Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: «Αυτό είναι το Grexit του Σόϊμπλε: ευρωσυσσίτιο και δραχμή»

Βενι-σοιμπλε
Το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι ως υπουργός Οικονομικών το 2011 – 2012 άκουσε δύο φορές τον γερμανό ομόλογό του να του το προτείνει.
Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους περιέγραψε με λεπτομέρειες την πρόταση του γερμανού υπουργού Οικονομικών για «grexit» που για πρώτη φορά έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το 2011 καιτο οποίο περιελάμβανε:

Συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης με την χώρα να επιβιώνει οριακά από «ευρωπαϊκό συσσίτιο»
Αναλήψεις από τις τράπεζες με σφραγισμένα χαρτονιμίσταμτα, έως 8 ευρώ την ημέρα
Τα νοσοκομεία να λειτουργούν οριακά εως ότου έρθει η πλήρης κατάρρευση και τύπωμα εθνικού νομίσματος
«Ο κ. Σόιμπλε μου έθεσε το θέμα δύο φορές. Σε μια συνάντηση το καλοκαίρι του 2011 που μετείχαν εγώ με τον κ. Ζαννιά και οι κ.κ. Σόιμπλε Ασμουνσεν, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή. Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος. Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος για να προσθέσει «μπορεί να το δεχτεί κανείς αυτό το πράγμα; Άλλο να μπεις στην ΟΝΕ και άλλο να βγεις. Είναι τελείως διαφορετική υπόθεση».
Arouraios.gr