Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Αίσιο τέλος αεροπειρατείας στην Μάλτα


Οι δύο άτομα έκαναν αεροπειρατεία σε αεροσκάφος τύπου AIRBUS A320 της εταιρείας AFRIQIYAH AIRWAYS με 118 επιβαίνοντες το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη σήμερα το πρωί.
Το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Σμπέχα της Λιβύης με προορισμό την Τρίπολη, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πτήσης εκδηλώθηκε αεροπειρατεία και οι δράστες ζήτησαν το αεροσκάφος να κατευθυνθεί στη Μάλτα, όπως και έγινε.Το αεροδρόμιο έχει τεθεί σε συναγερμό, με πάνοπλους αστυνομικούς και οχήματα του στρατού να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 118 άτομα, 111 επιβάτες (82 άνδρες, 28 γυναίκες, 1 παιδί) και 7 μέλη πληρώματος. Οι δύο αεροπειρατές αναφέρουν ότι είναι οπαδόι του Καντάφι ανήκουν στην ομάδα Αλφατάχ Αλγκαντίνα και έχουν στα χέρια τους χειροβομβίδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αεροπειρατές δέχονται να απελευθερώσουν τους επιβάτες, αν ικανοποιηθεί το αίτημά τους που είναι η απελευθέρωση του γιου του Καντάφι από τη φυλακή. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν αρκετές ώρες και τελικά είχαν αίσιο τέλος.
 Μετά από διαπραγματεύσεις οι αεροπειρατές της πτήσης AFRIQIYAH AIRWAYS αποφάσισαν να απελευθερώσουν τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος που κρατούσαν ομήρους, ενώ οι ίδιοι παραδόθηκαν στις Αρχές.
Λίγα λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι, η πόρτα του αεροσκάφους άνοιξε και απελευθερώθηκαν αρχικά 25 εκ των επιβατών, γυναίκες και το παιδί που βρισκόταν μεταξύ τους, όπως ενημέρωσε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ζόζεφ Μουσκάτ. Η απελευθέρωση επιβατών συνεχίστηκε και περίπου μία ώρα αργότερα (περί τις 16:00) είχαν αφεθεί ελεύθεροι όλοι. Στην συνέχεια άφησαν ελεύθερο το πλήρωμα και ακολούθως παραδόθηκαν ζητώντας άσυλο.