Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Σύγχυση στους δήμους: Ποιοι απολύουν & ποιοι κρατούν τους συμβασιούχους

Σύγχυση φαίνεται ότι επικρατεί ανάμεσα στους δήμους της χώρας αναφορικά με το αν πρέπει ή όχι να παρατείνουν τις συμβάσεις καθαριότητας με βάση τη ρύθμιση Βερναρδάκη. Την ώρα που σήμερα μεγάλοι δήμοι της χώρας της Θεσσαλονίκης, Βόλου, Αρταίων παρέτειναν κανονικά τις συμβάσεις καθαριότητας (σ.σ. το ίδιο έχει κανει , σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, και στο δήμο Αμαρουσίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ), όπως το
ίδιο έπραξε και ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας,  ένας μικρότερος δήμος αυτός της Κάσσάνδρας Χαλκιδικής κάνει «πρωτοχρονιάτικο δώρο» σε 60 εργαζόμενους που υπέγραψαν 12μηνες συμβάσεις τον Δεκέμβριο του 2015 προχωρώντας στην απολύσή τους. Πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση δήμου που παρά τη ρύθμιση Βερναρδάκη, δεν παρατείνει τις συμβάσεις μετά από αυτές των δήμων Κορίνθου, Ηρακλείου Αττικής, Κυθήρων, Ανατολικής Μάνης και του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας (σ.σ. ο οποίος ωστόσο σήμερα παρέτεινε συμβάσεις 94 συμβασιούχων από 1.1.2017 έως 29.12.2017, προφανώς για να μην κλείσουν 24μηνο).
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρότι οι εργαζόμενοι είχαν κληθεί πριν από 20 ημέρες να υπογράψουν την παράταση συμβάσεων, ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασιλης Κυρίτσης τους κάλεσε σήμερα στο γραφείο του και τους είπε ότι δεν μπορεί να ανανενώσει τις συμβάσεις τους λόγω του 24μηνου που θέτει ως όριο το ΠΔ Παυλόπουλου.
Μάλιστα, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην aftodioikisi.gr, τους είπε ότι «σε περίπτωση που προσέλθουν στην εργασία τους τη Δευτέρα θα καλέσει την Αστυνομία!»
Η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Κασσάνδρας ο οποίος ωστόσο δήλωσε ότι δεν θέλει προς το παρόν να κάνει κάποιο σχόλιο.
Να σημειωθεί ότι χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με δήλωσή του είχε καλέσει τους δήμους να εφαρμόσουν το νόμο. 
Διαβάστε επίσης: