Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Αίγυπτος: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ξενοδοχείο σε θέρετρο - Σκοτώθηκε ο ένας από τους δράστες | Τραυματίστηκαν τουρίστες

Αίγυπτος: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ξενοδοχείο σε θέρετρο
Δύο ξένοι τουρίστες τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ στην είσοδο ενός ξενοδοχείου στην πόλη Χουργκάντα της Ερυθράς Θάλασσας, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου.

Άνδρες των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας που έσπευσαν στο σημείο σκότωσαν τον έναν από τους δράστες και απέκρουσαν την επίθεση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι δύο τουρίστες που τραυματίστηκαν κατάγονται από τη Γερμανία και τη Δανία.

Οι ένοπλοι έφτασαν δια θαλάσσης στη Χουργκάντα και άνοιξαν πυρ στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Bella Vista Hotel.

Νωρίτερα σήμερα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση εναντίον Ισραηλινών τουριστών στο Κάιρο την Πέμπτη που όπως ανακοίνωσε έγινε μετά την έκκληση του ηγέτη των τζιχαντιστών, του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, να θέσουν στο στόχαστρο τους Εβραίους "σε όλον τον κόσμο".

e-typos.com

Πιάστηκαν με ναρκωτικά μόλις το πλοίο έφτασε στην Τήνο

Ναρκωτικά,Τήνος
Κατόπιν διενεργηθέντος έλεγχου από όργανα υπηρεσίας του Λιμεναρχείου Τήνου, σε ελλιμενιζόμενο Φ/Γ πλοίο Ελληνικής Σημαίας στο λιμάνι της Τήνου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών καθώς επίσης και ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων.
Συγκεκριμένα σαράντα τέσσερα (44) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, χίλια τριακόσια πενήντα δύο (1352) γραμμάρια καπνικών προϊόντων και εβδομήντα (70) πακέτα τσιγάρων.
Συνελήφθησαν τέσσερα (04) μελή του πληρώματος στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, εκ των οποίων και ο πλοίαρχος αυτού, για ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα, σύμφωνα με τον Κώδικα Δημόσιου Ναυτικού Δικαίου (Κ.Δ.Ν.Δ.).
Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Τήνου.

cyclades24.gr

Για τον Β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ - Κατερίνα Οικονόμου


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnPpZXERwNvKP9hG-5Xew3W5YHiWUXvM5hftGWm8Ve69PzNVSdo8wgH8V55kVfP9iA2U2ldrR83uPykcnRX2fjR3NNAyRqCpuHg-mpw-8Intc00PemT8Qv9deLylfC775AvoUsPlT1XZtJ/s625/tn+(2).jpgΣτην Κορινθία, 5.418 πολίτες τίμησαν τη Νέα Δημοκρατία με τη συμμετοχή τους στον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου. Στον β' γύρο για την ανάδειξη του Προέδρου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Ιανουαρίου από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη που ψήφισαν στον α' γύρο και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ πρέπει να προσέλθουν στο ίδιο εκλογικό κέντρο που ψήφισαν την πρώτη φορά.

Επιπλέον, με τη συμμετοχή τους δεν καταβάλλεται ξανά η συνδρομή των 3 ευρώ και δεν συμπληρώνουν αίτηση/επαναβεβαίωση εγγραφής μέλους.

Η εκλογική διαδικασία της Κυριακής είναι σαφώς πιο απλή και καθόλου χρονοβόρα, καθώς δεν υπάρχουν πια τα στάδια της καταβολής συνδρομής, της συμπλήρωσης αιτήσεων, της ηλεκτρονικής αναζήτησης και ταυτοποίησης των στοιχείων των ψηφισάντων της 20ης Δεκεμβρίου, αλλά με την επίδειξη της ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή του διπλώματος οδήγησης οι εκλογείς ψηφίζουν αμέσως μετά την εύρεσή τους στον έντυπο εκλογικό κατάλογο, στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επιθέτου τους, χωρίς να ταλαιπωρηθούν αναμένοντας.

Ενωμένοι συμμετέχουμε, συναποφασίζουμε, συνδιαμορφώνουμε την επόμενη ημέρα της παράταξής μας.
Κατερίνα Ι. Οικονόμου
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ
Υπογράφουσα την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου , το Δερβένι τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο & Βαπτιστή ( ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

103 5780
Στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου, στο Δερβένι, παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016, προκειμένου να τελέσει τον πανηγυρικό Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού. 
















Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος  Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Βουλευτής του Νομού μας κ. Χρίστος Δήμας και ο πρώην Υπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς. Επίσης παρέστησαν ο τεως Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Δημήτρης Δούσκας οι Αντιδημαρχοι  κ.κ. Παναγιώτης Καλύβας & Δημήτριος Κάσσιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Κωνσταντίνος Κουσουλός, Νικόλαος Κεκερής, Αναστάσιος Γκιολής,Σπύρος Αποστολόπουλος, Εφροσύνη Γκαϊνά, Ανδρέας Καραβάς, η Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινέλη κ. λ.π.















