Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ! Το νέο εφιαλτικό κάλεσμα του Ισλαμικού Κράτους

isisplan Κάλεσμα για επιθέσεις σε διάφορες χώρες απηύθυνε το Ισλαμικό Κράτος την περίοδο των γιορτών σε οπαδούς του.
Το μήνυμα δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο γκρουπ της ομάδας «Μυστικά των Τζιχαντιστών». Ο χρήστης Αμπού Μαρία αλ Ιράκι έγραψε το μήνυμα στα αραβικά, απευθύνοντας κάλεσμα «για αιματηρούς εορτασμούς στο Χριστιανικό Νέο Έτος». Ανακοίνωσε
μάλιστα τα σχέδια των τζιχαντιστών να αξιοποιήσουν το δίκτυο των μοναχικών λύκων για «να μετατρέψουν το χριστιανικό νέο έτος σε «αιματηρή ταινία τρόμου».
Ακόμα δημοσιοποίησαν ονόματα και διευθύνσεις χιλιάδων εκκλησιών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στις οδηγίες υπήρχαν εγχειρίδια για τη χρήση και την προετοιμασία όπλων και εκρηκτικών μηχανισμών για τους επίδοξους δράστες. Περιλαμβάνεται κατάλογος των εκκλησιών και στις 50 πολιτείες.
Σε άλλο ποστ, ένα μέλος καλούσε τους «γιους του Ισλάμ» να στοχεύσουν «εκκλησίες, γνωστά ξενοδοχεία, πολυσύχναστες καφετέριες, αγορές και δημόσιους χώρους», δίνοντας λίστα με στόχους στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Γαλλία και την Ολλανδία.
Υπενθυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα με 12 νεκρούς και 48 τραυματίες στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο. Ανέφερε πως ο δράστης ήταν «στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους» που ακολουθούσε εντολές να «στοχεύσει σε χώρες του συνασπισμού».