Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Πρώτο τετ-α-τετ Τσίπρα-Μητσοτάκη την Τρίτη στο Μαξίμου

Συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη την Τρίτη στο Μαξίμου
Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016, στις 3 μ.μ, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Για θεσμικούς λόγους πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το ραντεβού με τον πρωθυπουργό να γίνει μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη.
Ωστόσο, λόγω του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας θα συναντηθούν την Τρίτη.

Συνάντηση Παυλόπουλου-Πούτιν: Καθοριστική η συμβολή του ρωσικού κράτους και του λαού, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων


 Η Ελλάδα, θεωρεί καθοριστική τη συμβολή του ρωσικού κρατους και του ρωσικού λαού, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογλο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρική κατοικία Νόβο -Ογκαριόβο στα περίχωρα της Μόσχας.

«Οι προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά τον άνθρωπο και τη δημοκρατία» σημείωσε ο κ.Παυλόπουλος. Πρόσθεσε, μάλιστα, με έμφαση ότι «οι όποιες διαφορές ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν με βάση τις θεσμικές διαδικασίες».

Η πρώτη δημοσκόπηση με Κυριάκο πρόεδρο! Παίρνει κεφάλι με διαφορά η ΝΔ

 
Εντυπωσιακή ανατροπή του πολιτικού σκηνικού δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία και την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία!

Η πολύ ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στα περίπτερα όλης της χώρας, φέρνει τη Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό να παίρνει σαφές προβάδισμα στις προτιμήσεις των πολιτών

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατίας έχει προβάδισμα 3,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε αναλυτικά την πρόθεση ψήφου.

Νέα Δημοκρατία: 23,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 19,9%
Χρυσή Αυγή: 4,6%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,1%
ΚΚΕ: 4,6%
Ποτάμι: 2,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1%
Ένωση Κεντρώων: 2,7%
Λαϊκή Ενότητα: 2,3%
Άλλο: 2,4%
Άκυρο/Λευκό: 7,6%
Δεν θα ψηφίσουν: 14,4%
Αναποφάσιστοι: 7,1%
ΔΑ: 2,4%

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Οι αγρότες έχουν κλείσει την εθνική οδό Άργους - Ναυπλίου.

Στην τελική ευθεία οι αγροτικές κινητοποιήσεις | Σε αναβρασμό κτηνοτρόφοι και παραγωγοί σε όλη τη χώραΑποχώρησαν από το οδόστρωμα της εθνικής οδού 'Αργους - Ναυπλίου οι αγρότες της Αργολίδας, που είχαν καταλάβει νωρίτερα αποκλείοντας την κυκλοφορία. Οι αγρότες άνοιξαν το δρόμο και η κυκλοφορία πλέον διεξάγεται κανονικά στην εθνική οδό. Εν τω μεταξύ μικρή ομάδα αγροτών, περί τα εικοσιπέντε άτομα με ισάριθμα περίπου τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα, έχουν σταθμεύσει και βρίσκονται δίπλα στην εθνική οδό στο ύψος της Πλάστιγγας Δαλαμανάρας, ενώ οι υπόλοιποι σιγά - σιγά αποχωρούν. Στο σημείο υπάρχει διακριτικά αστυνομική παρουσία.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής της ΠΑΣΥ Δημήτρης Κολοβός, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «σήμερα είχαμε μια μαζική συμμετοχή αγροτών, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και στο 3ο μνημόνιο, που μας οδηγεί σε βίαιο ξεκλήρισμα».

