Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

tsipras-merkel
Όταν καταγράφεται αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τον «άσσο» του Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός παρουσιάζεται ως το δυνατό χαρτί της Ελλάδας – που θα έπρεπε να είναι – και τότε ως δια μαγείας λύνονται τα προβλήματα της αξιολόγησης.
Η αλήθεια είναι πως οι διαπραγματεύσεις είναι συγκεκριμένες και χρειάζονται μολύβι και χαρτί. Παράλληλα η χαλαρή κουβεντούλα με την Μέρκελ και τους ξένους ηγέτες είναι πάντα καλοδεχούμενη. Όμως ως συνέπεια των «πολιτικών διαπραγματεύσεων» καταλήγουμε
πάντα να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα που όμως είναι τεχνικό αποτέλεσμα σκληρής λιτότητας, μη μπορώντας σε κάθε περίπτωση να αντιληφθούμε ποιο είναι το όφελος από τη φερόμενη παρέμβαση του Πρωθυπουργού. Όπως και να ‘χει, στο τέλος νικητής είναι ο Αλέξης Τσίπρας που κατάφερε σύμφωνα με την προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ να μας σώσει από τα χειρότερα.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα σε τρεις άξονες: Λιτότητα λόγω Μνημονίου – Μεταναστευτικό – Απειλές Τούρκων/Αλβανών. Με αυτή την παραδοχή το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να συγκεντρωθεί στο εθνικό συμφέρον και να αναδιοργανώσει μία εθνική στρατηγική κρούσης που θα προστατεύει την πατρίδα μας από οικονομικές, πληθυσμιακές και εδαφικές απειλές. Δεν είναι δυνατόν οι δανειστές να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως αποθήκη των δικών τους προβλημάτων και εμείς να ξεπλένουμε ακόμη τις δικές τους αμαρτίες και ευθύνες. Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό. Το έλλειμμα πολιτικών ηγεσιών στην Ελλάδα είναι εμφανέστατο. Δεν φταίνε οι ξένοι, εμείς φταίμε που δεν ασκούμε πολιτική υπέρ των συμφερόντων του έθνους μας.
Η Ελλάδα είναι μία δυνατή χώρα και πρέπει να το δείξει. Λείπουν ή απέχουν προσωπικότητες που θα εμπνεύσουν και θα συναρπάσσουν και πάλι τον Ελληνικό λαό.
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com