Στο κήρυγμα, του λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναλύοντας την Αποστολική και Ευαγγελική περικοπή τόνισε την σημασία που έχει να παραμείνουμε πιστοί στον Χριστό και την Εκκλησία, σύμφωνα με την από χιλιάδων ετών Παράδοσή μας και όχι να παρασυρθούμε από το κατευθυνόμενο εκ των κέντρων εξουσίας «ρεύμα» της εποχής που «φλερτάρει» με την αθεΐα και στοχεύει στην κατάλυση των θεσμών και την κατάργηση των Ιερών Παραδόσεων.
 














Ολοκληρώνοντας, απηύθηνε εόρτιες ευχές, επικαλούμενος τον φωτισμό του Επιφανέντος Χριστού, προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον εορτάζοντα Προϊστάμενο και Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά, τις παριστάμενες Αρχές και τον Ευσεβή Λαό. 













.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε κέρασμα σε όλο το Εκκλησίασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.
  















imkorinthou.org

ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

Με μία ανακοίνωση, μυστήρια, υποτιμητική και προδοτική προς τους 186.644 Έλληνες και Ελληνίδες που επέλεξαν την Ένωση Κεντρώων στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 για να κυβερνήσει την Ελλάδα, ο Βασίλης Λεβέντης αποποιείται των πολιτικών ευθυνών του και  καλεί και τους υπόλοιπους Αρχηγούς κομμάτων την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 για να συμφωνήσουν στη παράδοση της διακυβέρνησης της Ελλάδας σε κάποια ελίτ τεχνοκρατών.

Οι απολύσεις στο Δημόσιο βγάζουν αρχηγό στη ΝΔ

Οι δυο μονομάχοι για την ηγεσία της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν τις υποψηφιότητές τους, ανεβάζουν τους τόνους και βάζουν στο «παιχνίδι» για ακόμη μια φορά τις απολύσεις στο Δημόσιο, αντιλαμβανόμενοι ότι από εκεί θα «αντλήσουν» σημαντικό προβάδισμα.
«Εγώ έχω κηρύξει ανελέητο πόλεμο πλέον κατά της σκληρής λιτότητας. Δεν είμαι λαϊκιστής. Λέω ότι πρέπει να υπάρχει λιτότητα, αλλά όχι σκληρή λιτότητα, πρέπει να ξαναβρούμε το ανθρώπινο πρόσωπο. Εγώ δε συμφωνώ με τα μέτρα που βλέπουν τους ανθρώπους αριθμούς. Δεν μπορεί να απολύεις 50 και 55 ετών κάποιον, ο οποίος έχει παιδιά και προσπαθεί να τα φέρει βόλτα, γιατί αυτούς χάσαμε», είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Υπενθύμισε, δε, ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης που στηρίζει Μητσοτάκη ήταν εκείνος που είχε πει ότι δεν θα του πάρει η τρόικα τη δόξα στο θέμα των απολύσεων! 
Σε απάντησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Κλήθηκα να υλοποιήσω μια συμφωνημένη πολιτική και δεν ήταν δική μου απόφαση. Αν πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στις υπηρεσίες των γιατρών ή των καθαριστριών, θα επιλέξω αυτές των γιατρών. Είμαι πολύ περήφανος για το έργο μου στο ΥΔΜΗΔ διότι κάναμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Οι οριζόντιες απολύσεις δεν συνιστούν μεταρρύθμιση και ο ίδιος διαπραγματεύθηκα με την τρόικα ώστε να μην υπάρξουν άλλες οριζόντιες απολύσεις».

aftodioikisi.gr

Περισσότερα 1 από 909 Νέες οδηγίες για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων ΟΤΑ – Αποσύνδεση μισθού από το βαθμό – Δείτε όλη την εγκύκλιο 48 σελίδων

Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Β΄ του ν. 4354/2015 (176 /Α΄) «Μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), καθώς και των Δ.Ε.Κ.Ο. του κεφ. Α΄ του ν. 3429/2005 (Α΄ 314) και άλλες μισθολογικές διατάξεις.
Με την παράγραφο 1 του άρθρου αυτού ορίζεται το πεδίο εφαρμογής του νόμου. Το πεδίο αυτό καλύπτει τους μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους, καθώς και τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου (από 1-1-2016 καταργούνται η αριθμ. 2/13917/0022/17-2-2012 (ΦΕΚ 414 Β) κυα, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καθώς και η αριθμ. 2/840/0022/4-1-2013 όμοια με τις οποίες καθορίζονταν οι αποδοχές των υπαλλήλων Ι.Δ.Ο.Χ) :

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Υπόδειγμα διαφάνειας η λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής»