Επεσήμανε ότι την Δευτέρα ετοιμάζεται μεγάλη κινητοποίηση στα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ Πελοποννήσου στην Τρίπολη και πρόσθεσε ότι, «θα ξεκινήσει μπλόκο και στην Αρκαδία, αλλά το που θα γίνει θα το αποφασίσει σε σύσκεψη που θα κάνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος τις επόμενες μέρες. Πρώτη κίνηση θα είναι η κινητοποίηση στον ΟΓΑ την Δευτέρα στην Τρίπολη».
Επιπλέον, ο κ. Κολοβός είπε ότι το πρώτο μπλόκο των αγροτών στην Πελοπόννησο ξεκίνησε στην Αργολίδα και οι δυνάμεις των αγροτών στη Δαλαμανάρα θα μείνουν για μέρες.
 

Το «παραλήρημα» του Λαζόπουλου εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη - Ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρονταν με τόσο σκληρά λόγια κατά του προέδρου της Ν.Δ., όσο αυτά που χρησιμοποίησε ο Λάκης Λαζόπουλος

Το «παραλήρημα» του Λαζόπουλου εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη
Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Λάκης Λαζόπουλος, μόλις ένα 24ωρο μετά την εκλογή του πρώτου ως ο όγδοος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε τι έγραψε ο γνωστός ηθοποιός στο τσαντίρι του:

Περισσότερα στο e-typos.com

Στη Βουλή η δικογραφία με τις καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη - Για εκβιασμό από Γ. Παπανδρέου

Στη Βουλή η δικογραφία με τις καταγγελίες της Βίκυς ΣταμάτηΣτη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία με τις καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη σε βάρος του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για χρηματισμό και εκβίαση του συζύγου της Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος είναι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι καταγγελίες αυτές από την κ. Σταμάτη στηρίζονται σε αφηγήσεις του συζύγου της και έγιναν το 2013, όταν κλήθηκε από τον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούσε για τις συνθήκες απόδρασής της από το ψυχιατρείο όπου νοσηλευόταν. Υπενθυμίζεται ότι τότε είχε βρεθεί σε κακή ψυχολογική κατάσταση περιφερόμενη έξω από το ψυχιατρείο, μετά από απόρριψη αίτησης αποφυλάκισής της.

Στις καταγγελίες εμπλέκονται ο τέως διευθυντής των Εξοπλιστικών και ήδη καταδικασμένος Γιάννης Σμπώκος, ο επιχειρηματίας και φίλος του κ. Παπανδρέου, Τζορτζ Χάλακ, καθώς και ένας Λίβυος πρέσβης, το όνομα του οποίου δεν κατονομάζεται.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πεπόνης είχε υποδείξει τότε στην κ. Σταμάτη να κάνει τις καταγγελίες της στην εκκρεμή δίκη για τα εξοπλιστικά, αλλά αρνήθηκε εκφράζοντας φόβους για τη ζωή της και επισημαίνοντας ότι προτιμά την εισαγγελική έρευνα η οποία λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων θα καταλήξει αναγκαστικά στη Βουλή.
 
e-typos.com

Νέος εκλογικός νόμος εντός του 2016, με "σπάσιμο" των μεγάλων περιφερειών προανήγγειλε ο Παν. Κουρουμπλής

Νέος εκλογικός νόμος εντός του 2016, με "σπάσιμο" των μεγάλων περιφερειώνΤην πρόθεση της κυβέρνησης ο νέος εκλογικός νόμος να ψηφιστεί εντός το έτους και ότι θα περιλαμβάνει το "σπάσιμο" των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Αυτό το βήμα δεν θα γίνει στο τέλος της τετραετίας, κάτι που μπορεί να εγείρει συζητήσεις για σκοπιμότητες λίγο πριν τις εκλογές, αλλά τώρα που είναι αρχή. Είμαι υποστηρικτής της άποψης ότι αν θες να αλλάξεις τον εκλογικό νόμο πρέπει να το κάνεις στην αρχή της τετραετίας. Σκοπός μας είναι να ψηφιστεί εντός του 2016», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά".

