Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Αυτή είναι η πιο "σέξι" διαταραχή ύπνου


sexypnia.jpgΑυτή είναι η πιο "σέξι" διαταραχή ύπνου


Για την συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων το σεξ και ο ύπνος έχουν διαδοχική σειρά. Σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορεί να συμβάινουν ταυτόχρονα. Στη δεύτερη περίπτωση μιλάμε για την σεξυπνία, μια διαγνωσμένη διαταραχή ύπνου που χαρακτηρίζεται από σεξουαλικές συμπεριφορές.

Διαβάστε περισσότερα

chrcoup.jpgΧριστούγεννα: οδηγός επιβίωσης για ζευγάρια!


Τα Χριστούγεννα έχουν χαρακτηριστεί «δολοφόνος» των σχέσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, πριν από την αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του νέου χρόνου, πολλά ζευγάρια – κάποιες μελέτες
κάνουν λόγο για τέσσερα στα δέκα - τσακώνονται και χωρίζουν, τινάζοντάς τα όλα στον αέρα.

Διαβάστε περισσότερα

shutterstock_99601670_resize.jpg''Καμπανάκι'' αυξημένου κινδύνου για καρκίνο του μαστού η παχυσαρκία στην εμμηνόπαυση


Γράφει η Δρ Βάνια Σταφυλά Χειρουργός Μαστού
«Είναι γνωστό ότι η παχυσαρκία αποτελεί ενοχοποιητικό παράγοντα για ένα πλήθος από απλές έως ιδιαίτερα  σύνθετες και επικίνδυνες για την υγεία ασθένειες. Οι μελέτες για τον καρκίνο του μαστού έχουν δείξει οτι η αυξημένη εναπόθεση λίπους «συνδέεται» και με τον αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση της νόσου αυτής».

Διαβάστε περισσότερα

LOW-CARB-DIET.jpgΔίαιτα χαμηλή σε λίπος ή δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες;


Θέλετε να χάσετε βάρος; Μέσα στις γιορτές, με τόσους διατροφικούς πειρασμούς γύρω μας, αυτό είναι μάλλον δύσκολο, αλλά σας έχουμε καλά νέα για τον νέο χρόνο... Μία μικρής διάρκειας δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι πολύ καλύτερη από τις δίαιτες που είναι φτωχές σε λίπη, υποστηρίζουν ερευνητές της Mayo Clinic.

Διαβάστε περισσότερα

Dyslexia.jpgΤην αιτία της δυσλεξίας ισχυρίζονται ότι εντόπισαν νευροεπιστήμονες


Την βασική αιτία του γιατί οι άνθρωποι γίνονται δυσλεκτικοί φαίνεται να ανακάλυψαν νευροεπιστήμονες. Χρησιμοποιώντας μαγνητικές τομογραφίες εξέτασαν τον εγκέφαλο ατόμων με δυσλεξία εντόπισαν σημαντικές διαφορές στις αποκρίσεις τους σε μια σειρά από οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα.

Διαβάστε περισσότερα

wnas.jpgΝέοι Ορίζοντες στη θεραπεία της ΧΘΠΥ


Η εφαρμογή της πρωτοποριακής μεθόδου της αγγειοπλαστικής με μπαλόνι (BPA) ως θεραπεία στην ομάδα των ασθενών με ανεγχείρητη Χρόνια Θρομβοεμβολική Πνευμονική Υπέρταση (ΧΘΠΥ) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 


Διαβάστε περισσότερα

sdferafddgg.jpgΙΣΑ: Χωρίς νομικό έρεισμα οι κλήσεις προς τους γιατρούς για εξηγήσεις


Δεν υπάρχει νομικό έρεισμα για την κλήση σε απολογία προς γιατρούς σχετικά με τη συνταγογράφηση, υποστηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε επιστολή του προς την ΥΠΕΔΥΦΚΑ.


Διαβάστε περισσότερα

apivitaets.jpgΒραβείο «Green Dreams» για την APIVITA


Mε «Green Dreams Award», για το πράσινο επιχειρείν, βραβεύτηκε η APIVITA στην τελετή απονομής Βραβείων Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ 2016, που διοργάνωσε για 22η συνεχή χρονιά, η Λέσχη Επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε περισσότερα

kidtrauma.jpgΑνεξίτηλα τα σημάδια από τα παιδικά τραύματα


Τα παιδικά τραύματα «ακολουθούν» ένα παιδί σε όλη του τη ζωή, ακόμη και μετά την ηλικία 50 ετών και να επηρεάσουν την αντίληψή του για τον κόσμο, υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

Διαβάστε περισσότερα


 


 

stogiatro.gr