Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Άγχος και Καρδιά: Πώς την επηρεάζει και πώς θα την προστατεύσετε

logo newsletter




IsadeGFadfADEmageHandler.jpgΆγχος και Καρδιά: Πώς την επηρεάζει και πώς θα την προστατεύσετε

 

 
Όλοι οι άνθρωποι ζούμε καθημερινά με άγχος και στρες. Είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, ο αγώνας για επαγγελματική αποκατάσταση, η ανάγκη για οικονομική ασφάλεια, τα προβλήματα της καθημερινότητας, κάποιο πρόβλημα υγείας, κάποιο δυσάρεστο οικογενειακό γεγονός, η απώλεια ενός συντρόφου, η απόλυση από τη δουλεία και άλλα που μας προκαλούν άγχος.
 
 

Διαβάστε περισσότερα

mproumets.jpgΟ ύπνος «μπρούμυτα» καταπονεί τη σπονδυλική στήλη


Υπάρχουν στάσεις ύπνου που μπορεί να προσφέρουν ανάπαυση και άλλες που μπορούν να ταλαιπωρήσουν το σώμα μας και τελικά να ξυπνήσουμε κουρασμένοι. Τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε «μπρούμυτα»;

Διαβάστε περισσότερα 

boydivorce.jpgΔιαζύγιο- Πώς μπορεί να βοηθήσει ο παιδίατρος;


Σημαντικό ρολο στο να βοηθήσουν τα παιδιά να ξεπεράσουν το τραύμα που μπορεί να τους προκαλέσει το διαζύγιο των γονιών τους μπορούν να παίξουν οι παιδίατροι, σύμφωνα με αναφορά της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Διαβάστε περισσότερα 

workingmom.jpg“Τιμωρούνται” μισθολογικά οι γυναίκες που τεκνοποιούν


Οι μητέρες που αφήνουν τη δουλειά τους για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, συχνά θυσιάζουν κάτι πολύ περισσότερο από τον μισθό τους. Όταν επιστρέφουν στη δουλειά τους, έχουν χάσει αυξήσεις και προαγωγές, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποίησε η Paula England, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε περισσότερα 

ciexets.jpgΕκτός κινδύνου οι 5 τραυματίες από την έκρηξη στα Everest - Νεκρή μία γυναίκα


Εξιτήριο αναμένεται να λάβουν σύντομα οι 5 τραυματίες από την έκρηξη στο κατάστημα Everest, που βρίσκεται στην πλατεία Βικτωρίας, κατά την οποία έχασε τη ζωή της μία γυναίκα.

Διαβάστε περισσότερα 

Twogether.jpgΈνα κόσμημα για τα οροθετικά παιδιά


Ένα κόσμημα με ιδιαίτερη αξία για την ποιότητα της ζωής των οροθετικών παιδιών δημιούργησε η Ελληνική Εταιρία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.), σε συνεργασία με την Νoilence.

Διαβάστε περισσότερα 

onlinepsychotherapy.jpgΟμαδική ψυχοθεραπεία on-line κατά της βουλιμίας


Εξίσου αποτελεσματική με την συμβατική μπορεί να είναι η on-line ψυχοθεραπεία, για τα άτομα που πάσχουν από διαταραχές πρόσληψης τροφής, σημειώνει νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Psychotherapy and Psychosomatics, παρόλο που ο χρόνος της «θεραπείας» είναι μάλλον πιο αργός.

Διαβάστε περισσότερα 

vaccination.jpgH (μεγάλη) σημασία του εμβολιασμού


Tην ανάγκη του εμβολιασμού των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων κατά της γρίπης αλλά και των βρεφών κατά της μηνιγγίτιδας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, τασσόμενος στο πλευρό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Διαβάστε περισσότερα 

wdaets.jpgΥπ. Υγείας: Ζητούμενο η εξαφάνιση του AIDS από τον «επιδημιολογικό χάρτη»


Τα ενθαρρυντικά δεδομένα, που δείχνουν μείωση των κρουσμάτων HIV λοίμωξης, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό για κανέναν υγειονομικό φορέα. Το ζητούμενο, πλέον, είναι η πλήρης εξουδετέρωση του ιού και η εξαφάνισή του από τον "επιδημιολογικό χάρτη", αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Διαβάστε περισσότερα 

theagets.jpgΘεαγένειο: Εγκαθίστανται οι δύο πρώτοι γραμμικοί επιταχυντές – δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»


Ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», του πρώτου από τους δύο νέους γραμμικούς επιταχυντές τελευταίας τεχνολογίας ΙΜRT-IGRT, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που συμπεριλαμβάνει 10 νέους γραμμικούς επιταχυντές στα δημόσια ογκολογικά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα 

isaets.jpgΙΣΑ προς ΤΑΑΠΤΓΑΕ: Τι γίνεται με τα ληξιπρόθεσμα για τα έτη 2011-2012;


Ενημέρωση για την εξέλιξη της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τα έτη 2011 και 2012, ζητά με επιστολή ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών - ΙΣΑ από το ΤΑΑΠΤΓΑΕ, ενημερώνοντας παράλληλα τους υπευθύνους ότι επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματος των μελών του.

Διαβάστε περισσότερα