Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Το αίσθημα κοινωνικής κατωτερότητας... παχαίνει



eatingtoo.jpgΤο αίσθημα κοινωνικής κατωτερότητας... παχαίνει


Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται κοινωνικά κατώτεροι, έχουν την τάση να ποθούν πιο λιπαρά τρόφιμα έδειξαν πειράματα ερευνητών από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang στη Σιγκαπούρη και το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε περισσότερα

sad-facebook.jpgΈχετε κατάθλιψη; Κάντε ένα διάλειμμα από το Facebook!


Nέα μελέτη δείχνει ότι η τακτική χρήση των κοινωνικών δικτύων μπορεί να επιδράσει αρνητικά στη διάθεσή μας και την ικανοποίησή μας από τη ζωή. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε logout για πάντα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επαναπροσδιορίσετε τη συμπεριφορά
σας on-line και να κάνετε πού και πού ένα διάλειμμα από το Facebook, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cyberpsychology, Behavior and Social Networking.

Διαβάστε περισσότερα

christmasheart.jpgΕπικίνδυνες οι μέρες των Χριστουγέννων για τους καρδιοπαθείς – Πώς θα προστατευθείτε


Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η συχνότητα εμφάνισης καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού παρουσιάζει σημαντική αύξηση κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο, κυρίως όμως την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτο ραντεβού μετά το διαζύγιο- Τι να προσέξετε!

dateafterdivorce.jpg
To να βγει κανείς πρώτη φορά ραντεβού μετά από ένα διαζύγιο είναι τόσο συναρπαστικό, αλλά και τρομακτικό. Από τη μια πλευρά, είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που να βρίσκεις ελκυστικό, ενώ η αίσθηση του να σας βρίσκουν ελκυστική είναι και ενδιαφέρουσα και θετική και σας γεμίζει χαρά. Από την άλλη πλευρά, η σκέψη του να έλθετε κοντά με κάποιον άλλο, σας δημιουργεί προβληματισμό. Πώς θα ξαναμπείτε στο «παιχνίδι»; Aκολουθήστε τις συμβουλές που ακολουθούν.

Διαβάστε περισσότερα

kidtrauma.jpgΑνεξίτηλα τα σημάδια από τα παιδικά τραύματα


Τα παιδικά τραύματα «ακολουθούν» ένα παιδί σε όλη του τη ζωή, ακόμη και μετά την ηλικία 50 ετών και να επηρεάσουν την αντίληψή του για τον κόσμο, υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβουλιμία: Η διατροφική διαταραχή που σκοτώνει τις διαβητικές γυναίκες

diabulimia.jpg
Γυναίκες στην πλειψηφία τους, πάσχουσες από διαβήτη τύπου 1, παραλείπουν δόσεις ινσουλίνης προκειμένου να χάσουν βάρος, χωρίς να αναλογίζονται ότι κινδυνεύουν από τις επιπλοκές του διαβήτη, όπως η διαβητική αμφιβληστροπάθεια, προβλήματα στα νεφρά, το διαβητικό κώμα ακόμη και ο θάνατος.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα προστατεύσετε τα δόντια σας από τους γιορτινούς κινδύνους

teethchr.jpg
Από το τι γλυκό θα φάμε, μέχρι το πώς και το πότε θα τα βουρτσίσουμε,  μπορεί να κάνει τη διαφορά στην προστασία των δοντιών μας. Οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι, όμως, αρκετοί δεν τους γνωρίζουμε, με αποτέλεσμα να αφήνουμε τα δόντια μας εκτεθειμένα, ή ακόμα χειρότερα, να τα τα βλάπτουμε νομίζοντας ότι τα προστατεύουμε.

Διαβάστε περισσότερα

FISIKI_METHODOS_ANTISILI.jpgΦυσική μέθοδος αντισύλληψης: Είναι για εσένα;



Γράφει ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΜΠΙΛΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,

Μία πολύ σημαντική απόφαση που κάθε γυναίκα πρέπει να πάρει κάποια στιγμή στη ζωή της είναι ποια μέθοδο αντισύλληψης πρέπει να εφαρμόσει προκειμένου να προστατευθεί από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα

poskeets.jpgΠΟΣΚΕ: Σοβαρές επιπτώσεις από τον περιορισμό της αναγραφόμενης ποσότητας φαρμάκων

Προβλήματα προκύπτουν  από τον περιορισμό των ιατρών στην ποσότητα φαρμάκων σε συσκευασία των 28 ή 14 δισκίων, με μέγιστη επιτρεπτή χορήγηση 1 δισκίου ημερησίως, που δύνανται να συνταγογραφήσουν κάθε μήνα, καθώς πρακτικά οι ποσότητες αυτές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ετήσιες ανάγκες των ασθενών.

Διαβάστε περισσότερα

eisagg.jpgΙΣΑ: Στον εισαγγελέα για τις οφειλές προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Σε αναφορά στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητώντας από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν για τυχόν ποινικές ευθύνες εκείνων που αν και όφειλαν, με πράξεις ή παραλείψεις τους προβαίνουν στην κατ’ εξακολούθηση παρακράτηση δεδουλευμένων αποδοχών από παρασχεθείσες υπηρεσίες των ιατρών μελών του συμβεβλημένων με το ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε περισσότερα

 

stogiatro.gr