«Ο μόνος και μόνιμος οδηγός μας είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και του συμφέροντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2016, εκφράζοντας τις ευχές του για γόνιμη και δημιουργική χρονιά για το 2016.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι οι Οικονομική Επιτροπή αριθμεί περί τις 2600 αποφάσεις και «είναι τιμή των μελών της το γεγονός ότι όλες οι ενστάσεις, οι οποίες είναι ελάχιστες, εναντίων των αποφάσεων αυτών έχουν απορριφθεί απ’ όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Αυτό αποτελεί συντριπτικό μήνυμα σε όσους κατά καιρούς με τις προσωπικές τους ιδιοτέλειες προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την οικονομική επιτροπή και να στρεβλώσουν τη λειτουργία της».
Ο κ. Τατούλης σημείωσε στη συνέχεια ότι σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη, η Οικονομική Επιτροπή δεν αποτελεί πολιτικό όργανο, «ούτε θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει κομματικό όργανο. Προβλέπεται άλλωστε από τον Ν. 3852 ότι όποτε κρίνεται απαραίτητο οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής μπορούν να μεταβιβαστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο αποτελεί το κατεξοχήν πολιτικό όργανο».
«Στην Οικονομική Επιτροπή δεν είμαστε στην υπηρεσία κανενός κόμματος, ούτε υπηρετούμε αόρατες λογικές παρατάξεων. Αυτά έχουν κριθεί. Κύριος γνώμονας της λειτουργίας της οικονομικής επιτροπής είναι η προάσπιση του συμφέροντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου» υπογράμμισε επίσης ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε την άποψη ότι «δυστυχώς έχει χρησιμοποιηθεί από ορισμένες παρατάξεις ως εργαλείο ιδιοτελών σκέψεων και αυτό πρέπει να σταματήσει και να διασφαλιστεί ο σεβασμός των κανόνων που έχουν θεσπιστεί από τον Καλλικράτη».
Δεν είναι μόνο οι 2600 αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής που αποδεικνύουν τη διαφάνεια της λειτουργίας της, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, «αλλά και το γεγονός ότι έχουν καταπέσει και όλες οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου, χωρίς βέβαια ποτέ να ζητήσει δημόσια συγγνώμη κανένας από αυτούς που τις έκαναν».
Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα είναι ιδιαίτερα σημαντική η προστασία της προσωπικότητας κάθε μέλους της Περιφερειακής διοίκησης και ο σεβασμός στις απόψεις και τις αποφάσεις των πολιτών, όπως δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης και έκανε λόγο για «ριψάσπιδες, οι οποίοι δεν βλέπουν την πραγματικότητα με καθαρό μάτι».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
                          
«Το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να μας αιφνιδιάζει δυσάρεστα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το διεξαγόμενο Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να προβεί σε μια ακόμη χαρακτηριστική «χειρονομία διαλόγου», εκδίδοντας  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να ρυθμίσει σειρά κατεπειγόντων, όπως διατείνεται, ζητημάτων στην παιδεία, τα οποία αδυνατεί δήθεν να ρυθμίσει με τη συνήθη νομοθετική διαδικασία.
Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας προς το παρόν δεν προχώρησε στην προώθηση για άμεση ψηφοφορία στη Βουλή του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που μόνο του, χωρίς καμία διαβούλευση, είχε προετοιμάσει με πλήρη περιφρόνηση του υποτιθέμενου Εθνικού Διαλόγου, όχι προς αποκατάσταση του τελευταίου, αλλά για το μόνο λόγο ότι, όπως φαίνεται, υπήρξε αντίδραση των εταίρων μας για ρυθμίσεις που περιέχονται σε αυτό και είναι αντίθετες με τις δεσμεύσεις μας για απεξάρτηση από την κομματοκρατία.
Αν το Υπουργείο επιθυμεί πράγματι εθνικό διάλογο, πρέπει να υιοθετήσει επιτέλους μια ειλικρινή διάθεση ανταλλαγής ουσιαστικών απόψεων, με απώτερο σκοπό την ευρύτερη δυνατή συναίνεση για το καλό της παιδείας μας».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων για την απώλεια της συντοπίτισσάς μας Άννας Συνοδινού.



 http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/field/image/anna-sunodinou-630_0.jpg
                                                                                          Λουτράκι, 8 Ιανουαρίου 2016

                               ΔΗΜΟΣ                                                                                               
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-  ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                                                  
              ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
------------------------------------------------------- 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια της συντοπίτισσάς μας Άννας Συνοδινού.
Η Άννα Συνοδινού υπήρξε μια σπουδαία Ελληνίδα που τίμησε τον Πολιτισμό, αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία, μας δίδαξε με το ήθος της και το έργο της στην Τέχνη και την πολιτική και πρόσφερε τα μέγιστα στην ελληνική κοινωνία.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Μετά τιμής,
  
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων,
Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης