ»: Ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής

yfantis
Σε σπείρα ομογενών από το Καζακστάν που εδρεύει στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας αποδίδει η Ασφάλεια Αττικής την αιματηρή ληστεία στις εγκαταστάσεις τις βιομηχανίας αλλαντικών “Υφαντής”.
Πιθανότατα, μάλιστα, πρόκειται για τους ίδιους κακοποιούς που είχαν ανοίξει πυρ εναντίον
ανδρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το περασμένο Σάββατο.
Η ευκολία με την οποία οι τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον ιδρυτής της εταιρείας Αλέξη Υφαντή, τον 41χρονο γιο του Κωνσταντίνο και τον 59χρονο αδελφό του Χαράλαμπο, θυμίζει έντονα τον τρόπο που είχαν αντιδράσει οι ληστές ενός καταστήματος ηλεκτρονικών στην Πεύκη όταν πυροβόλησαν κατά των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να διαφύγουν.
Και τότε, είχαν χρησιμοποιήσει Καλάσνικοφ και οι ειδικοί της Εγκληματολογικής υπηρεσίας συγκρίνουν τώρα τους κάλυκες που βρέθηκαν στην εταιρεία «Υφαντής» με αυτούς που είχαν βρεθεί στη συμπλοκή της Πεύκης για να δουν αν προέρχονται από το ίδιο όπλο. Στον τόπο της ληστείας βρέθηκαν και κάλυκες από πιστόλι των 9 χιλιοστών που επίσης εξετάζονται.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μελετούν καρέ- καρέ τα πλάνα της ληστείας που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας η οποία ήταν τοποθετημένη στο λογιστήριο της αλλαντοβιομηχανίας. Οι ειδικοί εξετάζουν ό,τι απέμεινε από το μαύρο BMW και το δεύτερο αυτοκίνητο μάρκας AUDI που χρησιμοποίησαν οι δράστες και τα πυρπόλησαν πριν εξαφανιστούν, μήπως και έχουν διασωθεί τυχόν αποτυπώματα ή ίχνη γενετικού υλικού.
Οι έρευνες της Ασφάλειας επικεντρώνονται στις δυτικές περιοχές της Αττικής και κυρίως τα Άνω Λιόσια και το Μενίδι, όπου φαίνεται ότι κατευθύνθηκαν μετά την διαφυγή τους οι τέσσερις ληστές. Προς την ίδια κατεύθυνση διέφυγαν και οι δράστες της ληστείας στην Πεύκη, μετά τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών.
Ο 70χρονος Χαράλαμπος Υφαντής δέχθηκε δύο σφαίρες στα πόδια και νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ και ο ανιψιός του Κωνσταντίνος, 41 ετών, πυροβολήθηκε επίσης στα πόδια και χειρουργήθηκε για την αποκατάσταση του τραύματος. Και οι δύο νοσηλεύονται στο ΚΑΤ και δεν κινδυνεύει η ζωή τους.
Arouraios.gr