Δήλωση του Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Σταϊκούρα: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει οδηγήσει σε “ασφυξία” και “παράλυση” την οικονομία»



Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τη δημοσιοποίηση, από το Υπουργείο Οικονομικών, των προσωρινών στοιχείων για την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2015, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δημοσιοποίηση των προσωρινών στοιχείων εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού αναδεικνύει τις αποκλίσεις από τους στόχους και επιβεβαιώνει την αδυναμία της Κυβέρνησης της Αριστεράς να σχεδιάσει ρεαλιστικά και να εκτελέσει αποτελεσματικά.

Γ.Πατούλης : Η ΚΕΔΕ κάνει Νέο Ξεκίνημα στο διάλογο για το ζήτημα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων



Τη στρατηγική αλλά και τα μοντέλα διαχείρισης που θα πρέπει να εφαρμοστούν σε αυτοδιοικητικό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπισθεί με αποτελεσματικό και ρεαλιστικό τρόπο το εθνικό θέμα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων, ανέπτυξε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά  ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

  



Την πίτα τους έκοψαν οι Πρατηριούχοι – Συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Εκτός την κοπή της πίτας, η διοίκηση της Ένωσης συζήτησε για αρκετή ώρα και το θέμα του ασφαλιστικού και τις επιπτώσεις που θα έχει στο κλάδο. Στις προτάσεις που συζητήθηκαν είναι η ενημέρωση τόσο των μελών της ΕΝΒΕΘ όσο και των πρατηριούχων σε όλη την Ελλάδα μέσω της ΠΟΠΕΚ και των τοπικών σωματείων. Διαβάστε περισσότερα 

enveth.gr

Πώς θα αμείβονται οι υπάλληλοι μερικής απασχόλησης ή ωρομίσθιοι με το νέο μισθολόγιο (παραδείγματα)

Ανάλογη των αποδοχών που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους πλήρους απαχόλησης, αντίστοιχης κατηγορίας, θα είναι η αμοιβή υπαλλήλων μερικής απασχόλησης ή εργαζομένων ως ωρομίσθιων στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα, ο τρόπος υπολογισμού των αποδοχών του προσωπικού μερικής απασχόλησης, καθώς και του προσωπικού που απασχολείται ως ωρομίσθιο, είναι ο εξής: σύνολο μηνιαίων αποδοχών επί τις ώρες της ημερήσιας ή εβδομαδιαίας απασχόλη σηςδια του αντίστοιχου υποχρεωτικού ωραρίου.
Παραδείγματα:
– Υπάλληλος ΠΕ κατηγορίας μερικής απασχόλησης με ημερήσια απασχόληση τεσσάρων ωρών. Λαμβάνει το βασικό μισθό του εισαγωγικού μισθού ΠΕ 1.092 ευρώ επί 4 ημερήσιες ώρες απασχόλησης διά 8 που είναι το υποχρεωτικό ωράριο. Συνεπώς οι αποδοχές του εν λόγω υπαλλήλου ανέρχονται στο ποσό των 546 ευρώ.
– Ωρομίσθιος εκπαιδευτικός με απασχόληση οκτώ ωρών εβδομαδιαίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Λαμβάνει το βασικό μισθό του εισαγωγικού μισθού 1092 ευρώ επί 8 ώρες δια 23 (υποχρεωτικό ωράριο). Συνεπώς οι μηνιαίες του αποδοχές καθορίζονται στο ποσό των 379,83 ευρώ.

aftodioikisi.gr

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας: «Οσμές κατάλυσης της Δημοκρατίας»


Κούλογλου: Με εντολή Τσίπρα φρουρούσε η ΕΥΠ το νομισματοκοπείο


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου αποκαλύπτει, σήμερα, μέσω της ιστοσελίδας του πως o Πρωθυπουργός, με εντολή του στην ΕΥΠ, απέτρεψε την κατάληψη του Νομισματοκοπείου από τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα μπορούσε να είναι αστείο, όμως πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση με οσμές κατάλυσης της Δημοκρατίας.

