Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Θετική γνωμοδότηση για το venetoclax για ασθενείς με ΧΛΛ

stogiatro.gr


venetoclax.jpgΘετική γνωμοδότηση για το venetoclax για ασθενείς με ΧΛΛ


Η Επιτροπή για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) έδωσε θετική γνωμοδότηση για το venetoclax για τη θεραπεία της χρόνιας λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας (ΧΛΛ), έναν - κατά κανόνα - βραδείας εξέλιξης καρκίνο του μυελού των οστών και του αίματος.

Διαβάστε περισσότερα 


alcets1.jpgΑλκοόλ: Τι μπορεί να πάθετε ακόμα κι από ένα ποτήρι την ημέρα


Έστω και ένα ποτήρι αλκοόλ την ημέρα, κατανάλωση η οποία, σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες θεωρείται ασφαλής τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, μπορεί να αυξάνει  τον
κίνδυνο εκδήλωσης μιας επικίνδυνης καρδιακής αρρυθμίας, προειδοποιούν Αυστραλοί ερευνητές.

Διαβάστε περισσότερα 

dontdiab.jpgΠώς επηρεάζει ο διαβήτης τα δόντια – Τι γίνεται με την ορθοδοντική


Ο διαβήτης έχει συνέπειες σε όλο το σώμα, αλλά μία από τις λιγότερο γνωστές είναι ότι αυξάνει τον κίνδυνο περιοδοντικής νόσου και άλλων προβλημάτων που εκδηλώνονται στο στόμα.

Διαβάστε περισσότερα 

alconets.jpgΞανακερδίστε όραση παρόμοια με αυτή που είχατε σαν παιδιά


Εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με τη διαθέσιμη προηγμένη τεχνολογία για την αντιμετώπιση του καταρράκτη σχεδίασε και υλοποιεί η Alcon, παγκόσμιος ηγέτης στη φροντίδα των ματιών.

Διαβάστε περισσότερα 

bottlefeeding.jpgΤο μπιμπερό προτιμούν οι νέες μαμάδες


Ψηφίζουν μητρικό, αλλά το δίνουν με το μπιμπερό. Ο λόγος για τις νέες μαμάδες, που σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολούμπια, χρησιμοποιούν ολοένα και συχνότερα μητρικό γάλα που έχουν αντλήσει με θήλαστρο ή που έχουν εκθλίψει με το χέρι, αντί να θηλάζουν απευθείας τα παιδιά τους. Όπως είναι αναμενόμενο, οι γυναίκες που το κάνουν αυτό, πολύ γρήγορα εγκαταλείπουν τον θηλασμό και μεταπηδούν τη φόρμουλα, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις για την υγεία των επόμενων γενιών.

Διαβάστε περισσότερα 

doglicking.jpgΜπορεί ο σκύλος μου να με γλείφει στο πρόσωπο;


Μοιάζει αθώο ενας σκύλος να γλείφει στο πρόσωπο έναν ενήλικα ή ένα παιδί, είναι όμως; Πολλές φορές θεωρούμε ότι είναι ο τρόπος του σκύλου μας να μας πει “σ’ αγαπώ”, να μας εκφράσει πόσο του λείψαμε ή να μας δώσει ένα... φιλάκι, οι ειδικοί όμως επισημαίνουν ότι αυτού του είδους οι... οικειότητες με τον σκύλο δεν είναι καθόλου αθώες.

Διαβάστε περισσότερα 

kidtoys.jpgΠώς θα διαλέξετε τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για τα παιδιά σας;


Για τα παιδιά, τα είναι η ωραιότερη στιγμή του χρόνου! Τα παιδιά περιμένουν τα Χριστούγεννα για να πάρουν στα χέρια τους ένα αγαπημένο τους παιχνίδι. Για τους γονείς, η έρευνα αγοράς έχει ήδη ξεκινήσει... Με ποια κριτήρια όμως πρέπει οι γονείς να επιλέξουν τα παιχνίδια για τα παιδιά τους;

Διαβάστε περισσότερα 

5 σπιτικά καλλυντικά με λεμόνι

lemonets.jpg
Το λεμόνι αποτελεί ένα φυσικό «πολυκαλυντικό», το οποίο είναι πολύ αποτελεσματικό, με ελάχιστο κόστος.  Λειτουργεί ως απολεπιστικό και ενυδατικό στην επιδερμίδα, αλλά μπορεί να προσφέρει τις «υπηρεσίες» του και στα μαλλιά.

Διαβάστε περισσότερα 

Ο ανεπαρκής ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο για τροχαίο

sleepydriver.jpg
Οι οδηγοί που χάνουν μία με δύο ώρες ύπνου, από το 7ωρο που θα πρέπει κανονικά να κοιμούνται έχουν διπλάσιο κίνδυνο να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ιδρύματος Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων αναφέρει ότι το 35% των αμερικανών οδηγών κοιμούνται λιγότερο από όσο πρέπει. Και οδηγώντας νυσταγμένοι εμπλέκονται σε ένα στα πέντε θανατηφόρα δυστυχήματα που συμβαίνουν κάθε χρόνο στους αμερικανικούς αυτοκινητοδρόμους.

Διαβάστε περισσότερα