Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Πρώτος και καλύτερος ο ΟΦΗ

Τριάρα ο ΟΦΗ, στην κορυφή η Λαμία

Την πρώτη θέση του 3ου ομίλου και την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο ΟΦΗ, νικώντας 2-1 τον Ηρακλή στο «Γεντί Κουλέ». Ο Ογκμπόε στο 37΄ και ο Βουό στο 75΄ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, ενώ μείωσε το 91΄ ο Λουκίνας για τον «Γηραιό» που έμεινε εκτός συνέχειας. 

Ηταν ένα ματς «άχαρο» και για τις δύο ομάδες, που γνώριζαν εξ αρχής ότι τους βόλευε η ισοπαλία, συνεπώς καμία δεν ήταν διατεθειμένη να ρισκάρει. Παρόλα αυτά, στην πρώτη καλή στιγμη του αγώνα, το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους. Στο 37΄ ο Βουό πέρασε εξαιρετική ασίστ στον Ογκμπόε, ο οποίος πλάσαρε τον Γιαννίκογλου και έγραψε το 1-0.

Θα έλεγε κανείς ότι ένα γκολ κόντρα στη «λογική» του αγώνα, θα δημιουργούσε διαφορετικές συνθήκες στο β΄ ημίχρονο. Φευ! Η σκοπιμότητα κυριάρχησε ξανά, αφού ο Ηρακλής που «καιγόταν» για το γκολ είχε αποφασίσει να μην ρισκάρει από νωρίς. 

Αρχισε να γίνεται κάπως πιο κινητικός μετά το 65΄ όταν μπήκε στο ματς ο Περόνε όμως τα όνειρά του για πρόκριση έσβησαν στο 75΄ όταν ο Βουό με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 2-0 χαρίζοντας στον ΟΦΗ την πρώτη θέση και το «καλό» εισιτήριο για τους «16». Το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λουκίνας μείωσε σε 2-1 δίνοντας «άγρια ομορφιά» στα δευτερόλεπτα που απέμεναν, όμως το σκορ δεν άλλαξε.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κώτσιος, Νάστος, Όστοϊτς, Βουό (81΄ Κοιλιάρας), Κομεσίδης, Χαντί (87΄ Μάνος), Αντουκόρ, Βαλλιάνος, Όγκμποε (74΄ Μιλοσάβλιεφ), Ράντι

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Γιαννίκογλου, Λάμπρου, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος (60΄ Ιντζόγλου), Κυριακίδης, Κούρος (87΄ Ζιαμπάρης), Λουκίνας, Καραγκούνης (61΄ Καραγκούνης), Πασάς, Ρούσσος, Στάμου.