Αναμένουμε, από το Μαξίμου και προσωπικά από τον Πρωθυπουργό, άμεσα εξηγήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Διαβάστε στο ΕΜΠΡΟΣ που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Ιανουαρίου:

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη: «Μιλούν για αξιοκρατία, μεθοδεύουν διώξεις»



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Δράμας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ ο κ. Τσίπρας μιλά για διαφάνεια και αξιοκρατία, την ίδια ώρα μεθοδεύει αφενός νέο κύμα διώξεων στους  μη αρεστούς και αφετέρου βολέματος των ημετέρων.

Μετά τον παραγκωνισμό άξιων ανωτάτων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, η Κυβέρνησή του καταφεύγει, και πάλι, στις έκτακτες κρίσεις για να συνεχίσει τα σχέδιά της. Ο αρμόδιος Υπουργός έστειλε, ήδη, προς το Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για έκτακτες κρίσεις στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και ετοιμάζει νέο χτύπημα.

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης και καλεί την ηγεσία της, καθώς και τον αρμόδιο Υπουργό, να σεβαστούν τα Σώματα Ασφαλείας και το ανθρώπινο δυναμικό τους».


Συνάντηση του Ευρωβουλευτή Θ. Ζαγοράκη με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών στις Βρυξέλλες



Συνάντηση εργασίας είχε αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θοδωρής Ζαγοράκης με τον κ. Jonas Baer-Hoffmann, εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών FIFPro, η οποία εκπροσωπεί 65.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς οι εξελίξεις στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως επίσης και τα προβλήματα και οι αδικίες  που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ποδοσφαιριστές παγκοσμίως, ιδίως όσον αφορά  στις συνθήκες εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Ο κ. Ζαγοράκης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά τις δράσεις που έχει αναλάβει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προώθηση των εργασιακών δικαιωμάτων των επαγγελματιών αθλητών, ενώ δεσμεύτηκε να συνδράμει ενεργά στις πρωτοβουλίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών. Οι  δύο πλευρές αναγνώρισαν ότι οι τρέχουσες εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο  μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και συμφώνησαν  να εργαστούν από κοινού   για την προώθηση των δίκαιων αυτών αιτημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιστολή των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στους Μ. Σουλτς και Μ. Βέμπερ



Αρχική
Ο Επικεφαλής της Κ.Ο. της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Μαρία Σπυράκη, μόνιμο μέλος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε.-π.Γ.Δ.Μ, και οι ευρωβουλευτές Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΕΚ για σχέσεις με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, και Θοδωρής Ζαγοράκης, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς και προς τον πρόεδρο της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μάνφρεντ Βέμπερ αντιδρούν έντονα στην πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού της Κροατίας κας Marijana Petir να προχωρήσει στη δημιουργία ανεπίσημης Ομάδας Φιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα «Φίλοι της Μακεδονίας».

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό οι επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυταπασχολούμενοι

 http://voria.gr/images/thumbs_medium/aX6VRKSUQHNLmqkpPQ5t.JPG.pagespeed.ce.tjPMBXbg45.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε κοινή συνάντηση των επιστημονικών φορέων της χώρας που έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Νίκης 4), επιβεβαιώθηκε η εναντίωση όλων με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ακόμη και μετά τις «διαρροές» για, επουσιώδεις στην πραγματικότητα, βελτιώσεις και συμφωνήθηκε ομόφωνα η δυναμική συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Βελτίωση – συντήρηση της Εθνικής Οδού με επαρχιακή Καλαμάτα – Ασπρόχωμα – Θουρία – Τσακώνα



 http://www.tharrosnews.gr/sites/default/files/styles/newsmain/public/2015/10/Tsakona1.jpg?itok=G7J9vQVE
Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου της «βελτίωσης – συντήρησης της Εθνικής Οδού με επαρχιακή Καλαμάτα – Ασπρόχωμα – Θουρία – Τσακώνα» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016.  

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου