Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Δημοσκόπηση Marc: ΝΔ 30,5% - ΣΥΡΙΖΑ 15,1% - Αγγίζει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία

Δημοσκόπηση Marc: ΝΔ 30,5% - ΣΥΡΙΖΑ 15,1%
Αγγίζει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία καθώς συνεχίζει να διευρύνει το προβάδισμα της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, προσελκύοντας ψηφοφόρους από κάθε κατεύθυνση.
Σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της δημοσκοπικής εταιρείας Marc για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό 30,5% έναντι 15,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για διπλάσιο ποσοστό που φαίνεται πως παγιώνεται καθώς και η τελευταία έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κινούνταν στα επίπεδα αυτά.
Ακόμη, το 59,3% των αναποφάσιστων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν επιστρέφει στο κόμμα που ψήφισε.
Το 65% πιστεύει ότι το ταξίδι στη Κούβα ήταν λάθος. Το 67% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης.
Κατά τα άλλα Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ έπονται στην τρίτη θέση με ποσοστό 6,74% ενώ ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 5,26%.
Παράλληλα, ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ με σχεδόν διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει σε δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Μακεδονία της Κυριακής που πραγματοποίησε η εταιρεία To the point.
Η έρευνα της εταιρείας To the point διενεργήθηκε σε 4 περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, την Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία, την Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 37,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, η Χρυσή Αυγή 9,9%, το ΚΚΕ 7,3%, η ΔΗ.ΣΥ.(ΠΑΣΟΚ) 4,7%, η Ένωση Κεντρώων 3,5%, το Ποτάμι 2,7% και οι ΑΝΕΛ 1,9%.
Επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μεγάλη φέρεται να είναι η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, ενώ μεγάλη είναι και η πτώση της δημοφιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Τα στοιχεία δείχνουν πως οι πολίτες νοιώθουν ανασφάλεια για το μέλλον τους, οι οποίοι βλέπουν ολοένα και περισσότερο ως διέξοδο τις εκλογές, ενώ σημειώνεται δυσπιστία για το πολιτικό σύστημα και στροφή σε άλλους θεσμούς, όπως σώματα ασφαλείας, στρατός, εκκλησία, δικαιοσύνη.